Gebruik steeds een biscuit laag als bodem ( bak 1 biscuit en snij deze dwars door dan heb je de perfecte dikte van bodem )
Ingrediƫnten : 100 gr suiker
500 ml volle room (40%)
500 ml volle melk
200 gr pure chocolade
4 eidooiers
6 gelatineblaadjes
Bereiding : Laat de gelatine weken in koud water.
Beng de melk aan de kook.
Klop de eidooiers samen met de suiker tot het wit ziet.
Voeg deze massa bij de kokende melk en roer nog even tot alles goed opgenomen is.
Nu ga je napperen ( doe een soeplepel in je bereiding, haal hem eruit en de bereiding mag niet van de achterkant van de lepel lopen ).
Meng er de gelatine en daarna de gesmolten chocolade onder.
Laat het geheel goed afkoelen en spatel er dan de halfopgeklopte room onder.
Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.
Giet er de bavarois over en zet in de koelkast om op te stijven.
Snij de randen los met een warm mes en ontvorm.
Smakelijk !
|