recepten die (s)maaktest doorstaan hebben proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
28-03-2009
kabeljouwhaasje met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum
Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljouwhaasjes (of andere vaste witte vishaasjes, moeten wel een redelijke dikte hebben om het beste resultaat te bekomen)
1 behoorlijk plantje basilicum (zeker een 40-tal blaadjes gebruiken groot en klein door elkaar)
2 bollen mozzarella
100 à 150 gram pittige vaste kaas (parmezaan, pecorino, ...) vers grof geraspt
2 kleine bakjes kerstomaatjes (rood en geel door elkaar als je ze kan vinden, anders enkel rood)
olijfolie
zwarte versgemalen peper
grof zout
bereidingswijze
neem een vuurvaste schotel met deksel
druppel wat olijfolie over de bodem
leg de vishaasjes naast elkaar in de schotel
strooi wat grof zout en verse peper over de haasjes
halveer de kerstomaatjes
strooi de halve tomaatjes en de basilicumblaadjes over de vis
snij de mozzarella in blokjes en strooi gelijkmatig over de vis en de tomaten
rasp de harde kaas als laatste over het mengsel
druppel nog wat olijfolie over het totaal
verwarm de oven voor op 200° en plaats te afgedekte schotel 30 à 45 minuten in de over (afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van de vis)
opdienen met ciabattabrood
Opmerkingen:
je kan ook in folie verpakte porties per persoon maken als je dat wil
als je diepvriesvis gebruikt, vis niet op voorhand laten ontdooien alleen de oventijd een beetje langer maken
ideaal gerecht om op voorhand te maken en tijdens het aperitief in de oven te zetten, zo moet je niet te lang in de keuken staan op het moment dat de gasten er zijn