Ingrediënten : 600 gr fruit naar keuze ( vb. perziken, abrikozen, pruimen, krieken,.... )
40 gr zelfrijzende bloem
350 ml volle melk
100 gr fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
25 gr boter
Bereiding : Verwarm de oven voor op 180°C.
Smeer een diepe ovenschaal in met boter.
Leg het fruit naar keuze in de schaal.
Verwarm de melk in een pannetje. Smelt de boter ook in een pannetje.
Meng in een kom de gezeefde bloem en de helft van de suiker.
Doe er één voor één de eieren onder en roer tot je een glad deeg hebt.
Schenk er beetje bij beetje de lauwe melk bij en blijf krachtig roeren.
Doe er de gesmolten boter onder.
Doe het beslag over het fruit.
Zet 30' in het midden van de oven. Strooi er dan de rest van de suiker over.
Laat nog 15' verder bakken.
Als de clafoutis uit de oven komt bestrooi deze dan meteen met vanillesuiker !
Heerlijk !
|