De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis van fruit ( plaat gebak )

    Ingrediënten :     600 gr fruit  naar keuze ( vb. perziken, abrikozen, pruimen, krieken,....  )

                               40 gr zelfrijzende bloem

                               350 ml volle melk

                               100 gr fijne suiker

                               2 zakjes vanillesuiker

                               2 eieren

                               25 gr boter

    Bereiding :     Verwarm de oven voor op 180°C.

                           Smeer een diepe ovenschaal in met boter.

                           Leg het fruit naar keuze in de schaal.

                           Verwarm de melk in een pannetje. Smelt de boter ook in een pannetje.

                           Meng in een kom de gezeefde bloem en de helft van de suiker.

                           Doe er één voor één de eieren onder en roer tot je een glad deeg hebt.

                           Schenk er beetje bij beetje de lauwe melk bij en blijf krachtig roeren.

                           Doe er de gesmolten boter onder.

                           Doe het beslag over het fruit.

                           Zet 30' in het midden van de oven. Strooi er dan de rest van de suiker over.

                           Laat nog 15' verder bakken.

                           Als de clafoutis uit de oven komt bestrooi deze dan meteen met vanillesuiker !

    Heerlijk !

                          

                          



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs