Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartige poffertjes
    voor hartige poffertjes voor bij het aperitief : zie "zoetigheden" poffertjes

    13-03-2009 om 20:04 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poffertjes - zoet of hartig
    Ingrediënten
    200 gram bloem
    3 dl melk
    10 gram gist (poedergist)
    50 gram gesmolten boter
    snuifje zout

    werkwijze
    roer de poedergist door de bloem
    voeg melk, gesmolten boter en snuifje zout toe
    goed mixen tot glad beslag
    laten opkomen op een warme plek
    als het deeg voldoende bubbels vertoont kan je beginnen met bakken
    wie een gewone pan gebruikt laat lepels deeg op de pan vallen en bakt deze als gewone pannekoeken, beter is een poffertjespan aan te schaffen die de typische kuiltjes bevat waarin deeg gelepeld kan worden. doe de kuiltjes niet helemaal vol dan keren ze gemakkelijker om
    gebruikt twee satéstokjes om de poffertjes te keren een vork is vaak te grof
    warm opdienen met een klontje boter en wat poedersuiker


    Opmerkingen
    wie deze poffertjes als kleine pannekoekjes bakt op een gewone pan kan ook gewone zelfrijzende bloem gebruiken
    als je een poffertjespan hebt dan gebruik je best bloem en extra gist anders zijn er niet genoeg belletjes om een bolle onderkant te krijgen en bakt de onderkant niet mooi bruik
    wie hartige poffertjes wil bakken kan ook de helft boekweitbloem gebruiken
    wie de poffertjesmixen wil gebruiken die op de markt zijn moet nog voor de helft gist toevoegen

    1/ voor zoete poffertjes:
    • chocoladepoffertjes: voeg wat cacaopoeder toe aan je deeg
    • bananenpoffertjes : duw 1/4 van een schijfje banaan in het deeg vooraleer het poffertje om te draaien

    2/ hartige poffertjes

    poffertjes met geitekaas en prei:
    • stoof wat prei op voorhand en verkruimel de geitekaas
    • roer de gestoofde prei (kruiden met peper en zout) en de geitekaas door het deeg alvorens te laten rijzen
    • daarna gewoon bakken zoals gewone poffertjes
    poffertjes met feta en paprika
    • gebruik geroosterde en gepelde paprika uit blik of bokaal (delhaize of colruyt)
    • snij de paprika in zeer fijne snippers
    • kruimel de feta
    • roer paprika en feta door het deeg alvorens te laten rijzen
    • bak daarna als gewone poffertjes

    boekweitpoffertjes met garnaal
    • maak poffertjesdeeg met 1/2 gewone bloem en 1/2 boekweitbloem
    • snij grijze garnalen zeer fijn en roer onder de poffertjesdeeg alvorens te laten rijzen
    • bak als gewone poffertjes
    • lekker met guacamole


    13-03-2009 om 20:01 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm met spek en granaatapel
    ingrediënten voor 4 personen
    zalmhaasjes (1 pp bij hoofdgerecht, 1/2 in hapjesmenu)
    spek in zeer dunne sneetjes (2 à 3 sneetjes per zalmhaasje)
    granaatappel (ongeveer 1 granaatappel voor 4 personen)

    werkwijze
    wikkel de zalmhaasjes in de sneetjes spek
    bak even snel rondom aan in een pan met antiaanbaklaag
    schik op overplaat en laat verder garen in de oven
    halveer de granaatappel en schep er voorzichtig de rode pitten uit
    bewaar voor de afwerking

    afwerking
    leg een zalmhaasje op een bord
    lepel er granaatappelpitten over en rond
    voor een hapjesmenu volstaat dit
    voor een volwaardig hoofdgerecht kan je deze zalm serveren met een romige aardappelgratin of puree

    10-03-2009 om 12:32 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van verse ananas met muntsuiker
    lekker, gezond en snel nagerechtje, ideale lichte afsluiter van een etentje
    oogt mooi omwille van het goudgele van de ananas en het felgroene van de muntsuiker

    ingrediënten voor 4 personen
    • rijpe verse ananas
    • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
    • verse munt (zeker een heel plantje, als het kleine plantjes zijn meer)
    werkwijze
    • schil de ananas in zijn geheel
    • snij de ananas in twee helften (in de breedte)
    • snij van het onderste stuk (het meest zoete dus) zeer fijne schijven (als je een broodsnijmachine hebt is dat het beste apparaat om dit te doen)
    • leg ze op een bordje en plaats ze in de koelkast tot ongeveer een kwartiertje voor het dessert
    • giet de suiker in een vijzel en meng er de muntblaadjes onder
    • goed aanstampen en vijzelen zodat je een groenige muntige suikermassa krijgt
    • deze suiker in een goed afsluitbaar klein potje bewaren
    • schik 3 schijfjes ananas op een desertbordje
    • kruimel er de muntsuiker over en dien op
    opmerking:
    als de ananas rijp genoeg is haal ik het hart van de ananas er niet uit zodat je mooie ronde schijfjes hebt, je kan dat hart er wel uithalen als je dat wenst




    10-03-2009 om 11:50 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoep met brie
    een erg lekkere winterse soep die echter vanwege de kaas toch wel zwaar valt

    Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 gram prei
    • 1 ui
    • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
    • 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes opgelost in kokend water)
    • 150 gram brie (of camenbert)
    • 1 eetlepel boter
    Werkwijze
    • smelt de boter en fruit er de grofgehakte ui in
    • voeg de prei en de aardappelen toe
    • laat even stoven
    • voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten doorkoken
    • snij de kaas in stukken (bij een mooie witte korst mag die er aan blijven) en laat 5 minuten meekoken
    • mix de soep heel fijn en leng desgewenst nog aan met water of melk
    Afwerking
    eventueel garneren met huisgemaakte broodkorstjes
    wie nog wat stukjes in de soep wil kan een paar fijne preiringen smoren in wat boter en voor het opdienen toevoegen

    10-03-2009 om 11:09 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.exotische gehaktballetjes met mango-tomatensaus
    heerlijke manier om balletjes klaar te maken

    ingredienten voor 4 personen voor de balletjes
    • 750 gram gehakt
    • 1 ui fijngesnipperd
    • 1 ei
    • 1 takje peterselie
    • 2 eetlepels gemaken amandelen
    • 2 koffielepels curry (mild)
    • 1/2 koffielepel gemberpoeder
    • 2 koffielepels paprika
    • 1 mespuntje cayennepeper

    ingrediënten voor 4 personen voor de saus
    • 1 tomaat
    • 1 grote rijpe mango (of twee kleine blikjes mango in stukjes op siroop)
    • 1/2 bos jonge worteltjes
    • olijfolie
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 1 koffielepel bruine suiker
    • 2 cm verse gember
    • peper - zout
    • instantsausbinder
    Werkwijze
    • meng het gehakt met de ui, de peterselie, de gemalen amandelen, de curry, het gemberpoeder, de paprika, het ei en wat peper en zout
    • rol er balletjes van met een doorsnede van ongeveer 3 cm
    • schil de mango als je verse mango gebruikt en snij in blokjes (mango uit blik gewoon laten uitlekken)
    • schil de gember en snij in dunne staafjes
    • snij de worteltjes in stukjes
    • snij de tomaat in brokjes
    • verhit de olijfolie en laat de gehaktballetjes aan alle kanten bruin worden
    • voeg 3 dl water en de tomatenpuree toe
    • voeg bouillonblokje, bruine suiker, tomaat, wortel, mango en gemberstaafjes toe
    • kruid met cayennepeper, peper en zout
    • breng aan de kook, dek de pan af en laat dan ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuurtje
    • doe er daarna de instant sausbinder bij en laat nog even doorkoken

    serveren met rijst

    colruyt-recept uit Stoof- en sudderpotjes


    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsblanquette met witloof en krieken, gaargestoofd in frambozenbier
    lekker winters stoofpotje met fruit en bier waardoor de bitterheid van het witloof een stuk gemaskeerd wordt

    ingrediënten voor 4 personen
    • ongeveer 1 kg kalfsblanquette
    • 500 gram witloof
    • 25 cl frambozenbier
    • 1 sjalot
    • ongeveer 700 gram krieken (grote bokaal)
    • 400 ml kalfsfond
    • olijfolie
    • 1 eetlepel vloeibare honing
    • 1/4 koffielepel rozemarijn
    • 1/4 koffielepel tijm
    • peper en zout
    • instantsausbinder

    bereidingswijze
    • bak de kalfsblanquette in de olijfolie en laat goudbruin worden
    • voeg fijngesnipperde sjalot toe en laat even meestoven
    • voeg frambozenbier en kalfsfond toe
    • kruid met peper, zout, rozemarijn en tijm
    • plaats een deksel op de pan en laat op matig vuur 1u10 minuten stoven
    • voeg er het fijngesneden witloof bij en laat nog 20 minuten stoven
    • doe er pas op het einde de krieken bij en laat nog even doorwarmen
    • bind de saus met instantsausbinder
    • voeg de vloeibare honing toe en laat nog 2 minuutjes doorwarmen

    lekker met krokettjes of natuuraardappelen

    bron: colruytrecept

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse tomaten-aubergine soep
    zeeeeeer lekkere winterse en toch zuiders soep

    Ingrediënten voor 4 personen
    • 800 gram gepelde tomaten uit blik
    • 500 à 600 gram aubergines (eerder meer dan minder)
    • 1 rode paprika
    • 1 ui
    • 1 à 2 teentjes knoflook
    • 1 liter groentenbouillon (2 bouillonblokjes opgelost in 1 liter kokend water)
    • boter
    • 1 eetlepel bloem
    • laurierblaadjes
    • tijm
    • 10 korianderbolletjes (geen reeds gemalen koriander gebruiken, heeft andere smaak)
    • tabasco
    • peper en zout
    Werkwijze
    • snij de ui en de paprika in stukjes
    • pers de teentjes knoflook
    • snij de aubergine in stukjes, bestrooi met zou en laat 30 minuten uitlekken in een vergiet
    • stoof de ui, de knoflook en de paprika in boter
    • voeg de uitgelekte stukjes aubergine toe en roer alles goed door elkaar
    • voeg de eetlepel bloem toe en roer goed om
    • voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe
    • plet de korianderbolletjes en voeg toe samen met laurierblaad(jes) en tijm
    • kruid met peper en een beetje zout (de aubergine bevatte reeds wat zout)
    • laat 30 à 35 minuten koken
    • verwijder laurierblaad(jes) en mix de soep fluwelig fijn (eventueel aanlengen met water als de soep te dik blijkt)
    Afwerking
    je kan hierbij eventueel een bruschettabroodje geven
    versie 1: bestrijken met kruidenboter en roosteren in oven
    versie 2: bestrijken met olijfolie, schijfje tomaat opleggen en overdekken met sneetje mozzarella, roosteren in oven tot kaas gesmolten is

    Bron: colruyt

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergesoep met oesterzwammen en een vleugje madeira
    erg lekkere en feestelijke soep

    ingrediënten voor 4 personen
    • 400 gram asperges (vers of diepvries)
    • 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
    • 100 gram oesterzwammen
    • 2 eetlepels madeira
    • boter
    • fijngehakte bieslook
    Werkwijze
    • snij de oesterzwammen in reepjes en bak gedurende 5 minuten in gesmolten boter (alle champignons smaken beter gebakken in boter)
    • hou de reepjes apart voor de afwerking
    • breng de kippenbouillon aan de kook
    • snij de aspergepunten van de asperges en leg ze gedurende een 5 à 7 minuten in de kokende bouillon
    • haal ze uit de bouillon en hou ze apart voor de afwerking
    • voeg de aspergestengels toe aan de bouillon
    • en kook 20 à 25 minuten
    • mix de soep heel fijn (voor echt gladde soep kan u ze zeven maar dat vind ik uitsloverij)
    • voeg voor het opdienen de reepjes oesterzwam en de aspergepunten toe en laat nog even doorwarmen
    • roer net voor het opdienen de madeira en de bieslook door de soep.
    de soep kan ook gemaakt worden met asperges uit een bokaal maar dan moeten de punten niet eerst meegekookt worden omdat ze doorgaans reeds zacht zijn.

    bron : colruyt

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geitenkaaspuree
    benodigdheden
    voor 4 personen
    • 500 gram aardappelen
    • 100 à 150 gram smeuïge geitenkaas
    • bieslook
    • boter
    • peper - zout
    • melk
    Werkwijze
    • kook de aardappelen gaat
    • pureer de aardappelen
    • meng er wat boter en melk door
    • meng er de geitekaas door
    • kruiden met peper en nootmuskaat
    • roer de gesnipperde bieslook er pas op het einde doorheen

    lekker bij vis

    09-03-2009 om 13:34 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaanse aperitiefballetjes
    Ingredienten voor ongeveer 25 kleine balletjes

    • 250 gram gehakt
    • 1 kleine ui
    • 1 teentje knoflook
    • 40 gram broodkruim
    • 40 gram zwarte olijven
    • 1 theelepel oregano
    • 1 handvol verse peterselei

    Werkwijze
    • doe de ui, de knoflook, de olijven, de oregano en de peterselie in een keukenmachine en maal fijn tot en smeuïge pasta
    • voeg gehakt, broodkruim en kruidenpasta samen en meng goed door elkaar
    • maak kleine balletjes (ongeveer de grootte van een walnoot) en bak ze op de pan

    de balletjes zijn lekker warm en koud met een dipsausje

    je kan de balletjes ook invriezen, wat handig is want dan heb je altijd iets in de diepvries zitten !
      

    09-03-2009 om 12:06 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pangasiusfilet met appel, champignons, tomaat en bacon
    Dit gerecht maak je klaar in een vuurvaste schotel, de hoeveelheid ingrediënten hangt een beetje af van de grootte van je schotel, ik geef ongeveer een richthoeveelheid

    Ingredienten

    • pangasiusfilet (afhankelijk van grote of niet grote eters, hoofdgerecht met of zonder voorgerecht kan je variëren van 1 à 1,5 filet pp)
    • gerookte bacon (ongeveer 10 sneetjes voor 4 personen)
    • champignons (ongeveer 250 gram voor 4 personen)
    • tomaten (ongeveer 1 kleine tomaten voor 4 personen)
    • jonagold appel (of andere niet te zure appel) (ongeveer 2 appels voor 4 personen)
    • 2,5 dl sojaroom
    • graantjesmosterd

    Werkwijze
    • snij de champignons in schijfjes
    • snij de tomaat in plakken
    • schil de appel en snij in schijfjes
    • snij de bacon in repen
    • schik de verse of diepgevroren vis (niet eerst ontdooien) in de ovenschotel
    • kruid met peper en zout
    • bestrijk met de graantjesmosterd
    • maak hierbovenop laagjes: eerst de champignons, daarna de baconrepen, dan de appelpartjes en als laatste de tomaten.
    • kruid de tomaten met peper, zout en een beetje tijm
    • overgiet alles met de sojaroom (als 2,5 dl niet volstaat kan je meer gebruiken, het gerecht moet niet volledig onder staan maar er moet toch ongeveer 2/3 onder de room zitten)
    • plaats in een voorverwarmde oven van 200° voor ongeveer 35 minuten (iets meer als het gaat om diepgevroren vis, of dikke moten vis)

    is lekker met geitenkaaspuree (zie ander recept)

    bron: colruyt
     





    09-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bruschetta's (veggie)
    bruschetta's zijn licht geroosterde sneetjes brood met daarop allerlei lekkere dingen

    benodigdheden en werkwijze voor bruschetta's
    • stokbrood (stevig zonder al te veel luchtbellen) of ciabattabrood
    • olijfolie
    • paar teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd

    snij het brood in sneetjes van 1 à 1,5 cm
    wrijf ze in met olijfolie en leg ze op een rooster onder de gril in de oven (opgepast, het gaat snel, blijf er bij staan)
    als ze uit de oven komen wrijf je met het gehalveerde teentje knoflook over de nog warme broodjes
    als ze erg dik zijn en nog zeer vers kan je ze ook aan beide kanten roosteren (beide kanten inwrijven met olie, 1 kant achteraf met knoflook)

    1/ Bruschetta met champignons
    nodig: champingnons, sjalot, peper en zout
    • snij de champignons in stukjes (geen schijfjes)
    • snij de sjalot zeer fijn
    • bak de sjalot in boter (champignons smaken best gebakken in boter)
    • voeg de champignonblokjes toe
    • kruid met peper en zout
    • schik een eetlepel beleg op de bruschetta en dien op
    Je kan dit beleg op voorhand maken en op het moment van het opdienen nog even opwarmen in de microgolfoven

    2/ Bruschetta met tapenade en mozzarella
    nodig: olijventapenade, paprikatapenade, mozzarella
    • smeer de kant en klare tapenade op de bruschetta
    • beleg met een stukje mozzarella en zet nog even onder de grill tot de kaas gesmolten is

    3/ Bruschetta met tomatensalade
    de tomatensalade uit het recept "ricottakoekje met tomatensalade" kan ook gebruikt worden voor op een bruschetta
    alleen zorgen dat je de tomaten een beetje laat uitdruppen alvorens op de bruschetta te scheppen

    4/ bruschetta met rucola en feta
    nodig: rucola, feta, geraspte sinaasappelschil, gerookte bacon, olijfolie en balsamicoazijn
    • verkruimel de feta
    • meng de feta met de geraspte sinaasappelschil en de olijfolie (1 eetlepel sinaasappelschil en 1à2 eetlepels olijfolie voor 100 gram feta)
    • laat even marineren
    • bak de bacon krokant
    • snij de rucola en meng er wat olijfolie en balsamicoazijn onder
    • leg wat rucola op de bruschetta
    • schep een lepel feta-mengsel op de rucola
    • verkruimel de gerookte bacon over de feta
    5/ bruschetta met champignon, geitekaas en peterselie
    nodig: 200 gr champignons, 1 eetlepel citroensap, 75 gram geitekaas, 1 eetlepel fijngehakte peterselie
    • snij de champignons in kleine stukjes
    • bak in boter
    • zet het vuur af en roer er het citroensap door
    • laat een beetje afkoelen en meng er de geitekaas en de peterselie door
    • lepel het mengsel op de bruschetta's vlak voor opdienen anders worden de broodjes zacht






    09-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken ricottakoekjes met tomatensalade (veggie)

    ingrediënten voor ricottakoekje

    • 1 potje ricotta
    • ongeveer 100 gram geraspte pittige kaas (genre parmezan, provolone, ...)
    • 1 à 2 eetlepels bloem (afhankelijk van de vochtigheid van de ricotta)
    • zout en peper
    • 1 ei

    ingrediënten voor tomatensalade
    • 2 à 4 tomaten (afhankelijk van grootte) indien mogelijk verschillende kleuren (geel, oranje, groen, rood)
    • verse basilicum (naar smaak)
    • 1/2 à 1 rood spaans pepertje zonder de zaadjes (afhankelijk van het feit of je het pikant wil maken of niet)
    • extra vierge olijfolie
    • rode wijnazijn
    Werkwijze voor de ricottakoekjes
    roer de ricotta, de geraspte kaas, de bloem en het ei door elkaar
    voeg een flinke snuif zout en peper toe
    zet in de koelkast tot je dit gebruikt

    voor de tomatensalade
    snij de tomaten in partjes en verwijder de pitjes
    snij daarna de tomaten in kleine blokjes (ongeveer halve centimeter)
    hak de basilicum fijn
    hak het spaanse pepertje fijn
    meng alles door elkaar en kruid met peper en zout
    overgiet met een scheut olijfolie en rode wijnazijn
    meng alles en zet in de koelkast tot gebruik

    vlak voor opdienen:
    leg voor één koekje een theelepel van het ricottamengsel in een pan met antiaanbaklaag en laat goudbruin bakken
    draai de koekjes om en bak ook de tweede kant een paar minuutjes
    leg één à twee koekjes op een klein bordje en schep er een eetlepel tomatensalade bij of naast
    warm of lauw opdienen, dan zijn ze het lekkerst

    kan ook als klein voorgerechtje gebruikt worden maar dan maak je de koekjes best iets groter

    (recept aangepast uit "Jamie's Italie" van Jamie Oliver)
        



    09-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs