De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodsalade voor 5 pers.

    Ingrediënten :    500 gr kerstomaten

                              3 teentjes knoflook

                              50 gr kappertjes

                              100 gr zwarte ontpitte olijven

                              100 gr groene ontpitte olijven

                              1 blikje ansjovis

                              5 dikke sneden brood

                              balsamico azijn

                              olijfolie

                              peper en zout

    Bereiding :      Snij de tomaten en de olijven in stukjes.

                            Meng dit met de gehakte knoflook, de fijn gesneden  ansjovis en de kappertjes.

                            Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie.

                            Zet dit minstens 1 uur in de koelkast.

                            Rooster het brood en bestrijk het met een beetje olijfolie.

                            Snij het brood in dikke blokjes en meng dit in door de salade.

                            Verdeel de salades over de borden en besprenkel het geheel met een beetje balsamico.

    Lekker en hartelijke salade  !

    Smakelijk !

    13-05-2016, 16:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis van fruit ( plaat gebak )

    Ingrediënten :     600 gr fruit  naar keuze ( vb. perziken, abrikozen, pruimen, krieken,....  )

                               40 gr zelfrijzende bloem

                               350 ml volle melk

                               100 gr fijne suiker

                               2 zakjes vanillesuiker

                               2 eieren

                               25 gr boter

    Bereiding :     Verwarm de oven voor op 180°C.

                           Smeer een diepe ovenschaal in met boter.

                           Leg het fruit naar keuze in de schaal.

                           Verwarm de melk in een pannetje. Smelt de boter ook in een pannetje.

                           Meng in een kom de gezeefde bloem en de helft van de suiker.

                           Doe er één voor één de eieren onder en roer tot je een glad deeg hebt.

                           Schenk er beetje bij beetje de lauwe melk bij en blijf krachtig roeren.

                           Doe er de gesmolten boter onder.

                           Doe het beslag over het fruit.

                           Zet 30' in het midden van de oven. Strooi er dan de rest van de suiker over.

                           Laat nog 15' verder bakken.

                           Als de clafoutis uit de oven komt bestrooi deze dan meteen met vanillesuiker !

    Heerlijk !

                          

                          

    12-05-2016, 17:21 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie walnoten cake ( recept van onze oma )

    Ingrediënten :     50 ml oploskoffie   ( 10 gr Nescafé oplossen in 170 ml warm water )

                               380 gr zelfrijzende bloem

                               200 gr suiker :  60 gr kandijsuiker

                                                        60 gr blonde suiker

                                                        80 gr fijne suiker

                               2 eieren

                               1 buisje vanille extract

                               150 ml koolzaadolie

                               80 gr geplette okkernoten

    Bereiding :      Doe de bloem in een kom.

                            Voeg hier de suiker, de olie, vanille extract en de koffie aan toe en roer heel goed onder elkaar.

                            Doe dan de 2 eieren erbij en meng goed tot de eieren volledig opgenomen zijn in het deeg.

                            Meng hier de okkernoten goed door.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Bekleed een langwerpige bakvorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm.

                            Bak de cake gedurende 50 à 60' afhankelijk van de oven.

      

    Heerlijke nostalgische cake voor bij de koffie !                     


    12-05-2016, 16:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Brûlee voor 10 pers.

    Ingrediënten :     120 ml volle melk

                               500 ml room ( 40% )

                               9 eidooiers

                               100 gr suiker

                               1 vanillestokje

                               bruine suiker

    Bereiding :      Breng de melk, de room,  het vanillestokje en de helft van de suiker samen aan de kook.

                            Klop de suiker en de eidooiers op tot een luchtig geheel.

                            Giet de kokende massa over de opgeklopte eidooiers.

                            Vul je vuurvaste kommetjes tot 1 cm van de rand.

                            Zet de kommetjes in een diepere bakplaat waar je water in doet zodat de kommetjes hier instaan ( au bain marie ).

                            Bak de crème brûlee in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende 45'.

                            Laat afkoelen in de koelkast.

                            Bestrooi ze daarna met bruine suiker en laat dit kort onder de grill smelten.

                            Serveer dadelijk.

    Smakelijk !


    12-05-2016, 12:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolbuiscuit met sinaasappel

    Ingrediënten :     90 gr zelfrijzende bloem

                               220 gr suiker

                               3 eieren

                               3 eiwitten

                               4 eidooiers

                               30 gr amandelpoeder

                              200 gr sinaasappelconfituur

                             

    Bereiding :     Bekleed een diepere bakplaat met bakpapier.

                           De eidooiers en de eieren met de helft van de suiker opkloppen tot een luchtig beslag.

                           De eiwitten heel stijf opkloppen en de andere helft van de suiker toevoegen.

                           De opgeklopte eiwitten onder het luchtig beslag spatelen.

                           Spatel dan de bloem en de amandelpoeder onder het geheel.

                           Strijk het deeg uit op de bakplaat.

                           Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8'.

                           Leg de biscuit omgekeerd en laat goed afkoelen.

                           Smeer de biscuit in met de sinaasappelconfituur en rol direct heel stevig op.

                           Snij in stukken en strooi er eventueel wat bloemsuiker over.

    Super lekker gebak bij de koffie !

    Smakelijk !


                                                         :                        


    12-05-2016, 11:55 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coulis van aardbeien

    Ingrediënten :    500 gr aardbeien

                              200 gr suiker

                              2 gelatineblaadjes

                              50 gr pistache nootjes

    Bereiding :        De aardbeien wassen, de steeltjes wegnemen en mixen in de blender.

                              Breng het geheel met de suiker aan de kook.

                              Laat de gelatine 10' weken in koud water.

                              Voeg dan de gelatine al roerend toe bij de aardbeien.

    Serveertip :      Giet de coulis in een diep bord.

                             Leg hierin 2 bolletjes vanille ijs.

                             Bestrooi het geheel met de gehakte pistachenootjes.

    TIP :  Je kan ipv aardbeien ook ander fruit nemen vb. frambozen, bramen,....

    Heerlijk en feestelijk dessertje !


    10-05-2016, 17:03 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuitgebak met crème au beurre ( voor 1 taart )

    Ingrediënten :    voor de biscuit  135 gr zelfrijzende bloem

                                                           135 gr suiker

                                                           4 eieren

                              

                               voor de crème au beurre   :  880 gr fijne suiker

                                                                             220 ml water

                                                                             7 eieren

                                                                             1 kg koude boter ( goede ongezouten boter )

    Bereiding :     Klop de eieren en de suiker tot een luchtige witte massa.

                           Spatel er vervolgens de bloem  voorzichtig onder.

                           Giet het beslag in een beboterde en bebloemde vorm.

                           Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

                           Maak ondertussen de crème au beurre.

                           Laat de suiker en het water  5' koken.

                           Klop 7 eieren op in de Kenwood met de klopper.

                           Voeg de suikersiroop straalsgewijs toe en blijf goed kloppen tot het geheel lauw aanvoelt.

                           Roer er beetje bij beetje de boter in blokjes onder.

    Doe de afgekoelde biscuit uit de vorm.

    Snij de biscuit mooi middendoor.

    Smeer de crème au beurre op de onderzijde en leg de bovenzijde er terug op.

    Werk de biscuit volledig verder af met de crème au beurre en versier naar je fantasie.

    Heerlijk bij de koffie !

    Smakelijk !



                            

    10-05-2016, 16:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerwafels

    Ingrediënten :    750 gr boter ( goede ongezouten boter )

                              100 ml volle melk

                              20 gr suiker

                              40 gr verse gist

                              1 kg bloem

                              10 eieren

                              snuifje zout

                              750 gr parelsuiker (  suiker nemen die niet smelt bij het bakken )

    Bereiding :     Boter smelten en laten afkoelen.

                           Verwarm de melk lichtjes op en los hierin de suiker en de gist op.

                           Splits de eieren.

                           Klop de eidooiers op in de afgekoelde gesmolten boter.

                           Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.

                           Giet er eerst de boter met eidooier in, daarna de melk met de gist.

                           Meng het deeg goed en doe er het zout in.

                           Blijf goed mengen.

                           Meng de parelsuiker heel goed onder het deeg.

                           Klop de eiwitten heel stijf en schep deze voorzichtig door het deeg.

     TIP :  Gebruik voor deze wafels een wafelijzer met grote ruiten ( of als je dat hebt een ijzer speciaal voor suikerwafels ).

     Smakelijk !

    10-05-2016, 16:31 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas ( mijn favoriete recept )

    Ingrediënten :    1 kg zelfrijzende bloem

                              650 gr donkere kandijsuiker

                              500 gr boter ( goede ongezouten boter )

                              3 gr kaneelpoeder

                              4 eieren

                              100 gr amandelschilfers

    Bereiding :    Maak dit deeg klaar in de Kenwood met de spiraalklopper.

                          Meng de boter met de kandijsuiker.

                          Voeg de eieren één voor één toe.

                          Voeg vervolgens de bloem en het kaneelpoeder toe.

                          Als laatste meng je voorzichtig de amandelschilfers hieronder.

                          Laat het deeg 1 nacht rusten in de frigo.

                          Weeg bolletje af van 65 gr.

                          Rol de bolletjes af tot staafjes van 8 cm lang.

                          Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en duw ze een beetje plat.

                          Klop een ei los met een eetlepel water en smeer met een borsteltje de speculaas in.

                          Bak de speculaas af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20' afhankelijk van je oven .

    Overheerlijke speculaas !

    Smakelijk !


     

                 

    10-05-2016, 16:08 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu

    Ingrediënten :     500 gr mascarpone

                               100 gr bloemsuiker

                               50 ml amaretto

                               4 eidooiers

                               2 eiwitten

                               2 pakken boudoir koekjes

                               enkele tassen koffie

    Bereiding :     Klop de eidooiers , de bloemsuiker op tot een wit luchtig beslag.

                           Meng hier goed de amaretto door.

                           Voeg hier de mascarpone aan toe en klop het geheel goed op.

                           Klop de eiwitten heel stijf op en meng dit als laatste door het beslag.

                           Neem een glazen schaal en beleg deze met in koffie gedrenkte boudoir koekjes.

                           Leg hierop een laag mascarponecrème.

                           Vervolgens een laag gedrenkte koekjes, mascarpone,....  tot alles opgewerkt is.

                           Laat de tiramisu goed opstijven in de koelkast.

                           Poeder dan af met de bloemsuiker en de cacaopoeder.

    TIP :  Je kan ook een tiramisutaart maken als je dit liever hebt.

              Leg dan de koekjes op de bodem van de vorm en zet koekjes tegen de zijkant.

              Leg dan ook afwisselend de mascarponecrème en de koekjes tot alles verwerkt is.

              Zet de vorm ook in de koelkast om op te stijven.

              Poeder af met bloemsuiker en cacaopoeder.

              Voorzichtig ontvormen en snijden zoals een taart.

    Smakelijk !

                          

    10-05-2016, 15:57 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macronskens ( rotskes ) 45 stuks

    Ingrediënten :    45 gr zelfrijzende bloem

                              500 gr suiker

                              190 gr bloemsuiker

                              465 gr gemalen kokos

                              340 ml eiwit


    Bereiding :        De suiker, de bloemsuiker, de eiwitten en de kokos mengen op een zacht vuurtje tot het geheel lauw is.

                              Laat het 1 uur rusten.

                              Meng er dan de bloem  voorzichtig onder .

                              Bekleed een bakplaat met bakpapier.

                              Vul een spuitzak en spuit mopjes op het bakpapier.

                              Bak de  rotskes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10'.

    Dit is een recept voor véél rotskes maar bak dit aantal maar want ze zijn super lekker !                                            

    10-05-2016, 15:19 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spritskoekjes

    Ingrediënten :    450 gr zelfrijzende bloem

                              250 gr suiker

                              150 gr eieren

                              250 gr boter ( goede ongezouten boter )

                              2 gr zout

    Bereiding :       Maak het deeg in de Kenwood en gebruik de spiraalklopper anders zijn je koekjes te hard !

                             Maak de boter mals en klop deze op samen met het zout en de suiker.

                             Voeg er één voor één de eieren aan toe.

                             Spatel als laatste de bloem erdoor.

                             Bekleed een bakplaat met bakpapier.

                             Vul een spuitzak tot de helft met het deeg.

                             Met een gekarteld spuitbuisje spuit je rozetten ( ronde koekjes ) , de vorm van spritskoekjes,....

                             Op de rozetten kan je naar wens een geconfijte kers aanbrengen.

                             Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10'.

                             Dompel de spritskoekjes voor de helft in chocolade.

    Heerlijk bij de koffie en echt niet moeilijk !

                            

    10-05-2016, 15:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokkabavarois ( voor 1 taart )

    Gebruik steeds een bodem van biscuit om je opbouw van de taart te maken .

    Ingrediënten :    750 ml volle melk

                               350 ml volle room ( 40% )

                               250 gr suiker

                               8 eidooiers

                               6 gelatineblaadjes

                               koffie extract of oploskoffie gezet met koffie ( goed sterk toevoegen anders teveel smaakverlies door de room )

    Bereiding :      Laat de gelatine weken in koud water.

                            Breng de melk aan de kook.

                            Klop de suiker met de eidooiers tot een witte massa.

                            Voeg de kokende melk hieraan toe.

                            Meng de gelatine hieronder en voeg het koffie extract toe.

                            Laat het geheel afkoelen en spatel er dan de half opgeklopte room onder.

                            Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.

                            Giet hier de bavarois op.

                            Zet de vorm in de koelkast om verder op te stijven.

                            Maak  de zijkanten los met een warm mes  en doe de springvorm open.

    Smaakt heerlijk !

    TIP : Voor de handigen onder ons kan je ook één grote bavarois maken met de 3 soorten bavarois in lagen.

              Neem dan een grote springvorm en beleg deze met de biscuit.

              Start met een laag chocolade, een laag mokka en je eindigt met de vanille bavarois.

              Versier dan met chocolade !

              Dat is dan een echt pronkstuk.

    Succes ermee !

             

             

    10-05-2016, 14:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillebavarois ( voor 1 taart )

    Gebruik als bodem biscuit om je taart op te bouwen.

    Ingrediënten :    750 ml volle melk

                               350 ml volle room ( 40% )

                               1 vanillestok

                               250 gr suiker

                               8 eidooiers

                               6 gelatineblaadjes

    Bereiding :     Laat de gelatine weken in koud water.

                           Breng de melk aan de kook.

                           Schraap het binnenste van de vanillestok, doe dit bij de melk alsook de vanillestok.

                           Klop de eidooiers met de suiker tot een witte massa.

                           Verwijder de vanillestok uit de melk en giet de kokende melk bij het eiermengsel.

                           Meng de gelatine hieronder.

                           Laat het geheel afkoelen en spatel er als laatste de half opgeklopte room onder.

                           Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.

                           Giet hierover de bavarois en laat opstijven in de koelkast.

                           Maak met een warm mes de zijkanten los en doe de springvorm open.

    TIP : Je kan de bavarois afwerken naar keuze. Eventueel met vers fruit afhankelijk van het seizoen.

    Smakelijk !

    10-05-2016, 14:32 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebavarois voor 1 taart

    Gebruik steeds een biscuit laag als bodem ( bak 1 biscuit en snij deze dwars door dan heb je de perfecte dikte van bodem )

    Ingrediënten :     100 gr suiker

                                500 ml volle room (40%)

                                500 ml volle melk

                                200 gr pure chocolade

                                4 eidooiers

                                6 gelatineblaadjes

    Bereiding :     Laat de gelatine weken in koud water.

                           Beng de melk aan de kook.

                           Klop de eidooiers samen met de suiker tot het wit ziet.

                           Voeg deze massa bij de kokende melk en roer nog even tot alles goed opgenomen is.

                           Nu ga je napperen ( doe een soeplepel in je bereiding, haal hem eruit en de bereiding mag niet van de achterkant van de lepel lopen ).

                           Meng er de gelatine en daarna de gesmolten chocolade onder.

                           Laat het geheel goed afkoelen en spatel er dan de halfopgeklopte room onder.

                           Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.

                           Giet er de bavarois over en zet in de koelkast om op te stijven.

                           Snij de randen los met een warm mes en ontvorm.

                          

    Smakelijk !

    10-05-2016, 12:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crepes Suzette ( pannenkoekjes met sinaasappelsaus )voor 10 pers.

    Ingrediënten :    250 gr zelfrijzende bloem

                              500 ml halfvolle melk

                              25 gr boter  ( goede ongezouten boter )

                              30 gr suiker

                              4 eieren

    Bereiding :      Zeef de bloem in een kom en voeg er de suiker aan toe.

                            Klop de eieren los en giet ze bij het deeg.

                            Voeg er al roerend de melk bij en klop tot er geen klonters meer zijn.

                            Roer dan de gesmolten boter eronder.

                            Neem een pannetje en doe er een beetje olie in.

                            Giet een laag beslag in het pannetje en bak mooie flensjes.

    Voor de saus :   75 gr boter

                              150 gr fijne suiker

                              300 ml vers sinaasappelsap

                              sinaasappellikeur vb. Grand Marnier, Cointreau, Mandarin Napoleon,...... ( als je wil flamberen )

     Bereiding :     Laat de boter smelten in een pannetje.

                            Strooi er de suiker bij en laat het geheel even karameliseren.

                            Blus met het sinaasappelsap en laat de saus iets inkoken.

                            Wentel de flensjes in de saus en plooi ze in 4.

                            Leg ze op een bord en flambeer met de likeur als je dit graag hebt.

                            Leg er sinaasappelsaus rond.

    Dit is een heerlijk 4- uurtje met een lekkere koffie.

    Geniet ervan !

                            

    10-05-2016, 11:59 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnotenkoekjes

    Ingrediënten :    350 gr bloem

                              350 gr bloemsuiker

                              100 gr gebroken walnoten

                              350 gr malse boter ( goede ongezouten boter )

                              1 ei

                              een snuifje zout

                              enkele druppels vanille extract

    Bereiding :      Maak een mengsel van de boter, suiker, noten, snuifje zout en  vanille extract.

                           Voeg het ei en de bloem toe en roer tot alles goed opgenomen is.

                            Neem een spuitzak met een effen spuitbuisje en spuit koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

                            Probeer al de koekjes even groot te spuiten.

                            Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10'.

                            Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

    Heerlijk koekje bij de koffie !

    10-05-2016, 11:42 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's chocoladepudding voor 8 pers.

    Ingrediënten :    1500 ml volle melk

                              150 gr suiker

                              100 gr vanille  puddingpoeder 

                              200 gr pure chocolade

     Bereiding :      Breng 1 liter melk aan de kook.

                             Voeg hier de suiker en de in stukken gebroken chocolade.

                             Roer af en toe goed zodat de chocolade goed door de melk opgenomen kan worden.

                             Doe in een kom de overige melk en doe hier de vanille puddingpoeder in.

                             Meng dit heel goed zodat je geen klonters hebt.

                             Als de melk kookt doe je er voorzichtig de opgeloste puddingpoeder bij.

                             Blijf goed roeren en laat het geheel enkele minuten goed doorkoken.

                             Verdeel de  pudding in de kommetjes  en laat ze afkoelen.

    Dit is pure nostalgie voor ons !

    De beste pudding kon enkel onze oma maken !!     

    Smakelijk !

             

    10-05-2016, 11:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse

    Ingrediënten :     300 gr witte chocolade

                               45 gr bloemsuiker

                               3 blaadjes gelatine  ( oplossen in koud water )

                               130 ml volle room ( 45% )

                               3 eidooiers

                               500 ml slagroom

    Bereiding :      Breng de room aan de kook.

                            Neem van het vuur en smelt hierin de chocolade ( nu heb je een ganache ).

                            Klop de eidooiers los met de bloemsuiker en vermeng met de ganache.

                            Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe.

                            Laat het geheel afkoelen.

                            Spatel de halfopgeklopte room hier voorzichtig onder.

                            Laat de chocolademousse verder opstijven in de koelkast.




                               

                              

    10-05-2016, 11:14 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met zanddeeg ( met deksel )

    Ingrediënten :      Zanddeeg  1 taart  :   250 gr zelfrijzende bloem

                                                                   125 gr bloemsuiker

                                                                   125 gr margarine

                                                                   1 ei


                                 Appelulling  1 taart   :   400 gr appelcompote ( zelfgemaakte )

                                                                        1/2 koffielepel kaneelpoeder

                                                                        50 gr rozijnen


                                  Pralin  voor 2 taarten :   50 gr amandelschilfers

                                                                          100 gr fijne suiker

                                                                           1 eiwit

    Bereiding :      Met margarine en de boter goed glad mengen en daarna het ei toevoegen.

                            Zeef de bloem en voeg toe.

                            Kneed dit tot een mooie deegbol ( met de hand of met de Kenwood ).

                            Rol in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

                            Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

                            Rol 1 stuk deeg al uit en beleg hiermee de ingesmeerde bakvorm van 22 cm.

                            Meng de ingrediënten voor de appelvulling goed onder elkaar en beleg de taart hiermee.

                            Rol het 2 de stuk deeg uit en bedek hiermee de taart.

                            Maak de pralin : meng de amandelschilfers met de suiker en meng hier heel goed 1 eiwit onder.

                            Leg deze pralin op de deksel van de taart.

                            Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35'.

    TIP : Geef hier een bolletje vanille- of kaneel ijs bij en je hebt een heerlijk dessert !

                           

                                                           

    10-05-2016, 10:47 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs