Ingrediënten : 500 gr mascarpone
100 gr bloemsuiker
50 ml amaretto
4 eidooiers
2 eiwitten
2 pakken boudoir koekjes
enkele tassen koffie
Bereiding : Klop de eidooiers , de bloemsuiker op tot een wit luchtig beslag.
Meng hier goed de amaretto door.
Voeg hier de mascarpone aan toe en klop het geheel goed op.
Klop de eiwitten heel stijf op en meng dit als laatste door het beslag.
Neem een glazen schaal en beleg deze met in koffie gedrenkte boudoir koekjes.
Leg hierop een laag mascarponecrème.
Vervolgens een laag gedrenkte koekjes, mascarpone,.... tot alles opgewerkt is.
Laat de tiramisu goed opstijven in de koelkast.
Poeder dan af met de bloemsuiker en de cacaopoeder.
TIP : Je kan ook een tiramisutaart maken als je dit liever hebt.
Leg dan de koekjes op de bodem van de vorm en zet koekjes tegen de zijkant.
Leg dan ook afwisselend de mascarponecrème en de koekjes tot alles verwerkt is.
Zet de vorm ook in de koelkast om op te stijven.
Poeder af met bloemsuiker en cacaopoeder.
Voorzichtig ontvormen en snijden zoals een taart.
Smakelijk !
|