De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokkabavarois ( voor 1 taart )

    Gebruik steeds een bodem van biscuit om je opbouw van de taart te maken .

    Ingrediënten :    750 ml volle melk

                               350 ml volle room ( 40% )

                               250 gr suiker

                               8 eidooiers

                               6 gelatineblaadjes

                               koffie extract of oploskoffie gezet met koffie ( goed sterk toevoegen anders teveel smaakverlies door de room )

    Bereiding :      Laat de gelatine weken in koud water.

                            Breng de melk aan de kook.

                            Klop de suiker met de eidooiers tot een witte massa.

                            Voeg de kokende melk hieraan toe.

                            Meng de gelatine hieronder en voeg het koffie extract toe.

                            Laat het geheel afkoelen en spatel er dan de half opgeklopte room onder.

                            Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.

                            Giet hier de bavarois op.

                            Zet de vorm in de koelkast om verder op te stijven.

                            Maak  de zijkanten los met een warm mes  en doe de springvorm open.

    Smaakt heerlijk !

    TIP : Voor de handigen onder ons kan je ook één grote bavarois maken met de 3 soorten bavarois in lagen.

              Neem dan een grote springvorm en beleg deze met de biscuit.

              Start met een laag chocolade, een laag mokka en je eindigt met de vanille bavarois.

              Versier dan met chocolade !

              Dat is dan een echt pronkstuk.

    Succes ermee !

             

             



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs