Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
    ingrediënten
    • aardbeien
    • balsamicocreme

    bereidingswijze
    • snij de aardbeien in fijne schijfjes en schik op een bordje
    • maak met de balsamicocreme streepjes over de aardbeien

    zeer eenvoudig, snel klaar en heel lekker dessertje om in aardbeienseizoen op tafel te zetten

    05-06-2009 om 10:24 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met speculaas en advocaat
    Ingrediënten voor 6 à 8 glaasjes
    • 175 gram gewone speculaas
    • 200 gram mascarpone
    • 50 gram amandelschilfers
    • 1 dl advocaat
    • 3 eiwitten
    • 2 eidooiers
    • 1/2 zakje vanillesuiker
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 2 eetlepels gewone kristalsuiker
    • snuifje kaneel
    • amaretto

    bereidingswijze
    • bak de amandelschilfers met de bruine suiker en het snuifje kaneel in een pan met anti aanbaklaag tot ze karameliseren
    • laat afkoelen op een bord
    • verkruimel de speculaas in grove stukken en verdeel over de bodem van de glaasjes
    • overgiet met een beetje amaretto
    • klop eigeel en suiker tot een schuimige massa
    • roer er de vanillesuiker, de mascarpone en de advocaat doorheen
    • klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het suiker-ei mengsel
    • schep een paar lepels over het speculaasbodempje en zet in de koelkast
    • haal 15 minuutjes voor het opdienen uit de koelkast en verdeel er de gekarameliseerde amandelschilfers over



    07-04-2009 om 20:34 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met peperkoek en peer
    Ingrediënten voor 8 personen in aparte porties (als je 1 grote schotel maakt zie opmerkingen voor aanpassing vd ingrediënten)
    • 3 rijpe peren (lekkerst zijn doyenné, je kan ook peren uit blik gebruiken maar niet zo lekker en dan wel zeeeeeer goed laten uitlekken)
    • 250 gram mascarpone
    • 3 eiwitten
    • 2 eierdooiers
    • 6 sneetjes peperkoek
    • 1 eetlepel rietsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • amaretto
    • 5 eetlepels cashewnoten

    bereidingswijze
    • doe de cashewnoten in een zakje en plet met een fles of deegroller in grove stukken
    • bak de stukken cashewnoten samen met de bloemsuiker in een pan met anti aanbaklaag zonder vet tot ze karameliseren
    • doe de noten op een bord en laat ze afkoelen
    • schil de peren en snij ze in kleine stukjes, besprenkel met wat druppels citroensap zodat ze niet verkleuren
    • verkruimel de peperkoek in grove stukken en verdeel over 8 individuele glaasjes
    • bedek de peperkoek met de peerstukjes en verdeel er per glaasje 1 à 1,5 eetlepel amaretto over (naar eigen smaak)
    • doe mascarpone, vanillesuiker, rietsuiker en eiderdooiers in een kom en klop tot een gladde massa
    • klop in een aparte kom de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel
    • schep de creme over de peer-peperkoek en zet in de koelkast tot net voor het opdienen
    • haal 15 minuutjes voor het opdienen uit de koelkast en verdeel er de cashewnoten over

    opmerkingen
    • als u dit maakt om in 1 grote schaal te maken zal er meer peperkoek nodig zijn, afhankelijk van de grootte van de schaal. Het kan ook zijn dat er meer peren nodig zijn.

    bron : colruyt "lekker feesten"

    07-04-2009 om 20:23 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creme van truffé chocolade
    ingredienten voor 4 à 6 porties (afhankelijk van de grootte van de potjes, is vrij zwaar dus kleine porties zijn aan te raden)
    • 190 gram truffé chocolade (Côte d'Or)
    • 250 ml melk
    • 2 eierdooiers
    • 50 gram poedersuiker
    • 1 dl room
    • 1 takje thijm

    werkwijze
    • klop de suiker met de eierdooiers tot een bijna witte creme
    • breng de melk aan de kook en voeg het takje thijm toe
    • giet beetje bij beetje de kokende melk bij de witte creme van ei en suiker
    • verwarm het geheel op een laag vuurtje en roer met een houten lepel tot een creme
    • verwijder het takje thijm
    • breek de chocolade in stukjes en laat deze smelten in de creme
    • zet het vuur af en blijf roeren tot alles gesmolten is
    • giet het mengsel in kleine glaasjes en laat opstijven in de koelkast

    opmerking:
    • heerlijk klein dessertje voor bij een kopje koffie

    bron: colruyt

    07-04-2009 om 15:59 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien stroganov
    benodigdheden voor 4 personen
    • 700 gr verse aardbeien
    • 2 eetlepels cointreau
    • 1/2 koffielepel fijngeraspte sinaasappelschil
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 5 dl opklopbare room
    • 2 el poedersuiker

    werkwijze
    • snij de aardbeien in hapklare stukjes en doe ze in een kom
    • meng er de cointreau, het sinaasappelraspsel en de vanillesuiker onder (als het zeer zoete aardbeien zijn volstaat 1/2 zakje
    • zet dit mengsel minimum 1 uur en maximaal 1/2 dag op een koele plaats (mag in de koelkast maar hoeft niet persé)
    • laat de aardbeien lichtjes uitlekken en schep een kwart van de aardbeien terug in het vocht
    • neem 4 grote wijnglazen of glazen schaaltjes en verdeel de licht uitgelekte aardbeien over de glazen of schaaltjes
    • plet de overgebleven aardbeien met een vork grof
    • klop de room stijf met de poedersuiker en meng er de grof geplette aardbeien onder
    • verdeel deze aardbeienroom over de aardbeien in de glaasjes
    • zet in de koelkast tot je kan serveren
    • rasp wat fondant chocolade over de aardbeienroom en dien op.
    Opmerking:
    • dit kan ook gemaakt worden in het vroege aardbeienseizoen als de aardbeien nog niet zo zoet zijn omdat ze toch gemarineerd worden.
    • snel en gemakkelijk op voorhand te maken dessert.

    07-04-2009 om 15:36 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poffertjes - zoet of hartig
    Ingrediënten
    200 gram bloem
    3 dl melk
    10 gram gist (poedergist)
    50 gram gesmolten boter
    snuifje zout

    werkwijze
    roer de poedergist door de bloem
    voeg melk, gesmolten boter en snuifje zout toe
    goed mixen tot glad beslag
    laten opkomen op een warme plek
    als het deeg voldoende bubbels vertoont kan je beginnen met bakken
    wie een gewone pan gebruikt laat lepels deeg op de pan vallen en bakt deze als gewone pannekoeken, beter is een poffertjespan aan te schaffen die de typische kuiltjes bevat waarin deeg gelepeld kan worden. doe de kuiltjes niet helemaal vol dan keren ze gemakkelijker om
    gebruikt twee satéstokjes om de poffertjes te keren een vork is vaak te grof
    warm opdienen met een klontje boter en wat poedersuiker


    Opmerkingen
    wie deze poffertjes als kleine pannekoekjes bakt op een gewone pan kan ook gewone zelfrijzende bloem gebruiken
    als je een poffertjespan hebt dan gebruik je best bloem en extra gist anders zijn er niet genoeg belletjes om een bolle onderkant te krijgen en bakt de onderkant niet mooi bruik
    wie hartige poffertjes wil bakken kan ook de helft boekweitbloem gebruiken
    wie de poffertjesmixen wil gebruiken die op de markt zijn moet nog voor de helft gist toevoegen

    1/ voor zoete poffertjes:
    • chocoladepoffertjes: voeg wat cacaopoeder toe aan je deeg
    • bananenpoffertjes : duw 1/4 van een schijfje banaan in het deeg vooraleer het poffertje om te draaien

    2/ hartige poffertjes

    poffertjes met geitekaas en prei:
    • stoof wat prei op voorhand en verkruimel de geitekaas
    • roer de gestoofde prei (kruiden met peper en zout) en de geitekaas door het deeg alvorens te laten rijzen
    • daarna gewoon bakken zoals gewone poffertjes
    poffertjes met feta en paprika
    • gebruik geroosterde en gepelde paprika uit blik of bokaal (delhaize of colruyt)
    • snij de paprika in zeer fijne snippers
    • kruimel de feta
    • roer paprika en feta door het deeg alvorens te laten rijzen
    • bak daarna als gewone poffertjes

    boekweitpoffertjes met garnaal
    • maak poffertjesdeeg met 1/2 gewone bloem en 1/2 boekweitbloem
    • snij grijze garnalen zeer fijn en roer onder de poffertjesdeeg alvorens te laten rijzen
    • bak als gewone poffertjes
    • lekker met guacamole


    13-03-2009 om 20:01 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van verse ananas met muntsuiker
    lekker, gezond en snel nagerechtje, ideale lichte afsluiter van een etentje
    oogt mooi omwille van het goudgele van de ananas en het felgroene van de muntsuiker

    ingrediënten voor 4 personen
    • rijpe verse ananas
    • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
    • verse munt (zeker een heel plantje, als het kleine plantjes zijn meer)
    werkwijze
    • schil de ananas in zijn geheel
    • snij de ananas in twee helften (in de breedte)
    • snij van het onderste stuk (het meest zoete dus) zeer fijne schijven (als je een broodsnijmachine hebt is dat het beste apparaat om dit te doen)
    • leg ze op een bordje en plaats ze in de koelkast tot ongeveer een kwartiertje voor het dessert
    • giet de suiker in een vijzel en meng er de muntblaadjes onder
    • goed aanstampen en vijzelen zodat je een groenige muntige suikermassa krijgt
    • deze suiker in een goed afsluitbaar klein potje bewaren
    • schik 3 schijfjes ananas op een desertbordje
    • kruimel er de muntsuiker over en dien op
    opmerking:
    als de ananas rijp genoeg is haal ik het hart van de ananas er niet uit zodat je mooie ronde schijfjes hebt, je kan dat hart er wel uithalen als je dat wenst




    10-03-2009 om 11:50 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:zoetigheden
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs