Ingrediënten : Voor de notencake : 250 gr malse boter
250 gr suiker
250 gr eieren
250 gr zelfrijzende bloem
100 gr hazelnootpoeder
100 ml sterke koffie
Voor de koffieroom : 150 gr malse boter
150 gr fijne suiker
50 ml water
2 eidooiers
1 eetlepel oploskoffie
200 ml volle room
Bereiding : Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een springvorm in van 20 cm.
Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa.
Splits de eieren en klop de eidooiers door het botermengsel.
Klop de eiwitten stevig op.
Spatel de bloem voorzichtig door het beslag.
Voeg de hazelnootpoeder en de koffie toe.
Spatel hier het eiwit onder.
Giet het beslag in de cakevorm en zet 50' in de oven.
Controleer of de cake gaar is. Laat hem afkoelen op een rooster.
Maak de koffieroom : laat het water met de suiker inkoken tot siroop.
Laat dit afkoelen.
Roer er de eidooiers en de oploskoffie ( opgelost met 2 eetlepels lauw water ) door.
Roer de boter zacht en voeg er straalsgewijs de suikersiroop onder.
Klop de room luchtig op en spatel dit hierdoor.
Laat opstijven in de frigo.
Snij de cake dwars door en smeer de koffieroom op de onderste helft.
Leg de bovenste helft van de cake er bovenop.
Werk af met de rest van de koffieroom.
Overheerlijke cake !
Smakelijk !
05-05-2016, 21:12 geschreven door Christel 
|