Ingrediënten : voor de biscuit : 135 gr zelfrijzende bloem
135 gr suiker
4 eieren
voor de crème au beurre : 880 gr fijne suiker
220 ml water
7 eieren
1 kg koude boter ( goede ongezouten boter )
Bereiding : Klop de eieren en de suiker tot een luchtige witte massa.
Spatel er vervolgens de bloem voorzichtig onder.
Giet het beslag in een beboterde en bebloemde vorm.
Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.
Maak ondertussen de crème au beurre.
Laat de suiker en het water 5' koken.
Klop 7 eieren op in de Kenwood met de klopper.
Voeg de suikersiroop straalsgewijs toe en blijf goed kloppen tot het geheel lauw aanvoelt.
Roer er beetje bij beetje de boter in blokjes onder.
Doe de afgekoelde biscuit uit de vorm.
Snij de biscuit mooi middendoor.
Smeer de crème au beurre op de onderzijde en leg de bovenzijde er terug op.
Werk de biscuit volledig verder af met de crème au beurre en versier naar je fantasie.
Heerlijk bij de koffie !
Smakelijk !
|