recepten die (s)maaktest doorstaan hebben proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
09-03-2009
pangasiusfilet met appel, champignons, tomaat en bacon
Dit gerecht maak je klaar in een vuurvaste schotel, de hoeveelheid ingrediënten hangt een beetje af van de grootte van je schotel, ik geef ongeveer een richthoeveelheid
Ingredienten
pangasiusfilet (afhankelijk van grote of niet grote eters, hoofdgerecht met of zonder voorgerecht kan je variëren van 1 à 1,5 filet pp)
gerookte bacon (ongeveer 10 sneetjes voor 4 personen)
champignons (ongeveer 250 gram voor 4 personen)
tomaten (ongeveer 1 kleine tomaten voor 4 personen)
jonagold appel (of andere niet te zure appel) (ongeveer 2 appels voor 4 personen)
2,5 dl sojaroom
graantjesmosterd
Werkwijze
snij de champignons in schijfjes
snij de tomaat in plakken
schil de appel en snij in schijfjes
snij de bacon in repen
schik de verse of diepgevroren vis (niet eerst ontdooien) in de ovenschotel
kruid met peper en zout
bestrijk met de graantjesmosterd
maak hierbovenop laagjes: eerst de champignons, daarna de baconrepen, dan de appelpartjes en als laatste de tomaten.
kruid de tomaten met peper, zout en een beetje tijm
overgiet alles met de sojaroom (als 2,5 dl niet volstaat kan je meer gebruiken, het gerecht moet niet volledig onder staan maar er moet toch ongeveer 2/3 onder de room zitten)
plaats in een voorverwarmde oven van 200° voor ongeveer 35 minuten (iets meer als het gaat om diepgevroren vis, of dikke moten vis)