Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    13-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.minihamburgertjes met citrussalsa
    Ingrediënten

    minihamburgertjes
    • gehakt
    • cayennepeper
    • paprikapoeder
    • komijnpoeder (facultatief)

    salsa
    • 1 sinaasappel
    • 1 sjaolot
    • 1 tomaat
    • sap van 1 limoen
    • 1 lepel vloeibare honing
    • 2 lepels olijfolie
    • 1 eetlepel gesnipperde koriander

    werkwijze
    • meng het gehakt met een snuifje van alle kruiden (voeg eventueel ook nog peper en zout toe)
    • vorm klein balletjes en druk ze een beetje plat zodat je een klein hamburgertje krijgt
    • bak ze op een grillpan of een gewone pan als je geen grillpan hebt
    • pel de sinaasappel, verdeel in partjes en ontdoe deze volledig van de velletjes
    • snij de sinaasappel partjes in hele kleine stukjes
    • snipper de sjalot
    • ontvel en ontpit de tomaat en snij eveneens in kleine stukjes
    • meng sinaasappel, sjalot en tomaat met het limoensap de honing en de olijfolie
    • voeg pas een half uur voor het serveren de versnipperde koriander toe (anders gaat de smaak verloren)
    • salsa tot een half uur voor serveren in de koelkast zetten daarna op kamertemperatuur laten komen.

    serveertip
    schep een beetje van de salsa in een klein glaasje
    steek 1 à 2 balletjes op een cocktailprikker en zet die in het glaasje

    13-11-2010 om 11:57 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs