Ingrediënten : 1 vel kruimeldeeg
500 gr spinazie
250 gr gorgonzola kaas
2 teentjes knoflook
1 ei
1 soeplepel volle room ( 35% )
peper, zout, muskaatnoot
1 soeplepel amandelpoeder
50 gr amandelschilfers
1 koffielepel olijfolie
Bereiding : Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm en bestrooi de taartbodem met amandelpoeder.
Stoof de spinazie gaar en kruid af met peper, zout en muskaatnoot
Verwarm samen met de spinazie de verkruimelde gorgonzola en de 2 geplette knoflookteentjes.
Roer goed om tot de kaas gesmolten is.
Klop het ei en de room luchtig op.
Neem de spinazie van het vuur en roer het eimengsel hieronder.
Schep er het spinazie-kaasmengsel op.
Werk af met de amandelschilfers en besprenkel met de olijfolie.
Bak de taart 30 à 35' in een voorverwarmde oven van 200°C.
Dit is een veggie quiche maar iedereen gaat deze wel lekker vinden !!
|