Ingrediënten : 90 gr zelfrijzende bloem
220 gr suiker
3 eieren
3 eiwitten
4 eidooiers
30 gr amandelpoeder
200 gr sinaasappelconfituur
Bereiding : Bekleed een diepere bakplaat met bakpapier.
De eidooiers en de eieren met de helft van de suiker opkloppen tot een luchtig beslag.
De eiwitten heel stijf opkloppen en de andere helft van de suiker toevoegen.
De opgeklopte eiwitten onder het luchtig beslag spatelen.
Spatel dan de bloem en de amandelpoeder onder het geheel.
Strijk het deeg uit op de bakplaat.
Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8'.
Leg de biscuit omgekeerd en laat goed afkoelen.
Smeer de biscuit in met de sinaasappelconfituur en rol direct heel stevig op.
Snij in stukken en strooi er eventueel wat bloemsuiker over.
Super lekker gebak bij de koffie !
Smakelijk !
:
|