Inhoud blog
  • gemarineerde kerstomaatjes
  • Geroosterde aubergine met munt
  • Dip van geroosterde groenten
  • komkommersmoothie met gemarineerde rivierkreeftjes
  • (high tea) Sandwiches
  • Zoete aardappelsoep met pistacheroom
  • Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
  • wraps met rucola, rode ui en mozzarella
  • gebakken bloemkool
  • minihamburgertjes met citrussalsa
  • quiche met paprika, venkel en feta
  • tilapiafilet met grove tomatentapenade (ook voor barbeque)
  • aardbeiencarpaccio met balsamicocreme
  • strawberry daiquiri (alcoholvrij)
  • strawberry daiquiri
  • marokaans stoof potje met quorn en gedroogde abrikoos
  • Tiramisu met speculaas en advocaat
  • Tiramisu met peperkoek en peer
  • Lamsvlees Tokany
  • sint-jacobsnootjes met spek en bosvruchten
  • gebakken mosselen met ansjovismayonaise
  • courgettenpannekoekjes met lente-ui en parmezaan (veggie)
  • kwarteleitjes met balsamicosjalotjes
  • zalmmousse met komkommer
  • creme van truffé chocolade
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    To cook or not to cook
    recepten die (s)maaktest doorstaan hebben
    proefkonijnen kunnen op aanvraag gecontacteerd worden
    29-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappelsoep met pistacheroom
    Opmerking:
    deze soep is niet bedoeld als maaltijdsoep maar eerder als hapjessoepje of aperitiefsoepje

    Ingrediënten
    1 kg zoete aardappelen (koop 1.2 kg want er is nogal wat afval)
    200 gram knolselder
    1 à 1.5 liter groentebouillon
    1 teen knoflook
    peper zout
    raz-el-haout
    nootmuskaat
    potje zure room
    groene voedingskleurstof
    50 gram pistachenootjes zonder dop


    bereidingswijze
    schil de aardappelen en de knolselder en snij in klein blokjes
    voeg 1 liter groentenbouillon toe
    voeg het teentje knoflook toe (pellen en in stukken snijden)
    laat gaarkoken
    pureer de soep
    voeg naar eigen smaak nog wat groentenbouillon toe als de soep te dik zou zijn
    kruiden met zout, peper, nootmuskaat, raz-el-hanout
    de soep heeft de neiging eerder zoet te zijn dus u kan eventueel ook nog een beetje cayennepeper toevoegen
    geef de kruiden de tijd om door te dringen dus maak de soep eventueel een dag op voorhand en kruid op het moment zelf nog bij


    pistacheroom:
    • voorzie per persoon 1 koffielepel zure room
    • klop deze een beetje op en voeg dan de groene kleurstof toe (als u geen groen kan vinden is een combinatie van blauw en geel ook ok) tot u een mooie pistache groene room heeft

    Presentatie
    schep per persoon een koffiekopje of expressokopje soep uit
    schep per kopje een lepeltje groene room in de soep. doe dit voorzichtig want de zure room heeft de neiging om naar de bodem te zakken
    strooi pistachenootjes over het geheel
    dien zeer warm op


    29-12-2011 om 17:04 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamrolletjes met kruidenkaas en geroosterde paprika
    Ingrediënten
    • goede gekookte ham (afhankelijk van het aantal personen ... per snede ham kan je zeker 6 rolletjes maken en ik serveer voor 1 portie 2 rolltjes per persoon)
    • kruidenkaas (genre boursin, moet goed smeerbaar zijn maar mag niet te lopend zijn)
    • geroosterde paprika (je kan hem zelf roosteren maar dan is hij vrij dik en moeilijk op te rollen, ik gebruik dus meestal een pot klaargeroosterde in colruyt of liddle)
    Bereidingswijze:
    • dep de gekookte ham goed droog
    • haal de paprika uit het vocht en snij open zodat u een vel paprika krijgt
    • dep de paprika zeer goed droog
    • besmeer de ham met een dun laagje kruidenkaas
    • puzzel de parika over de kruidenkaas zodat alles goed bedekt is
    • blijf met kaas en paprika tot op 1cm van het einde van de ham anders krijg je problemen bij het oprollen
    • rol de ham in een rolletje
    • verpak het rolletje strak in aluminiumfolie of huishoudplastiek en leg in de koelkast tot gebruik

    Presentatie:
    • haal de rolletjes vlak voor het opdienen uit de koelkast
    • haal ze uit de folie of de plastiek en dep nog even droog als er vocht ontsnapt is
    • snij de ham in rolletjes van 0.5 à 1cm dik
    • schik twee rolletjes op een hapjesbordje per persoon of leg ze gewoon allemaal op een bordje
    • geef er eventueel een cocktailprikker bij
     

    29-12-2011 om 16:52 geschreven door anja baetens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 25/11-01/12 2013
  • 21/05-27/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitiefhapjes (21)
  • drankjes (3)
  • menu (1)
  • schaal- en schelpdieren (2)
  • soep (5)
  • vegetarisch (5)
  • visgerechten (4)
  • vleesgerechten (3)
  • zoetigheden (7)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs