Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergesoep met oesterzwammen en een vleugje madeira
    erg lekkere en feestelijke soep

    ingrediënten voor 4 personen
    • 400 gram asperges (vers of diepvries)
    • 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
    • 100 gram oesterzwammen
    • 2 eetlepels madeira
    • boter
    • fijngehakte bieslook
    Werkwijze
    • snij de oesterzwammen in reepjes en bak gedurende 5 minuten in gesmolten boter (alle champignons smaken beter gebakken in boter)
    • hou de reepjes apart voor de afwerking
    • breng de kippenbouillon aan de kook
    • snij de aspergepunten van de asperges en leg ze gedurende een 5 à 7 minuten in de kokende bouillon
    • haal ze uit de bouillon en hou ze apart voor de afwerking
    • voeg de aspergestengels toe aan de bouillon
    • en kook 20 à 25 minuten
    • mix de soep heel fijn (voor echt gladde soep kan u ze zeven maar dat vind ik uitsloverij)
    • voeg voor het opdienen de reepjes oesterzwam en de aspergepunten toe en laat nog even doorwarmen
    • roer net voor het opdienen de madeira en de bieslook door de soep.
    de soep kan ook gemaakt worden met asperges uit een bokaal maar dan moeten de punten niet eerst meegekookt worden omdat ze doorgaans reeds zacht zijn.

    bron : colruyt



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs