Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    17-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wraps met rucola, rode ui en mozzarella
    ingrediënten
    • kant en klare tortilla's (te koop in supermarkt)
    • rode ui (± 1.5 grote ui per tortilla die je wil klaarmaken)
    • rucola (± handvol blaadjes per tortilla)
    • mozzarella (± halve bol per tortilla)
    • bruine suiker (± 1.5 eetlepel per gebruikte rode ui)
    • balsamico azijn (± 1 eetlepel per gebruikte rode ui)

    werkwijze
    • snij de rode ui fijn en stoof hem in een pan met boter (geen olijfolie, mijn ervaring is dat de olie gemengd met de andere ingrediënten voor schifting zorgt)
    • als de ui glazig begint te worden voeg je de balsamico azijn en de bruine suiker toe
    • verder laten stoven
    • proeven en desgewenst meer suiker en/of balsamico azijn toevoegen
    • laat de ui afkoelen en verdeel in net zoveel delen als je tortilla's hebt
    • laat de mozzarella uitlekken en snij hem in plakken van ongeveer 1cm en daarna nogmaals middendoor zodat je halve maanvormige stukken krijgt

    dresseren
    • warm de trotilla ± 15 sec opwarmen in de microgolfoven (niet heet laten worden enkel zorgen dat je hem goed kan oprollen)
    • verdeel een handvol rucola over de tortilla
    • verdeel het gedeelte gebakken ui gelijkmatig over de rucola
    • leg de stukken mozzarella in een rechte lijn in het midden van de tortilla
    • rol de tortilla op zodat de mozzarella in het midden van de tortilla terecht komt
    • wikkel de rol in een stuk zilverpapier en leg in de koelkast tot je hem opeet
    • maak op die manier de andere tortilla's

    OPMERKINGEN
    • mijn ervaring is dat je niet teveel rode ui kan hebben. voor 4 tortilla's gebruik ik ongeveer 1 kg ui
    • rol de trotilla's stevig op dat is handiger bij het eten later
    • je kan deze tortilla's gebruiken als vervanger voor de boterham op kantoor 's middags, lekker en zeer voedzaam
    • als je van de tortilla repen snijdt kan je ze ook als hapje gebruiken, steek er dan voor het gemak wel een cocktailprikker doorheen.

    17-07-2011 om 15:11 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken bloemkool
    ingrediënten
    • 1 bloemkool
    • paar sneetjes wit brood
    • 2 hardgekookte eitjes
    • boter

    werkwijze
    • snij de bloemkoolroosjes in schijfjes (valt uit elkaar maar bedoeling is dat je geen roosjes meer hebt)
    • laat de boter smelten en warm worden in een pan (geen kom)
    • voeg als de boter goed heet is de bloemkool toe en laat de schijfjes stoven tot ze een beetje gekarameliseerd zijn
    • voeg peper en zout toe
    • maak ondertussen croutons met het witte brood en boter, laat ze goed krokant worden en zet apart
    • plet de hardgekookte eitjes
    • als de bloemkool voldoende gestoofd is (mag zeker nog beetgaar zijn) mag je de croutons toevoegen (niet te vroeg toevoegen want anders worden ze zompig) en het ei er overkruimelen.
    • serveren en opeten !



    17-07-2011 om 14:53 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    >> Reageer (0)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche met paprika, venkel en feta
    Ingredienten:
    • 1 x kant en klare bladerdeeg
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 oranje paprika
    • pakje fetakaas
    • 1/2 venkelknol
    • sojaroom
    • 4 à 5 eitjes (ngl de grootte)

    bereidingswijze
    • bladerdeeg in de vorm leggen en blind bakken (niet volledig laten uitgaren)
    • paprika's en venkel in blokjes snijden en aanstoven in boter, kruiden met peper en zout
    • fetakaas in blokjes snijden
    • paprika-venkel mengsel even kort laten afkoelen
    • feta toevoegen
    • eitjes loskloppen en room toevoegen
    • groenten-kaasmengsel in de bladerdeegvorm storten
    • overgieten met het ei-roommengsel
    • 35 minuten in een over van 180° bakken
    • met een mes in het midden steken alvorens uit de oven te halen om te kijken of het ei is uitgebakken.

    variatie:
    voor wie een niet-vegetarische versie wil maken kan er restjes kip of kalkoen in verwerken of gekookte voorgesneden blokjes kip of kalkoen toevoegen samen met de fetakaas.


    07-12-2009 om 13:29 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    >> Reageer (0)
    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
    ingrediënten voor 4 personen

    • 400 gram quorn in stukjes
    • 4 koffielepels paprikapoeder
    • 2 koffielepels kaneel (niet overdadig gebruiken)
    • 1 koffielepel komijnpoeder
    • 1 koffielepel zwarte peper
    • 1/2 dl room
    • 1/2 dl groentebouillon
    • 1 dl sinaasappelsap (liefst vers)
    • 200 gram zacht gedroogde abrikozen in dobbelsteentjes gesneden
    • 1 grote ui gesnipperd
    • 2 tenen knoflook geperst
    • 100 gram gehakte pistachenootjes
    • verse munt
    • olijfolie

    bereidingswijze

    • voeg paprikapoeder, kaneel, komijn en zwarte peper samen en roer goed door elkaar
    • voeg 3/4 van het kruidenmengsel toe aan de quorn en roer goed door elkaar
    • laat de gekruide quorn minstens een 20 minuten marineren
    • bak de gesnipperde ui en de knoflook in de olijfolie
    • als de ui een beetje glazig is geworden voeg je het restant van het kruidenmengsel toe en laat het meebakken
    • voeg daarna de gemarineerde quornblokjes toe en laat goed meebakken
    • voeg dan de bobbelsteentjes gedroogde abrikoos toe
    • voeg de room, de bouillon en het sinaasappelsap toe en laat even goed doorsudderen
    • eventueel nog bijkruiden met snuifje zout of peper
    • meng fijngehakte verse munt en pistachenootjes door elkaar en gebruik dit als versiering op het bord

    serveren
    schep een beetje couscous op een bord, schep er een paar lepels van het stoofpotje over en versie met munt en pistachenootjes

    tip:
    wie meer saus wil kan meer room, bouillon of sinaasappelsap toevoegen

    05-06-2009 om 10:09 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    >> Reageer (0)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quorn stroganoff (veggie)
    Ingrediënten voor 4 personen
    • 400 gram quorn in stukjes
    • wokolie
    • 1 ui gesnipperd
    • 2 tenen knoflook geperst
    • 400 ml groentebouillon van 3/4 bouillonblokje (of 1 als je van een straffere smaak houdt)
    • 2 el tomatenpuree
    • 200 gram champignons in schijfjes
    • 1 groene paprika (wie van een zachtere smaak houdt kan een andere kleur paprika gebruiken) in blokjes gesneden
    • 4 el griekse yohurt
    • nootmuskaat
    • paprikapoeder
    • peper en zout

    bereidingswijze
    • doe wat wokolie in een wok of een diepe pan en laat goed heet worden
    • voeg quorn en kruid met peper en zout
    • laat goudbruin bakken en haal uit de pan
    • doe nog wat olie in de pan en voeg nu ui, knoflook toe
    • voeg na een paar minuten de champignons toe
    • daarna de paprika
    • kruiden met peper, zout en nootmuskaat
    • voeg de quorn weer toe
    • overgiet met de bouillon
    • voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar
    • laat op een zeer zacht vuurtje sudderen
    • voeg voor het opdienen de griekse yohurt toe en een snuifje paprikapoeder

    opdienen met basmati rijst

    17-03-2009 om 16:34 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs