De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuitgebak met crème au beurre ( voor 1 taart )

    Ingrediënten :    voor de biscuit  135 gr zelfrijzende bloem

                                                           135 gr suiker

                                                           4 eieren

                              

                               voor de crème au beurre   :  880 gr fijne suiker

                                                                             220 ml water

                                                                             7 eieren

                                                                             1 kg koude boter ( goede ongezouten boter )

    Bereiding :     Klop de eieren en de suiker tot een luchtige witte massa.

                           Spatel er vervolgens de bloem  voorzichtig onder.

                           Giet het beslag in een beboterde en bebloemde vorm.

                           Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

                           Maak ondertussen de crème au beurre.

                           Laat de suiker en het water  5' koken.

                           Klop 7 eieren op in de Kenwood met de klopper.

                           Voeg de suikersiroop straalsgewijs toe en blijf goed kloppen tot het geheel lauw aanvoelt.

                           Roer er beetje bij beetje de boter in blokjes onder.

    Doe de afgekoelde biscuit uit de vorm.

    Snij de biscuit mooi middendoor.

    Smeer de crème au beurre op de onderzijde en leg de bovenzijde er terug op.

    Werk de biscuit volledig verder af met de crème au beurre en versier naar je fantasie.

    Heerlijk bij de koffie !

    Smakelijk !



                            



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs