De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas ( mijn favoriete recept )

    Ingrediënten :    1 kg zelfrijzende bloem

                              650 gr donkere kandijsuiker

                              500 gr boter ( goede ongezouten boter )

                              3 gr kaneelpoeder

                              4 eieren

                              100 gr amandelschilfers

    Bereiding :    Maak dit deeg klaar in de Kenwood met de spiraalklopper.

                          Meng de boter met de kandijsuiker.

                          Voeg de eieren één voor één toe.

                          Voeg vervolgens de bloem en het kaneelpoeder toe.

                          Als laatste meng je voorzichtig de amandelschilfers hieronder.

                          Laat het deeg 1 nacht rusten in de frigo.

                          Weeg bolletje af van 65 gr.

                          Rol de bolletjes af tot staafjes van 8 cm lang.

                          Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en duw ze een beetje plat.

                          Klop een ei los met een eetlepel water en smeer met een borsteltje de speculaas in.

                          Bak de speculaas af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20' afhankelijk van je oven .

    Overheerlijke speculaas !

    Smakelijk !


     

                 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs