 |
|
 |
|
Verse tomatensaus |
Ingrediënten : 1 kg rijpe tomaten
2 uien
2 wortelen
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 bouquet garni ( peterselie, tijm en laurier )
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 klontje suiker zo nodig
Bereiding : Snipper de ui, de knoflook, de wortelen en de tomaten.
Verhit de olijfolie en stoof hierin de ui, de knoflook en de wortel.
Roer er de tomatenpuree onder en laat dit even bakken.
Voeg nu de tomaten toe alsook het bouquet garni.
Laat de saus langzaam verder garen gedurende 30'.
Neem de bouquet garni eruit en mix de saus fijn.
Giet de saus door een zeef.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Als de saus te zurig moest zijn kan je er een klontje suiker bij doen.
TIP : Deze tomatensaus is lekker bij pasta, rijst, gehaktballetjes, pizza.....
05-05-2016, 17:06 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Sauzen
|
 |
|
Jagersaus voor 5 pers. |
Ingrediënten : 125 gr gerookte spekblokjes
2 sjalotten
400 ml witte wijn
400 ml gevogeltebouillon
1 eetlepel tomatenpuree
1 bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier
250 gr champignons
1 soeplepel gehakte peterselie
1 soeplepel gehakte dragon
peper en zout
Bereiding : Bak het spek krokant zonder boter ( het spek bevat voldoende vetten ). Haal het spek uit de pan.
Bak in deze pan de fijngesneden sjalot.
Blus met de wijn en laat inkoken tot de helft.
Voeg de bouillon, de tomatenpuree en de bouquet garni toe.
Laat alles inkoken tot een saus en zeef deze.
Snij de champignons en bak ze even. Doe ze samen met de spekblokjes bij de saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe er de gehakte kruiden onder.
TIP : Heerlijk met kip, konijn, kalkoen, ...
05-05-2016, 16:37 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Sauzen
|
 |
|
Speculoos |
Ingrediënten : 1 kg patisseriebloem
750 gr donkere kandijsuiker
2 eieren
125 gr gemalen amandelen
250 gr margarine ( goei boter )
2 koffielepels zout
10 gr kaneelpoeder
2 koffielepels bicarbonaat
250 ml melk
1 flesje amandelextract
1.5 koffielepels kruidnagelpoeder
amandelschilfers voor de afwerking
Bereiding : Doe al de ingrediënten in de kenwood en laat alles goed mengen.
Laat het deeg 1 nacht rusten in de koelkast.
Maak dan kleine bolletjes ( 50 gr )
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de bolletjes.
Bak de speculoos af in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 20 à 25'.
Heerlijk bij de koffie !
05-05-2016, 15:52 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gebak
|
 |
|
Stoofvlees " alla mama christel " voor 5 pers. |
Ingrediënten : 1.5 kg rundsstoofvlees
3 dikke uien
1 flesje donkerbruin bier naar keuze ( Trappist, Tafelbier, ... )
3 eetlepels siroop van Vrolingen ( appel-peer )
3 laurierblaadjes
750 ml rundsbouillon
peper en zout
Bereiding : Versnipper de uien en bak deze in een beetje boter.
Bak in een andere pan het vlees aan en kruid dit met peper en zout..
Voeg het gebakken vlees bij de uien.
Blus de pan waar je het vlees in hebt gebakken met het bier.
Giet dit bij het vlees, voeg de rundsbouillon en de laurierblaadjes toe.
Laat het vlees gedurende 1 uur sudderen op een laag vuur.
Voeg als laatste de siroop toe en laat nog even sudderen tot de siroop volledig opgenomen is.
De saus eventueel nog binden afhankelijk van de gewenste dikte.
TIP : Geef hierbij verse hand gesneden frietjes, kroketjes .....
Heerlijk !
05-05-2016, 12:09 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gerechten met vlees
|
 |
|
Chili Con Carne voor 5 pers. |
Ingrediënten : 2 uien
2 rode paprika's
3 teentjes knoflook
2 wortelen
komijnpoeder
paprikapoeder
1 kaneelstok
400 gr rode bonen
600 gr gemengd gehakt
1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )
40 gr tomatenconcentraat ( tomatenpuree )
een geutje rode wijn
3 blaadjes laurier
125 gr zure room
peper en zout
Bereiding : Stoof de ui met de knoflook glazig.
Snij de wortelen en de paprika in blokjes en laat dit mee stoven met de ui.
Bak het gehakt gaar.
Voeg bij de groenten het komijnpoeder, de paprikapoeder en de kaneelstok.
Voeg hierbij ook de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de rode bonen.
Doe het gebakken vlees erbij en blus met een geutje rode wijn.
Leg er ook 3 laurierblaadjes in en laat het geheel verder pruttelen gedurende 30'.
Verwijder de kaneelstok.
Klop de zure room lichtjes op en kruid met peper en zout.
Serveer de chili con carne en werk af met een lepel opgeklopte zure room.
TIP : Serveer met rijst of met geroosterd pitabrood.
Smakelijk !
05-05-2016, 11:49 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gerechten met vlees
|
 |
03-05-2016 |
Haverkoekjes met chocolade |
Ingrediënten : 250 gr goei boter ( op kamertemperatuur )
200 gr fijne suiker
2 eieren
150 gr zelfrijzende bloem
250 gr havermout
175 gr bakvaste chocoladeparels ( verkrijgbaar bij de speciaalzaken voor bakbenodigdheden )
Bereiding : Verwarm de oven voor op 175°C.
Roer de boter en de suiker tot een romige massa.
Meng er één voor één de eieren door.
Schep er geleidelijk aan de bloem, de havermout en de chocoladekorrels.
Schep met 2 koffielepels beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Leg ze niet te kort bij elkaar.
Schuif de bakplaat in de oven gedurende 10 à 12'.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Zeer lekker !
Smakelijk !
03-05-2016, 17:43 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gebak
|
 |
|
Paasbrood |
Ingrediënten : 220 ml volle melk
3 eieren
100 gr boter
700 gr bloem
7 gr droge gist
2 eetlepels suiker
1 snuifje zout
Bereiding : Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Doe hierin de gist en de suiker.
Smelt de boter in een pannetje en warm hierin ook de melk op. Breek 2 eieren in het kuiltje van de bloem en giet er de lauwe melk bij.
Kneed tot een stevige deegbol. Voeg ondertussen het zout erbij.
Laat het deeg 1 u afgedekt rusten op een warme plaats of zet de kom in een warme oven van 40 °C ( de oven enkel opwarmen en daarna terug uitzetten ).
Kneed het deeg opnieuw en snij het in 3 porties. maak er 3 rollen van en maak er een vlecht van.
Leg de vlecht op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Dek het deeg terug af el laat afgedekt 30' rusten ( het deeg moet verdubbelen ).
Klop 1 ei op met een eetlepel water en smeer er de vlecht mee in.
Bak dit brood af in een oven van 180°C gedurende 30' à 35'.
Heerlijk met goede boter !
Smakelijk !
03-05-2016, 17:18 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Brood bakken
|
 |
|
Scampi's met looksaus ( light ) voor 5 pers. |
Ingrediënten : 20 scampi's ( ontdarmd )
olijfolie
peper en zout
Dipsaus : 250 gr magere youghurt
5 teentjes knoflook
5 eetlepels gesnipperde sjalot
5 eetlepels fijngesnipperde bieslook
5 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
Bereiding : Ontdooi en pel de scampi. Smeer ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Bak de scampi's in een beetje olijfolie in de pan ( 2 minuten aan iedere kant ).
Maak het dipsausje : doe de ingrediënten in een kom en roer alles goed om zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg 4 scampi's op een bordje en dresseer met een beetje looksaus.
TIP : Dit kan je ook gerust geven als hapje. Gebruik de looksaus dan om te dippen !
Een heel lekker gerechtje !
Smakelijk !
03-05-2016, 16:21 geschreven door Christel 
|
|
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Voorgerechten
|
 |
|
 |
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
|
Gastenboek |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
|
|
 |