De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebavarois voor 1 taart

    Gebruik steeds een biscuit laag als bodem ( bak 1 biscuit en snij deze dwars door dan heb je de perfecte dikte van bodem )

    IngrediĆ«nten :     100 gr suiker

                                500 ml volle room (40%)

                                500 ml volle melk

                                200 gr pure chocolade

                                4 eidooiers

                                6 gelatineblaadjes

    Bereiding :     Laat de gelatine weken in koud water.

                           Beng de melk aan de kook.

                           Klop de eidooiers samen met de suiker tot het wit ziet.

                           Voeg deze massa bij de kokende melk en roer nog even tot alles goed opgenomen is.

                           Nu ga je napperen ( doe een soeplepel in je bereiding, haal hem eruit en de bereiding mag niet van de achterkant van de lepel lopen ).

                           Meng er de gelatine en daarna de gesmolten chocolade onder.

                           Laat het geheel goed afkoelen en spatel er dan de halfopgeklopte room onder.

                           Leg de biscuit op de bodem van een springvorm.

                           Giet er de bavarois over en zet in de koelkast om op te stijven.

                           Snij de randen los met een warm mes en ontvorm.

                          

    Smakelijk !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs