Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsblanquette met witloof en krieken, gaargestoofd in frambozenbier
    lekker winters stoofpotje met fruit en bier waardoor de bitterheid van het witloof een stuk gemaskeerd wordt

    ingrediënten voor 4 personen
    • ongeveer 1 kg kalfsblanquette
    • 500 gram witloof
    • 25 cl frambozenbier
    • 1 sjalot
    • ongeveer 700 gram krieken (grote bokaal)
    • 400 ml kalfsfond
    • olijfolie
    • 1 eetlepel vloeibare honing
    • 1/4 koffielepel rozemarijn
    • 1/4 koffielepel tijm
    • peper en zout
    • instantsausbinder

    bereidingswijze
    • bak de kalfsblanquette in de olijfolie en laat goudbruin worden
    • voeg fijngesnipperde sjalot toe en laat even meestoven
    • voeg frambozenbier en kalfsfond toe
    • kruid met peper, zout, rozemarijn en tijm
    • plaats een deksel op de pan en laat op matig vuur 1u10 minuten stoven
    • voeg er het fijngesneden witloof bij en laat nog 20 minuten stoven
    • doe er pas op het einde de krieken bij en laat nog even doorwarmen
    • bind de saus met instantsausbinder
    • voeg de vloeibare honing toe en laat nog 2 minuutjes doorwarmen

    lekker met krokettjes of natuuraardappelen

    bron: colruytrecept



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs