recepten die (s)maaktest doorstaan hebben proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
07-04-2009
Lamsvlees Tokany
Ingrediënten voor ongeveer 4 personen
500 gram mager lamsvlees in hapklare brokjes gesneden
1 eetlepel parikapoeder
zout
olijfolie
3 tenen knoflook - geperst
4 sjalotten - in fijne ringen gesneden
laurierblaadje
3 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
3 eetlepels sherry
2 eetlepels zure room
bereidingswijze
wentel de reepjes lamsvlees door het paprikapoeder, peper en zout
roer goed door elkaar en laat minstens 6u marineren
schep het vlees zo mogelijk een paar keer om
laat in een wok of diepe pan de olijfolie warm worden
bak de sjalotten en het laurierblaadje ongeveer twee minuten op een middelhoog vuurtje voeg op het einde de knoflook toe (als je dit in het begin doet zal de knoflook snel verbranden)
voeg het lamsvlees toe en laat onder voortdurend scheppen 2 à 3 minuten bakken
zet het vuur minder en voeg tenslotte de tomaten en de sherry toe
laat alles nog 2 à 3 minuten pruttelen
roer er voor het opdienen de zure room door.
lekker met rijst, natuuraardappelen of kroketten gestoofde prinsessen met een uitje passen hier als groente heel goed bij.