Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    09-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
    ingrediënten
    • 4 tilapiafilets
    • doosje trostomaten
    • 100 à 150 gram zwarte olijven zonder pit, in schijfjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook (geperst)
    • 8 el goeie olijfolie
    • 2 el platte peterselie (gesnipperd)
    • zout en peper

    bereidingswijze
    • snij de trostomaten in 4 partjes
    • voeg de in schijfjes gesneden olijven toe
    • meng de olijfolie met de geperste knoflook
    • voeg peterselie toe
    • voeg olie aan tomaten en olijven toe
    • laat op een koele plaats staan (niet in koelkast)
    • wrijf de tilapia in met olijfolie, peper en zout
    • leg op de bbq of op een grilpan en laat aan beide zijden garen

    opdienen
    schik de tilapia op een bord en lepel er twee eetlepels tomatentapenade over
    geef er een aardappel in de schil bij of stokbrood


    09-06-2009 om 18:49 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    >> Reageer (0)
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljouwhaasje met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum
    Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 kabeljouwhaasjes (of andere vaste witte vishaasjes, moeten wel een redelijke dikte hebben om het beste resultaat te bekomen)
    • 1 behoorlijk plantje basilicum (zeker een 40-tal blaadjes gebruiken groot en klein door elkaar)
    • 2 bollen mozzarella
    • 100 à 150 gram pittige vaste kaas (parmezaan, pecorino, ...) vers grof geraspt
    • 2 kleine bakjes kerstomaatjes (rood en geel door elkaar als je ze kan vinden, anders enkel rood)
    • olijfolie
    • zwarte versgemalen peper
    • grof zout


    bereidingswijze
    • neem een vuurvaste schotel met deksel
    • druppel wat olijfolie over de bodem
    • leg de vishaasjes naast elkaar in de schotel
    • strooi wat grof zout en verse peper over de haasjes
    • halveer de kerstomaatjes
    • strooi de halve tomaatjes en de basilicumblaadjes over de vis
    • snij de mozzarella in blokjes en strooi gelijkmatig over de vis en de tomaten
    • rasp de harde kaas als laatste over het mengsel
    • druppel nog wat olijfolie over het totaal

    verwarm de oven voor op 200° en plaats te afgedekte schotel 30 à 45 minuten in de over (afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van de vis)

    opdienen met ciabattabrood

    Opmerkingen:
    • je kan ook in folie verpakte porties per persoon maken als je dat wil
    • als je diepvriesvis gebruikt, vis niet op voorhand laten ontdooien alleen de oventijd een beetje langer maken
    • ideaal gerecht om op voorhand te maken en tijdens het aperitief in de oven te zetten, zo moet je niet te lang in de keuken staan op het moment dat de gasten er zijn
    naar een recept van jamie oliver

    28-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm met spek en granaatapel
    ingrediënten voor 4 personen
    zalmhaasjes (1 pp bij hoofdgerecht, 1/2 in hapjesmenu)
    spek in zeer dunne sneetjes (2 à 3 sneetjes per zalmhaasje)
    granaatappel (ongeveer 1 granaatappel voor 4 personen)

    werkwijze
    wikkel de zalmhaasjes in de sneetjes spek
    bak even snel rondom aan in een pan met antiaanbaklaag
    schik op overplaat en laat verder garen in de oven
    halveer de granaatappel en schep er voorzichtig de rode pitten uit
    bewaar voor de afwerking

    afwerking
    leg een zalmhaasje op een bord
    lepel er granaatappelpitten over en rond
    voor een hapjesmenu volstaat dit
    voor een volwaardig hoofdgerecht kan je deze zalm serveren met een romige aardappelgratin of puree

    10-03-2009 om 12:32 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pangasiusfilet met appel, champignons, tomaat en bacon
    Dit gerecht maak je klaar in een vuurvaste schotel, de hoeveelheid ingrediënten hangt een beetje af van de grootte van je schotel, ik geef ongeveer een richthoeveelheid

    Ingredienten

    • pangasiusfilet (afhankelijk van grote of niet grote eters, hoofdgerecht met of zonder voorgerecht kan je variëren van 1 à 1,5 filet pp)
    • gerookte bacon (ongeveer 10 sneetjes voor 4 personen)
    • champignons (ongeveer 250 gram voor 4 personen)
    • tomaten (ongeveer 1 kleine tomaten voor 4 personen)
    • jonagold appel (of andere niet te zure appel) (ongeveer 2 appels voor 4 personen)
    • 2,5 dl sojaroom
    • graantjesmosterd

    Werkwijze
    • snij de champignons in schijfjes
    • snij de tomaat in plakken
    • schil de appel en snij in schijfjes
    • snij de bacon in repen
    • schik de verse of diepgevroren vis (niet eerst ontdooien) in de ovenschotel
    • kruid met peper en zout
    • bestrijk met de graantjesmosterd
    • maak hierbovenop laagjes: eerst de champignons, daarna de baconrepen, dan de appelpartjes en als laatste de tomaten.
    • kruid de tomaten met peper, zout en een beetje tijm
    • overgiet alles met de sojaroom (als 2,5 dl niet volstaat kan je meer gebruiken, het gerecht moet niet volledig onder staan maar er moet toch ongeveer 2/3 onder de room zitten)
    • plaats in een voorverwarmde oven van 200° voor ongeveer 35 minuten (iets meer als het gaat om diepgevroren vis, of dikke moten vis)

    is lekker met geitenkaaspuree (zie ander recept)

    bron: colruyt
     





    09-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:visgerechten
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs