Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees Tokany
    Ingrediënten voor ongeveer 4 personen
    • 500 gram mager lamsvlees  in hapklare brokjes gesneden
    • 1 eetlepel parikapoeder
    • zout
    • olijfolie
    • 3 tenen knoflook - geperst
    • 4 sjalotten - in fijne ringen gesneden
    • laurierblaadje
    • 3 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
    • 3 eetlepels sherry
    • 2 eetlepels zure room

    bereidingswijze
    • wentel de reepjes lamsvlees door het paprikapoeder, peper en zout
    • roer goed door elkaar en laat minstens 6u marineren
    • schep het vlees zo mogelijk een paar keer om
    • laat in een wok of diepe pan de olijfolie warm worden
    • bak de sjalotten en het laurierblaadje ongeveer twee minuten op een middelhoog vuurtje voeg op het einde de knoflook toe (als je dit in het begin doet zal de knoflook snel verbranden)
    • voeg het lamsvlees toe en laat onder voortdurend scheppen 2 à 3 minuten bakken
    • zet het vuur minder en voeg tenslotte de tomaten en de sherry toe
    • laat alles nog 2 à 3 minuten pruttelen
    • roer er voor het opdienen de zure room door.

    lekker met rijst, natuuraardappelen of kroketten
    gestoofde prinsessen met een uitje passen hier als groente heel goed bij.


    07-04-2009 om 19:41 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.exotische gehaktballetjes met mango-tomatensaus
    heerlijke manier om balletjes klaar te maken

    ingredienten voor 4 personen voor de balletjes
    • 750 gram gehakt
    • 1 ui fijngesnipperd
    • 1 ei
    • 1 takje peterselie
    • 2 eetlepels gemaken amandelen
    • 2 koffielepels curry (mild)
    • 1/2 koffielepel gemberpoeder
    • 2 koffielepels paprika
    • 1 mespuntje cayennepeper

    ingrediënten voor 4 personen voor de saus
    • 1 tomaat
    • 1 grote rijpe mango (of twee kleine blikjes mango in stukjes op siroop)
    • 1/2 bos jonge worteltjes
    • olijfolie
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 1 koffielepel bruine suiker
    • 2 cm verse gember
    • peper - zout
    • instantsausbinder
    Werkwijze
    • meng het gehakt met de ui, de peterselie, de gemalen amandelen, de curry, het gemberpoeder, de paprika, het ei en wat peper en zout
    • rol er balletjes van met een doorsnede van ongeveer 3 cm
    • schil de mango als je verse mango gebruikt en snij in blokjes (mango uit blik gewoon laten uitlekken)
    • schil de gember en snij in dunne staafjes
    • snij de worteltjes in stukjes
    • snij de tomaat in brokjes
    • verhit de olijfolie en laat de gehaktballetjes aan alle kanten bruin worden
    • voeg 3 dl water en de tomatenpuree toe
    • voeg bouillonblokje, bruine suiker, tomaat, wortel, mango en gemberstaafjes toe
    • kruid met cayennepeper, peper en zout
    • breng aan de kook, dek de pan af en laat dan ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuurtje
    • doe er daarna de instant sausbinder bij en laat nog even doorkoken

    serveren met rijst

    colruyt-recept uit Stoof- en sudderpotjes


    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsblanquette met witloof en krieken, gaargestoofd in frambozenbier
    lekker winters stoofpotje met fruit en bier waardoor de bitterheid van het witloof een stuk gemaskeerd wordt

    ingrediënten voor 4 personen
    • ongeveer 1 kg kalfsblanquette
    • 500 gram witloof
    • 25 cl frambozenbier
    • 1 sjalot
    • ongeveer 700 gram krieken (grote bokaal)
    • 400 ml kalfsfond
    • olijfolie
    • 1 eetlepel vloeibare honing
    • 1/4 koffielepel rozemarijn
    • 1/4 koffielepel tijm
    • peper en zout
    • instantsausbinder

    bereidingswijze
    • bak de kalfsblanquette in de olijfolie en laat goudbruin worden
    • voeg fijngesnipperde sjalot toe en laat even meestoven
    • voeg frambozenbier en kalfsfond toe
    • kruid met peper, zout, rozemarijn en tijm
    • plaats een deksel op de pan en laat op matig vuur 1u10 minuten stoven
    • voeg er het fijngesneden witloof bij en laat nog 20 minuten stoven
    • doe er pas op het einde de krieken bij en laat nog even doorwarmen
    • bind de saus met instantsausbinder
    • voeg de vloeibare honing toe en laat nog 2 minuutjes doorwarmen

    lekker met krokettjes of natuuraardappelen

    bron: colruytrecept

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs