Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    29-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappelsoep met pistacheroom
    Opmerking:
    deze soep is niet bedoeld als maaltijdsoep maar eerder als hapjessoepje of aperitiefsoepje

    Ingrediënten
    1 kg zoete aardappelen (koop 1.2 kg want er is nogal wat afval)
    200 gram knolselder
    1 à 1.5 liter groentebouillon
    1 teen knoflook
    peper zout
    raz-el-haout
    nootmuskaat
    potje zure room
    groene voedingskleurstof
    50 gram pistachenootjes zonder dop


    bereidingswijze
    schil de aardappelen en de knolselder en snij in klein blokjes
    voeg 1 liter groentenbouillon toe
    voeg het teentje knoflook toe (pellen en in stukken snijden)
    laat gaarkoken
    pureer de soep
    voeg naar eigen smaak nog wat groentenbouillon toe als de soep te dik zou zijn
    kruiden met zout, peper, nootmuskaat, raz-el-hanout
    de soep heeft de neiging eerder zoet te zijn dus u kan eventueel ook nog een beetje cayennepeper toevoegen
    geef de kruiden de tijd om door te dringen dus maak de soep eventueel een dag op voorhand en kruid op het moment zelf nog bij


    pistacheroom:
    • voorzie per persoon 1 koffielepel zure room
    • klop deze een beetje op en voeg dan de groene kleurstof toe (als u geen groen kan vinden is een combinatie van blauw en geel ook ok) tot u een mooie pistache groene room heeft

    Presentatie
    schep per persoon een koffiekopje of expressokopje soep uit
    schep per kopje een lepeltje groene room in de soep. doe dit voorzichtig want de zure room heeft de neiging om naar de bodem te zakken
    strooi pistachenootjes over het geheel
    dien zeer warm op


    29-12-2011 om 17:04 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geroosterde preisoep met knolselder
    Ingrediënten voor 1,5 à 2 liter soep
    • olijfolie
    • 400 à 500 gram prei (als je een zeer witte soep wil zoveel mogelijk het wit van de prei alleen gebruiken)
    • 400 à 500 gram knolselder
    • 6 dikke tenen knoflook NIET gepeld
    • 1 liter bouillon
    • 1/2 liter melk
    • bieslook (=garnituur)
    werkwijze
    • verwarm de oven voor op 200°
    • snij de prei in grove stukken
    • doe de olijfolie in een braadslede en verwarm deze ongeveer 5 minuten in de oven
    • voeg de prei en de tenen knoflook toe (opgepast voor spatten)
    • laat 25 minuten roosteren
    • doe ondertussen de knolselder in een pot met 1 liter bouillon (van twee bouillonblokjes: rund, kip of groenten speelt geen rol)
    • kook 20 minuten op middelmatig vuur
    • haal de prei uit de braadslede en voeg toe aan de knolselderbouillon
    • steek met de punt van een mes in de knoflooktenen en laat als deze nog niet zacht zijn nog even verder garen in de oven
    • als de knoflooktenen zacht zijn ontdoe je ze van de pel en voeg je de knoflookpulp toe aan de soep
    • kruiden met peper en zout
    • soep nog even goed laten doorkoken zodat alles gaar is
    • voeg de melk toe
    • mix de soep zeer fijn (indien je toch teveel draadjes van de knolselder blijft overhouden kan je de soep door een zeef gieten maar dit is niet noodzakelijk)
    • als de soep te dik is kan je naar wens nog bouillon of melk toevoegen
    • strooi wat bieslook over de soep als garnituur

    Opmerking
    schrik niet van het hoge aantal tenen knoflook. door het roosteren is de smaak van de knoflook niet meer zo sterk. Heb het zelf eerst geprobeerd met minder maar de soep heeft de knoflook echt nodig
    heb ook gemerkt dat de soep de dag na de bereiding beter smaakt dan de dag zelf

    16-03-2009 om 13:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preisoep met brie
    een erg lekkere winterse soep die echter vanwege de kaas toch wel zwaar valt

    Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 gram prei
    • 1 ui
    • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
    • 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes opgelost in kokend water)
    • 150 gram brie (of camenbert)
    • 1 eetlepel boter
    Werkwijze
    • smelt de boter en fruit er de grofgehakte ui in
    • voeg de prei en de aardappelen toe
    • laat even stoven
    • voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten doorkoken
    • snij de kaas in stukken (bij een mooie witte korst mag die er aan blijven) en laat 5 minuten meekoken
    • mix de soep heel fijn en leng desgewenst nog aan met water of melk
    Afwerking
    eventueel garneren met huisgemaakte broodkorstjes
    wie nog wat stukjes in de soep wil kan een paar fijne preiringen smoren in wat boter en voor het opdienen toevoegen

    10-03-2009 om 11:09 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse tomaten-aubergine soep
    zeeeeeer lekkere winterse en toch zuiders soep

    Ingrediënten voor 4 personen
    • 800 gram gepelde tomaten uit blik
    • 500 à 600 gram aubergines (eerder meer dan minder)
    • 1 rode paprika
    • 1 ui
    • 1 à 2 teentjes knoflook
    • 1 liter groentenbouillon (2 bouillonblokjes opgelost in 1 liter kokend water)
    • boter
    • 1 eetlepel bloem
    • laurierblaadjes
    • tijm
    • 10 korianderbolletjes (geen reeds gemalen koriander gebruiken, heeft andere smaak)
    • tabasco
    • peper en zout
    Werkwijze
    • snij de ui en de paprika in stukjes
    • pers de teentjes knoflook
    • snij de aubergine in stukjes, bestrooi met zou en laat 30 minuten uitlekken in een vergiet
    • stoof de ui, de knoflook en de paprika in boter
    • voeg de uitgelekte stukjes aubergine toe en roer alles goed door elkaar
    • voeg de eetlepel bloem toe en roer goed om
    • voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe
    • plet de korianderbolletjes en voeg toe samen met laurierblaad(jes) en tijm
    • kruid met peper en een beetje zout (de aubergine bevatte reeds wat zout)
    • laat 30 à 35 minuten koken
    • verwijder laurierblaad(jes) en mix de soep fluwelig fijn (eventueel aanlengen met water als de soep te dik blijkt)
    Afwerking
    je kan hierbij eventueel een bruschettabroodje geven
    versie 1: bestrijken met kruidenboter en roosteren in oven
    versie 2: bestrijken met olijfolie, schijfje tomaat opleggen en overdekken met sneetje mozzarella, roosteren in oven tot kaas gesmolten is

    Bron: colruyt

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergesoep met oesterzwammen en een vleugje madeira
    erg lekkere en feestelijke soep

    ingrediënten voor 4 personen
    • 400 gram asperges (vers of diepvries)
    • 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
    • 100 gram oesterzwammen
    • 2 eetlepels madeira
    • boter
    • fijngehakte bieslook
    Werkwijze
    • snij de oesterzwammen in reepjes en bak gedurende 5 minuten in gesmolten boter (alle champignons smaken beter gebakken in boter)
    • hou de reepjes apart voor de afwerking
    • breng de kippenbouillon aan de kook
    • snij de aspergepunten van de asperges en leg ze gedurende een 5 à 7 minuten in de kokende bouillon
    • haal ze uit de bouillon en hou ze apart voor de afwerking
    • voeg de aspergestengels toe aan de bouillon
    • en kook 20 à 25 minuten
    • mix de soep heel fijn (voor echt gladde soep kan u ze zeven maar dat vind ik uitsloverij)
    • voeg voor het opdienen de reepjes oesterzwam en de aspergepunten toe en laat nog even doorwarmen
    • roer net voor het opdienen de madeira en de bieslook door de soep.
    de soep kan ook gemaakt worden met asperges uit een bokaal maar dan moeten de punten niet eerst meegekookt worden omdat ze doorgaans reeds zacht zijn.

    bron : colruyt

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs