zorg er voor dat de paprika's die je hier voor koopt mooie paprika's zijn die je mooi uit 4 ribben bestaan. Elke rib kan je dan nog eens in 2 snijden zodat je er zeker 2 hapjes kan uithalen. koop twee verschillende kleuren paprika's naar eigen smaak (de groene zijn de bitterste)
ingrediënten
2 paprika's (2 verschillende kleuren)
klein bokaaltje kappertjes
doosje ansjovis (niet opgerold) in olie
werkwijze
snij het steeltje van de paprika maar zorg er voor dat er geen gaatje in komt
leg de paprika's op een bakplaat of rooster onder de gril
gril voldoende aan elke kant tot hier en daar blazen verschijnen, draai voldoende vaak om zodat alle kanten gaar worden
haal uit de oven en steek in een plastic zak voor een kwartiertje
haal uit de zak en snij de paprika in ribben
haal het vel zoveel mogelijk van de paprika
de zoete vloeistof die in de paprika en in het hart zit zoveel mogelijk opvangen en uit het hart persen, vloeistof apart houden
snij de ribben in 2 of 3 stukken zodat je stukken van ongeveer 4cm bij 4cm overhoudt (steekt niet nauw, moeten gewoon hapklare brokken zijn)
leg deze stukjes op een schotel of groot bord
neem per paprika 4 ansjovisreepjes en snij in fijne brokjes
neem per paprika 2 eetlepels kappertjes en hak fijn met een mes
meng ansjovis, kappertjes en paprikavloeistof door elkaar en laat een half uurtje marineren
schep op elk stukje paprika een koffielepeltje van de kappertjes-ansjovis mengeling
dek af met vershoudfolie en laat staan tot het moment van serveren (best een dag op voorhand maken)
variatie: je kan de geroosterde paprika ook in brokjes snijden en mengen onder de ansjovis-kappertjesmengeling en er een lepelhapje van maken