Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmenu 2009
    PAASMENU 2009

    aperitief :

    cava met hapjes

    • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes (recept binnenkort op blog)
    • kruidenpannekoekje met guacamole (zie recept)
    • glaasje zalmmousse met komkommer (recept binnenkort op blog)
    • gebakken mosseltjes met ansjovismayonais (recept binnenkort op blog)
    • gemarineerde paprika's met ansjovis en kappertjes (zie recept)

    voorgerecht:
    • bladerdeegtaartje met asperges en blauwe kaas (recept binnenkort op blog)

    hoofdgerecht:
    • lamsvlees tokany met kroketjes en groentenkrans (recept binnenkort op blog)

    dessert:
    • tiramisu met speculaas en advocaat (recept binnenkort op blog)

    30-03-2009 om 13:28 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemarineerde paprika's met kappertjes en ansjovis
    zorg er voor dat de paprika's die je hier voor koopt mooie paprika's zijn die je mooi uit 4 ribben bestaan. Elke rib kan je dan nog eens in 2 snijden zodat je er zeker 2 hapjes kan uithalen.
    koop twee verschillende kleuren paprika's naar eigen smaak (de groene zijn de bitterste)

    ingrediënten
    • 2 paprika's (2 verschillende kleuren)
    • klein bokaaltje kappertjes
    • doosje ansjovis (niet opgerold) in olie

    werkwijze
    • snij het steeltje van de paprika maar zorg er voor dat er geen gaatje in komt
    • leg de paprika's op een bakplaat of rooster onder de gril
    • gril voldoende aan elke kant tot hier en daar blazen verschijnen, draai voldoende vaak om zodat alle kanten gaar worden
    • haal uit de oven en steek in een plastic zak voor een kwartiertje
    • haal uit de zak en snij de paprika in ribben
    • haal het vel zoveel mogelijk van de paprika
    • de zoete vloeistof die in de paprika en in het hart zit zoveel mogelijk opvangen en uit het hart persen, vloeistof apart houden
    • snij de ribben in 2 of 3 stukken zodat je stukken van ongeveer 4cm bij 4cm overhoudt (steekt niet nauw, moeten gewoon hapklare brokken zijn)
    • leg deze stukjes op een schotel of groot bord
    • neem per paprika 4 ansjovisreepjes en snij in fijne brokjes
    • neem per paprika 2 eetlepels kappertjes en hak fijn met een mes
    • meng ansjovis, kappertjes en paprikavloeistof door elkaar en laat een half uurtje marineren
    • schep op elk stukje paprika een koffielepeltje van de kappertjes-ansjovis mengeling
    • dek af met vershoudfolie en laat staan tot het moment van serveren (best een dag op voorhand maken)

    variatie:
    je kan de geroosterde paprika ook in brokjes snijden en mengen onder de ansjovis-kappertjesmengeling en er een lepelhapje van maken

    30-03-2009 om 13:21 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs