Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poffertjes - zoet of hartig
    Ingrediënten
    200 gram bloem
    3 dl melk
    10 gram gist (poedergist)
    50 gram gesmolten boter
    snuifje zout

    werkwijze
    roer de poedergist door de bloem
    voeg melk, gesmolten boter en snuifje zout toe
    goed mixen tot glad beslag
    laten opkomen op een warme plek
    als het deeg voldoende bubbels vertoont kan je beginnen met bakken
    wie een gewone pan gebruikt laat lepels deeg op de pan vallen en bakt deze als gewone pannekoeken, beter is een poffertjespan aan te schaffen die de typische kuiltjes bevat waarin deeg gelepeld kan worden. doe de kuiltjes niet helemaal vol dan keren ze gemakkelijker om
    gebruikt twee satéstokjes om de poffertjes te keren een vork is vaak te grof
    warm opdienen met een klontje boter en wat poedersuiker


    Opmerkingen
    wie deze poffertjes als kleine pannekoekjes bakt op een gewone pan kan ook gewone zelfrijzende bloem gebruiken
    als je een poffertjespan hebt dan gebruik je best bloem en extra gist anders zijn er niet genoeg belletjes om een bolle onderkant te krijgen en bakt de onderkant niet mooi bruik
    wie hartige poffertjes wil bakken kan ook de helft boekweitbloem gebruiken
    wie de poffertjesmixen wil gebruiken die op de markt zijn moet nog voor de helft gist toevoegen

    1/ voor zoete poffertjes:
    • chocoladepoffertjes: voeg wat cacaopoeder toe aan je deeg
    • bananenpoffertjes : duw 1/4 van een schijfje banaan in het deeg vooraleer het poffertje om te draaien

    2/ hartige poffertjes

    poffertjes met geitekaas en prei:
    • stoof wat prei op voorhand en verkruimel de geitekaas
    • roer de gestoofde prei (kruiden met peper en zout) en de geitekaas door het deeg alvorens te laten rijzen
    • daarna gewoon bakken zoals gewone poffertjes
    poffertjes met feta en paprika
    • gebruik geroosterde en gepelde paprika uit blik of bokaal (delhaize of colruyt)
    • snij de paprika in zeer fijne snippers
    • kruimel de feta
    • roer paprika en feta door het deeg alvorens te laten rijzen
    • bak daarna als gewone poffertjes

    boekweitpoffertjes met garnaal
    • maak poffertjesdeeg met 1/2 gewone bloem en 1/2 boekweitbloem
    • snij grijze garnalen zeer fijn en roer onder de poffertjesdeeg alvorens te laten rijzen
    • bak als gewone poffertjes
    • lekker met guacamole




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs