De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochetten met scampi's ( recept van onze oma ) voor 5 pers.

    Ingrediënten :      250 gr rijst naar keuze ( witte, wilde , volkoren, .... )

                                3 teentjes look

                                olijfolie

                                250 gr gerookt spek

                                250 ml volle room ( 35% )

                                450 gr verse spinazie

                                1 bolletje mozarella

                                5 schijfjes chorizo salami

                                30 scampi's

                                peper en zout

    Bereiding :       Ontdooi de scampi's, pel ze en ontdoe ze van het darmkanaal als dit nog niet gedaan is.

                             Steek 6 scampi's op een satéstokje en  bestrooi ze met curry, paprikapoeder en olijfolie.

                             Laat ze afgedekt marineren in de koelkast.

                             Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

                             Verwarm de olijfolie en fruit hierin de geplette look met de spekblokjes.

                             Voeg de spinazie toe en roer goed.

                             Doe er de room en de in blokjes gesneden mozarella kaas onder.

                             Als laatste doe je de klein gesneden gebakken chorizo eronder.

                             Meng de gekookte rijst hieronder en breng op smaak met peper en zout zo nodig.

                             Bak de scampibrochetten  in de pan aan iedere zijde 3 minuten.

                             Neem een diep bord en doe hierin de groenten rijst.

                             Leg de scampibrochette hierop.

    Heerlijk !

    Laat het smaken !

    TIP : Dit gerechtje kan je ook als voorgerecht geven  maar dan neem je een spies met 3 scampi's.


                               



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs