recepten die (s)maaktest doorstaan hebben proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
17-07-2011
wraps met rucola, rode ui en mozzarella
ingrediënten
kant en klare tortilla's (te koop in supermarkt)
rode ui (± 1.5 grote ui per tortilla die je wil klaarmaken)
rucola (± handvol blaadjes per tortilla)
mozzarella (± halve bol per tortilla)
bruine suiker (± 1.5 eetlepel per gebruikte rode ui)
balsamico azijn (± 1 eetlepel per gebruikte rode ui)
werkwijze
snij de rode ui fijn en stoof hem in een pan met boter (geen olijfolie, mijn ervaring is dat de olie gemengd met de andere ingrediënten voor schifting zorgt)
als de ui glazig begint te worden voeg je de balsamico azijn en de bruine suiker toe
verder laten stoven
proeven en desgewenst meer suiker en/of balsamico azijn toevoegen
laat de ui afkoelen en verdeel in net zoveel delen als je tortilla's hebt
laat de mozzarella uitlekken en snij hem in plakken van ongeveer 1cm en daarna nogmaals middendoor zodat je halve maanvormige stukken krijgt
dresseren
warm de trotilla ± 15 sec opwarmen in de microgolfoven (niet heet laten worden enkel zorgen dat je hem goed kan oprollen)
verdeel een handvol rucola over de tortilla
verdeel het gedeelte gebakken ui gelijkmatig over de rucola
leg de stukken mozzarella in een rechte lijn in het midden van de tortilla
rol de tortilla op zodat de mozzarella in het midden van de tortilla terecht komt
wikkel de rol in een stuk zilverpapier en leg in de koelkast tot je hem opeet
maak op die manier de andere tortilla's
OPMERKINGEN
mijn ervaring is dat je niet teveel rode ui kan hebben. voor 4 tortilla's gebruik ik ongeveer 1 kg ui
rol de trotilla's stevig op dat is handiger bij het eten later
je kan deze tortilla's gebruiken als vervanger voor de boterham op kantoor 's middags, lekker en zeer voedzaam
als je van de tortilla repen snijdt kan je ze ook als hapje gebruiken, steek er dan voor het gemak wel een cocktailprikker doorheen.
snij de bloemkoolroosjes in schijfjes (valt uit elkaar maar bedoeling is dat je geen roosjes meer hebt)
laat de boter smelten en warm worden in een pan (geen kom)
voeg als de boter goed heet is de bloemkool toe en laat de schijfjes stoven tot ze een beetje gekarameliseerd zijn
voeg peper en zout toe
maak ondertussen croutons met het witte brood en boter, laat ze goed krokant worden en zet apart
plet de hardgekookte eitjes
als de bloemkool voldoende gestoofd is (mag zeker nog beetgaar zijn) mag
je de croutons toevoegen (niet te vroeg toevoegen want anders worden ze
zompig) en het ei er overkruimelen.
bladerdeeg in de vorm leggen en blind bakken (niet volledig laten uitgaren)
paprika's en venkel in blokjes snijden en aanstoven in boter, kruiden met peper en zout
fetakaas in blokjes snijden
paprika-venkel mengsel even kort laten afkoelen
feta toevoegen
eitjes loskloppen en room toevoegen
groenten-kaasmengsel in de bladerdeegvorm storten
overgieten met het ei-roommengsel
35 minuten in een over van 180° bakken
met een mes in het midden steken alvorens uit de oven te halen om te kijken of het ei is uitgebakken.
variatie: voor wie een niet-vegetarische versie wil maken kan er restjes kip of kalkoen in verwerken of gekookte voorgesneden blokjes kip of kalkoen toevoegen samen met de fetakaas.