recepten die (s)maaktest doorstaan hebben proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
07-12-2009
quiche met paprika, venkel en feta
Ingredienten:
1 x kant en klare bladerdeeg
1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
pakje fetakaas
1/2 venkelknol
sojaroom
4 à 5 eitjes (ngl de grootte)
bereidingswijze
bladerdeeg in de vorm leggen en blind bakken (niet volledig laten uitgaren)
paprika's en venkel in blokjes snijden en aanstoven in boter, kruiden met peper en zout
fetakaas in blokjes snijden
paprika-venkel mengsel even kort laten afkoelen
feta toevoegen
eitjes loskloppen en room toevoegen
groenten-kaasmengsel in de bladerdeegvorm storten
overgieten met het ei-roommengsel
35 minuten in een over van 180° bakken
met een mes in het midden steken alvorens uit de oven te halen om te kijken of het ei is uitgebakken.
variatie: voor wie een niet-vegetarische versie wil maken kan er restjes kip of kalkoen in verwerken of gekookte voorgesneden blokjes kip of kalkoen toevoegen samen met de fetakaas.