Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quorn stroganoff (veggie)
    Ingrediënten voor 4 personen
    • 400 gram quorn in stukjes
    • wokolie
    • 1 ui gesnipperd
    • 2 tenen knoflook geperst
    • 400 ml groentebouillon van 3/4 bouillonblokje (of 1 als je van een straffere smaak houdt)
    • 2 el tomatenpuree
    • 200 gram champignons in schijfjes
    • 1 groene paprika (wie van een zachtere smaak houdt kan een andere kleur paprika gebruiken) in blokjes gesneden
    • 4 el griekse yohurt
    • nootmuskaat
    • paprikapoeder
    • peper en zout

    bereidingswijze
    • doe wat wokolie in een wok of een diepe pan en laat goed heet worden
    • voeg quorn en kruid met peper en zout
    • laat goudbruin bakken en haal uit de pan
    • doe nog wat olie in de pan en voeg nu ui, knoflook toe
    • voeg na een paar minuten de champignons toe
    • daarna de paprika
    • kruiden met peper, zout en nootmuskaat
    • voeg de quorn weer toe
    • overgiet met de bouillon
    • voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar
    • laat op een zeer zacht vuurtje sudderen
    • voeg voor het opdienen de griekse yohurt toe en een snuifje paprikapoeder

    opdienen met basmati rijst

    17-03-2009 om 16:34 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    >> Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geroosterde preisoep met knolselder
    Ingrediënten voor 1,5 à 2 liter soep
    • olijfolie
    • 400 à 500 gram prei (als je een zeer witte soep wil zoveel mogelijk het wit van de prei alleen gebruiken)
    • 400 à 500 gram knolselder
    • 6 dikke tenen knoflook NIET gepeld
    • 1 liter bouillon
    • 1/2 liter melk
    • bieslook (=garnituur)
    werkwijze
    • verwarm de oven voor op 200°
    • snij de prei in grove stukken
    • doe de olijfolie in een braadslede en verwarm deze ongeveer 5 minuten in de oven
    • voeg de prei en de tenen knoflook toe (opgepast voor spatten)
    • laat 25 minuten roosteren
    • doe ondertussen de knolselder in een pot met 1 liter bouillon (van twee bouillonblokjes: rund, kip of groenten speelt geen rol)
    • kook 20 minuten op middelmatig vuur
    • haal de prei uit de braadslede en voeg toe aan de knolselderbouillon
    • steek met de punt van een mes in de knoflooktenen en laat als deze nog niet zacht zijn nog even verder garen in de oven
    • als de knoflooktenen zacht zijn ontdoe je ze van de pel en voeg je de knoflookpulp toe aan de soep
    • kruiden met peper en zout
    • soep nog even goed laten doorkoken zodat alles gaar is
    • voeg de melk toe
    • mix de soep zeer fijn (indien je toch teveel draadjes van de knolselder blijft overhouden kan je de soep door een zeef gieten maar dit is niet noodzakelijk)
    • als de soep te dik is kan je naar wens nog bouillon of melk toevoegen
    • strooi wat bieslook over de soep als garnituur

    Opmerking
    schrik niet van het hoge aantal tenen knoflook. door het roosteren is de smaak van de knoflook niet meer zo sterk. Heb het zelf eerst geprobeerd met minder maar de soep heeft de knoflook echt nodig
    heb ook gemerkt dat de soep de dag na de bereiding beter smaakt dan de dag zelf

    16-03-2009 om 13:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs