Ingrediƫnten : 750 gr boter ( goede ongezouten boter )
100 ml volle melk
20 gr suiker
40 gr verse gist
1 kg bloem
10 eieren
snuifje zout
750 gr parelsuiker ( suiker nemen die niet smelt bij het bakken )
Bereiding : Boter smelten en laten afkoelen.
Verwarm de melk lichtjes op en los hierin de suiker en de gist op.
Splits de eieren.
Klop de eidooiers op in de afgekoelde gesmolten boter.
Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.
Giet er eerst de boter met eidooier in, daarna de melk met de gist.
Meng het deeg goed en doe er het zout in.
Blijf goed mengen.
Meng de parelsuiker heel goed onder het deeg.
Klop de eiwitten heel stijf en schep deze voorzichtig door het deeg.
TIP : Gebruik voor deze wafels een wafelijzer met grote ruiten ( of als je dat hebt een ijzer speciaal voor suikerwafels ).
Smakelijk !
|