Ingrediënten : 250 gr suikervrije koekjes ( speculaas, amandelkoekjes )
500 gr mascarpone
150 ml sterke koffie
4 eidooiers
2 eiwitten
75 gr Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )
50 ml Amaretto ( dit is keuze natuurlijk want deze likeur bevat wel suiker )
50 gr cacaopoeder
Bereiding : Klop de Tagatesse, de eidooiers, 3 eetlepels koffie en eventueel de Amaretto als je dit wenst tot een luchtige massa.
Voeg de mascarpone toe en schep deze onder het mengsel.
Klop het eiwit zeer stijf en schep het voorzichtig eronder.
Neem een glazen schaal.
Leg op de bodem de in koffie gedrenkte koekjes.
Schep hier een laag mascarponecrème over.
Wissel af koekjes - mascarponecrème - koekjes - tot alles opgewerkt is.
Eindig met de mascarponecrème.
Laat verder opstijven in de koelkast gedurende enkele uren.
Voor het opdienen met de cacaopoeder bestrooien.
Heerlijk, je proeft het verschil niet !
|