Ingrediënten : 1 kg zelfrijzende bloem
650 gr donkere kandijsuiker
500 gr boter ( goede ongezouten boter )
3 gr kaneelpoeder
4 eieren
100 gr amandelschilfers
Bereiding : Maak dit deeg klaar in de Kenwood met de spiraalklopper.
Meng de boter met de kandijsuiker.
Voeg de eieren één voor één toe.
Voeg vervolgens de bloem en het kaneelpoeder toe.
Als laatste meng je voorzichtig de amandelschilfers hieronder.
Laat het deeg 1 nacht rusten in de frigo.
Weeg bolletje af van 65 gr.
Rol de bolletjes af tot staafjes van 8 cm lang.
Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en duw ze een beetje plat.
Klop een ei los met een eetlepel water en smeer met een borsteltje de speculaas in.
Bak de speculaas af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20' afhankelijk van je oven .
Overheerlijke speculaas !
Smakelijk !
|