Vinders van Ãtzi krijgen na 19 jaar toch 175.000 euro
Negentien jaar na de ontdekking van de ijsmummie Ötzi krijgen de ontdekkers toch een vindersloon van 175.000 euro. Het echtpaar Helmut en Erika Simon uit het Duitse Neurenberg vond het vijfduizend jaar oude lijk in september 1991 in de Noord-Italiaanse Alpenregio Zuid-Tirol.
Een jaar geleden was de regionale regering van Zuid-Tirol met 150.000 euro over de brug gekomen, maar dat aanbod werd afgewezen. De Simons hadden toen al jaren geprocedeerd om erkend te worden als vinders en om een passende vergoeding te krijgen.
Helmut stierf in 2004 door een ongeval in de bergen. Zijn familie had aanvankelijk moeten opdraaien voor de kosten van de processen en de verdediging, maar volgens de advocaat van de familie gaat Zuid-Tirol alles betalen. (anp/sam)
Henin zal nog minstens een jaar moeten wachten wil ze haar grote droom na haar comeback, Wimbledon winnen, in vervulling zien gaan. Ondanks een superstart van Henin en setwinst (2-6), zag ze hoe Clijsters herstelde en steeds beter ging spelen. Set twee was helemaal voor de Breese (6-2) en in de beslisser had een dominante Kim genoeg aan één break om het verschil te maken (6-3). Kim II wint na Brisbane en Miami ook haar derde partij van Justine II en leidt in de onderlinge confrontaties nu met 13-12. In de kwartfinale wacht de Russische Wickmayer-killer Zvonareva Clijsters op.
De 25ste confrontatie tussen Clijsters en Henin zal niet de geschiedenis ingaan als de meest denderende. Daarvoor was het niveauverschil tussen beide tenoren in set één en set twee telkens te hoog. Zo sterk Henin de partij begon, zo sterk nam Clijsters het commando over. Of het moest zijn dat Henin last had van haar elleboog/schouder, nadat ze daar al in het derde game op viel na een uitschuiver.
Halve finale Venus? In de beslissende set kon Henin aanvankelijk aanklampen, maar verloor ze bij 3-4 haar opslag. De Limburgse profiteerde optimaal en doet het, na een exit in derde ronde op de Australian Open en een forfait voor Roland Garros, wél goed op deze Wimbledon. Met een kwartfinale tegen Zvonareva, die Jankovic na verlies van de eerste set zag opgeven, hoeft die kwartfinale ook geen eindstation te zijn. In de virtuele halve finale wacht Venus Williams. Elan van Petrova De 25ste confrontatie tussen Clijsters en Henin bevestigde wel dat het mentale voordeel tussen de twee opnieuw in het kamp van Kim ligt. Net als twee keer eerder dit jaar won Kim II pas na drie sets, maar daar had ze ditmaal geen tiebreak voor nodig. Sterk van Clijsters, vooral omdat ze in de eerste set echt nergens was. Haar opslag stokte, haar returns kwamen er niet uit en de forehands vlogen alle kanten -behalve de goeie- op. Maar Clijsters vocht zich in set twee in de match en Henin moest het commando afstaan. Waar Justine II in de eerste set op het elan van haar sterke partij tegen Petrova doorging met aanvallend en agressief tennis, nam ze geleidelijk veel minder initiatief. Dat brak haar zuur op, want Clijsters vond in de rally's steeds beter haar ritme en begon uiteindelijk ook uitstekend te serveren en retourneren.
En dan luidt de conclusie gewoon dat Kim II in vorm -zeker op gras- voorlopig nog een pak beter is dan Justine II. Werk aan de winkel voor 'Juju' en Rodriguez, of die lege plek op haar palmares zal niet ingevuld geraken. (odbs)
Na jarengelang gewezen te zijn op de gevaren van de zon, zal niemand gauw vergeten zonnecrème aan te brengen. Maar welke moet je kiezen in de supermarkt? Welke factor is geschikt, waar moet je op letten voor een goede bescherming? Gezondheid.be en veiligindezon.be geven de volgende richtlijnen mee.
1) Bescherming Vergeet nooit dat een zonnecrème nooit ofte nimmer een volledige bescherming kan bieden tegen de zon. De beste bescherming tegen de zon is binnenblijven, of kleding dragen die alles bedekt. Elke zonnecrème laat een deel van de uv-straling van de zon door, ook de producten die verkocht worden als 'sunblock' of 'volledige bescherming'. Zonnecrème aanbrengen is dus geen reden om langer in de zon te blijven! 2) UV-straling Zonlicht bevat zowel UVA- als UVB-straling. UVA is verantwoordelijk voor de veroudering van de huid en de verstoring van het immuunsysteem, UVB veroorzaakt zonnebrand. Beide soorten straling dragen bij tot het risico op huidkanker. Een goede zonnecrème biedt bescherming tegen beide soorten straling.
3) Kinderen Baby's jonger dan 12 maanden moeten in de schaduw blijven. Hun huid is te gevoelig voor de zon, en het is niet aangeraden hen bloot te stellen aan de zon.
Vanaf één jaar kunnen kinderen in de zon spelen, maar ze moeten beschermd zijn met de juiste producten, aangepaste kledij en ze dragen ook best een hoedje. In extreme omstandigheden moet de zon vermeden worden. Is dat niet mogelijk, gebruik dan regelmatig een zonneproduct met een zeer hoge (50+) beschermingsfactor. Zonder bescherming kunnen kinderen al na 5 of tien minuten verbranden.
4) Andere beschermingsmiddelen Zonnecrème is niet het enige dat je beschermt tegen de zon. Een hoed, een zonnebril en beschermende kledij zijn noodzakelijk als je je in de felle zon begeeft. Vermijd blootstelling en inspanningen aan de zon op het heetst van de dag (tussen 12 en 16 uur). 5) Huidkanker Overmatige blootstelling aan de zon werkt huid- en oogaandoeningen en immuniteitsproblemen in de hand. Herhaalde zonnebrand verhoogt ook de kans op huidkanker. (edp)
De bloemenmarkt op de Piazza dell'Anfiteatro Romano.
Het leukste hotel Het Palazzo Alexander in de oude stad is een voormalig 12de-eeuws paleisje met een oogverblindend decor in goud en pastelkleuren. De twintig kamers zijn pure romantiek, met veel zin voor overdrijving, zoals een goudomrand bubbelbad of plafonds met eeuwenoude fresco's. Reken op 150 euro per kamer per nacht met ontbijt.
Hotel Locando L'Elisa, zo'n 3 km ten zuiden van de stad, is hét hotel voor wie houdt van luxe en service. Met twee mooie kamers en acht sublieme suites. Bovendien kan je heerlijk flaneren in de dichtbegroeide tuinen en staar je je blind op de schitterende collectie antiek waarmee het hotel werd ingericht. Vanaf 260 euro per kamer per nacht met ontbijt.
De lekkerste adresjes La Dolce Vita is in Lucca nooit veraf. Antico Caffè delle Mura is een leuk café-restaurant om even te pauzeren tijdens een wandeling over de stadswallen. Ook Café Di Simo is een aangename stop voor een gebakje of een sandwich. Puccini was kind aan huis in dit café met een Belle Epoque-interieur.
Net buiten de stadsmuren is de eenvoudige Locanda Buatino een prima plek om aan alle toeristen te ontsnappen. Je eet er alles wat vers is uit de colline Lucchesi, de heuvels rond Lucca. De sfeer is Italiaans en uitbundig.
Voor een klassevol diner is het met een Michelinster bekroonde restaurant La Mora ideaal. In dit voormalige postkantoor op 8 km ten noordwesten van de stad serveert men traditionele streekgerechten om van te watertanden. Niet voor niks het beste restaurant van de streek.
Uiteraard moet je in Toscane kennismaken met de wereldvermaarde wijnen uit de streek. De wijnbar Enoteca Petroni heeft een enorm aanbod schitterende wijnen.
- Antico Caffè delle Mura, Piazzale Vittorio Emanuele (dinsdag gesloten). - Café Di Simo, Via Fillungo. - La Mora, Via Sesto di Moriano, www.ristorantelamora.it (woensdag gesloten). - Enoteca Petroni, Via Beccheria, dagelijks open.
De beste info Ter plaatse kan je bij het Ufficio Turismo aan de Porta San Donato ook fietsen huren of een gids regelen voor begeleide wandelingen doorheen de oude stad.
Zo kom je er Brussels Airlines vliegt dagelijks naar Firenze. Een directe trein doet iets meer dan een uur over het traject naar Lucca. Ryanair vliegt naar Pisa vanuit Charleroi. Naar Lucca is het dan amper 30 km. Tussen beide steden is ook een treinverbinding. Met de auto geraak je Lucca niet in, die parkeer je het best op één van de parkings buiten de wallen. Zo is er ééntje aan de westkant bij de Porta San Donato op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.
In de week van 28 juni haalt omroepster Saartje Vandendriessche in '1000 Zonnen' herinneringen op aan haar schooltijd in Mortsel. De organisatrice van Kortrijk Xpo, Saskia Soete De Boosere, keert met '1000 Zonnen' terug naar haar eerste vakantiejob in de horeca en Andrea Croonenberghs stelt haar favoriete zomerboek voor. Ten slotte hebben Giovani Oosters, Jani Kazaltzis, Ilse Van Hoecke en Olav Grondelaers ook deze week een zomerse tip voor de kijker. Naast vaste rubrieken zoals een actuele reportage, een examenvraag, een achter de schermen-reportage en de strandstoel brengt '1000 Zonnen' in de week van 28 juni onder meer het volgende:
Maandag 28 juni Tip van de dag: eten en drinken Chef-kok Giovani Oosters geeft elke week handige tips voor een geslaagde picknick. Maandag toont hij de kijkers hoe ze een citrussoepje kunnen maken.
Dinsdag 29 juni Tip van de dag: mode Stylist Jani Kazaltzis geeft de kijkers dinsdag handige tips om de mooie kanten van hun lichaam beter in de verf te zetten. In plaats van de minpuntjes te verdoezelen, zet hij juist de goede kanten in de kijker.
De jobstudent Elke week gaat '1000 Zonnen' met een bekend persoon terug naar de plaats waar hij of zij vroeger jobstudent was. Deze week is het de beurt aan Saskia Soete De Boosere, de algemene directeur van beursorganisator Kortrijk Xpo. Haar eerste vakantiejob vond ze in de horeca.
Woensdag 30 juni Tip van de dag: evenementenwatcher Op woensdag staat Ilse Van Hoecke weer klaar met een heleboel tips voor zomerse evenementen.
Donderdag 1 juli Tip van de dag: boeken Op donderdag stelt een Bekende Vlaming zijn favoriete zomerboek(en) voor. Deze week is het de beurt aan actrice en Eén-omroepster Andrea Croonenberghs.
Schoolrapport In het Schoolrapport neemt '1000 Zonnen' elke dag het schoolrapport van een bekende M/V onder de loep. Deze week keert Saartje Vandendriessche terug naar haar lagere school, de Lieven Gevaertschool in Mortsel. Samen met haar toenmalige leraar Peter Lahousse overloopt ze haar rapport.
Vrijdag 2 juli Tip van de dag: architectuur Olav Grondelaers heeft deze week een bijzondere architectuurtip voor de kijkers: eentje over bushokjes.
Karaoke Elke week smeert '1000 Zonnen' de stembanden voor een heus rondje karaoke. Deze week zet de Vlaming zijn keel open met Das Pop.
'1000 Zonnen', van maandag tot zaterdag om 19.40 uur op Eén. Meer TV
David en Victoria Beckham hebben via een woordvoerder ten stelligste ontkend dat ze gaan scheiden.
Op Twitter had de befaamde pr-manager Andre Bloch een berichtje gezet dat hij gehoord had dat er binnen enkele uren een persbericht zou komen waarin David Beckham en voormalige Spice Girl Victoria Adams het einde van hun huwelijk zouden aankondigen.
Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje, maar de Beckhams doen het bericht af als 'pure nonsens'. (nieuwsblad)
Met de zomer en de schoolvakantie voor de deur is het altijd interessant om weten waar je heen kan met je kids.
Provinciaal Domein De Halve Maan in Diest Het provinciedomein Halve Maan te Diest opende onlangs op vier verschillende locaties in het domein nieuwe speeltuinen.
Aansluitend op het terras van De Badmeester: een groot toestel dat verschillende speelfuncties combineert en dat toegankelijk is voor andersvalide kinderen in een rolstoel. Het geheel is toegankelijk voor kinderen vanaf 2 jaar. Ook de andere speeltoestellen zijn bestemd voor kleuters.
Spelen met water en zand is voor kinderen een grote uitdaging en draagt bij tot de ontwikkeling van hun fantasie en creativiteit. Daarom liet De Halve Maan een waterspeelplaats met een waterrad, goten en opvangbekkens bouwen. Het geheel is omringd door enkele zandspeeltuigen.
Outdoor fitness is een nieuwe trend en een extra aanbod voor +14-jarigen die "te groot zijn" voor de speeltuin.
En nabij de avontuurlijke zone werd er een kleuterparcours geplaatst. Het is een combinatieparcours dat de evenwichtsvaardigheden stimuleert. Kleuters proberen het parcours af te leggen zonder de grond te raken.
Prijs: kinderen tot 3 jaar - gratis; jongeren tot 12 jaar - 2 euro; volwassenen uit Vlaams-Brabant - 3 euro en volwassenen niet uit Vlaams-Brabant - 5 euro
Ruil het glooiende Toscaanse landschap eens voor een dagje of twee Lucca. Klein, compact, overzichtelijk. Een stadje waar iedereen wandelt en fietst. Volg ons op onze ontdekkingstocht door een van de charmantste plekjes van deze betoverende streek.
Op de Muralla, de 16de-eeuwse stadsmuur, is het prettig wandelen of fietsen.
Lucca is piepklein. De straten zijn aangelegd volgens het Romeinse dambordpatroon. Het centrum is amper 1 km lang en breed. Rondom loopt een volledig gave 16de-eeuwse stadsmuur in rode baksteen. Die is tientallen meters breed en beplant met een dubbele bomenrij. Het is er altijd gezellig druk met wandelaars en fietsers. De fiets is hier trouwens het populairste vervoersmiddel. Overal tref je bordjes voor fietsverhuur. 's Avonds komt de hele stad buiten en wordt er geflaneerd. In ruim een uur loop je rond het oude hart van de stad. Het centrum zelf is autovrij. Alle palazzo's en kerken zijn binnen een kwartier te voet bereikbaar.
De mooiste kerk Absolute pronkstukken van de stad zijn de mooie San Michele in Foro-kerk met zijn adembenemende façade met marmerstrepen en gedraaide zuilen. De gevel van de kerk lijkt sprekend op de dom van Pisa, maar is zo mogelijk nog rijker versierd. Ook niet te missen: de Duomo di San Martino die net zo indrukwekkend is.
Het fraaiste plein Op de Piazza dell'Anfiteatro Romano werden de middeleeuwse huizen gebouwd op het ovaal van het Romeinse amfitheater. Onder de arcaden zijn winkeltjes en cafés gevestigd, maar in tegenstelling tot vele andere populaire pleinen in Italië is het er geen toeristenkermis. Hier wordt nog echt (goed) geleefd en de bewoners verzorgen hun balkonnetjes piekfijn met kleurrijke bloembakken en potten vol kruiden.
De hoogste toren Lucca is een stadje van torens. Rijke kooplieden en bankiers lieten ze optrekken om te tonen hoe goed ze het wel hadden. De best bewaarde is de 15de-eeuwse Torre Guinigi, makkelijk te herkennen omdat er op het dak een steeneik groeit. Boven krijg je een prachtzicht op de verschillende kerken en al hun torens.
De prachtigste tuin Ook de verschillende fraaie tuinen in de stad zijn een ode aan het goede leven. Tegen de stadswallen aan ligt Il Giardino Botanico, een mooie botanische tuin met sequioa's en magnolia's en vele planten in prachtige terracotta potten. Een oase van rust. Nog een voltreffer zijn de tuinen van Palazzo Pfanner. Het paleis uit de 17de eeuw bezit één van de mooiste formele tuinen van Toscane. Dagelijks open van mei tot en met september.
De beroemdste bewoner Je kan hier het geboortehuis met klein museum van Giacomo Puccini bezoeken, een van de voornaamste operacomponisten van Italië met op zijn palmares stukken als Tosca en La Bohème. 's Zomers vinden Puccini-concerten en opera's plaats in de Duomo di San Martino.
Vervolg: Leuke adresjes en hotelletjes en ook hoe kom je er in Lucca?
Profwielrenster Lieselot Decroix zit zowat de hele zomer op haar fiets. Af en toe een weekje naar de bergen. 's Morgens trainen en 's namidags in de zon liggen: dat is vakantie voor mij. Interview Ieper- De 23-jarige Lieselot Decroix studeert biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Gent, maar is vooral bekend als wielrenster. Studeren én koersen is geen vanzelfsprekende combinatie, maar Lieselot steekt er graag een tandje voor bij. Veel tijd om te zomeren blijft er niet over, en toch: "Vorig jaar ben ik zelfs een hele dag naar de Lokerse Feesten geweest", lacht ze.
Lieselot trapt voor het Cervelo Test Team. In 2008 was ze de enige Belgische wielrenster op de Olympische Spelen. "Mijn beste prestaties zijn tot nu toe de elfde plaats op het wereldkampioenschap in 2007, derde in het Belgisch kampioenschap tijdrijden 2008 en vierde in het Belgisch kampioenschap tijdens datzelfde jaar."
Toch heeft ze momenteel andere zorgen. We ontmoeten Lieselot op een woensdagavond voorbij half negen. "Ik kon mij niet vroeger vrijmaken, ik moet echt de hele dag studeren. De combinatie studeren en koersen is niet vanzelfsprekend. Je moet veel discipline hebben en alles goed plannen. Ik studeer in Gent en zit er op kot. Als mijn vriendinnen een avondje gaan stappen, moet ik meestal passen en dat is niet altijd leuk. Gelukkig gaan ze vaak eerst iets drinken in een rustig cafeetje alvorens ze 'werkelijk' gaan feesten, meestal kan ik dus de eerste fase van de avond wel meemaken", lacht ze. "Maar ik lig er niet wakker van, mijn sport is nu mijn prioriteit.
Ik neem mijn koersfiets elke week mee naar Gent. Afhankelijk van mijn lessenrooster train ik dagelijks twee tot zes uur met andere team leden of sportieve vrienden. Gemiddeld fiets ik 600 kilometer per week. Tijdens de examens train ik veel minder, dan komen mijn studies op de eerste plaats.
" Kan de vakantie van start gaan, eens de examens voorbij? "In de zomer is het koersseizoen uiteraard volop aan de gang. Dan train ik veel en rijd ik wedstrijden in binnen- en buitenland. Gelukkig heb ik nog nooit herexamens moeten maken, dat zou een kleine ramp zijn voor mijn koerscarrière."
De zon schijnt het hele jaar "Mijn favoriete seizoen is ongetwijfeld de zomer. Omdat ik dan niet meer hoef te denken aan mijn studies en me honderd procent kan concentreren op mijn koerscarrière. In de winter daarentegen ga ik nergens heen zonder mijn schoolboeken. Maar eigenlijk schijnt de zon voor mij tegenwoordig het hele jaar door, vorige winter bijvoorbeeld hebben we in Tenerife getraind."
Het gezin Decroix trekt in de zomer af en toe een weekje naar de bergen. "Als het past in mijn wedstrijdschema springen we in de wagen en zijn we weg. Dan ga ik 's morgens fietsen en liggen we in de namiddag in de zon. Dát is voor mij vakantie. Op andere vrije momenten in de zomer ga ik wel eens iets drinken of kan er een uitstapje vanaf. Vorig jaar ben ik zelfs een dagje naar de Lokerse Feesten geweest !"
Of ze bij het Cervelo Test Team blijft, weet Lieselot nog niet. "Dat zal beslist worden aan het einde van het seizoen. Ik zet me in voor de ploeg, maar ik voel dat ik sterker word. In de zomer rijden we verschillende kleine wedstrijden waarbij het klimwerk doorslaggevend zal zijn. Klimmen is mijn sterke punt, ik hoop dus een aantal zeges mee te pikken", aldus Lieselot.
Haar vooruitzichten zijn in elk geval niet mis. Na de examens trekt Lieselot een weekje naar Spanje, weliswaar alweer om er te trainen. "Daar kijk ik erg naar uit! Maar nu ga ik echt nog wat studeren, want de dag vóór mijn laatste examen moet ik nog een koers rijden. Nee, niet deelnemen, is geen optie. Tenzij ik uit de ploeg wil gezet worden ... ". (Eline Desmet)
Malisse sneuvelt na vijf sets en bijna vier uur tegen Querrey
Xavier Malisse (ATP 63) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van Wimbledon. Hij verloor in de derde ronde van de Amerikaan Sam Querrey (ATP 21) na vijf spannende sets met 6-7 (4/7), 6-4, 6-2, 5-7, 9-7. De wedstrijd duurde 3 uur en 47 minuten.
Malisse en Querrey stonden vandaag op het Showcourt 1 voor de tweede keer in enkele weken tegenover elkaar. Op het tornooi van Queen's won Querrey nog in twee sets, maar dit keer bood een heel verdienstelijke Malisse meer weerwerk.
In een gelijkopgaande eerste set behielden beide spelers hun service tot aan de tiebreak. Daarin kwam Malisse 6-1 voor, Querrey leek nog even terug te komen, maar Malisse haalde het uiteindelijk met 7-4. De tweede manche ging naar Querrey met 6-4. Hij had daarvoor genoeg aan een break in het zevende spel.
Set drie lag na een vroege break van Querrey al snel in een beslissende plooi. Een tweede opslagverlies van Malisse leverde zijn tegenstander 6-2 setwinst op. In set vier ging het gelijk op tot 6-5. Toen versierde Malisse een eerste setpunt, maar dat werkte Querrey knap weg. Een tweede setpunt was er echter te veel aan. De beslissende vijfde set werd opnieuw een thriller waarin details beslisten over winst en verlies. Querrey toonde zich finaal de betere met 9-7.
De 22-jarige Querrey, die op Wimbledon nog niet verder raakte dan de tweede ronde, speelt in de achtste finales tegen lokale held Andy Murray (ATP 4). (belga/lpb)
Met Niels Albert, Rik Torfs, Michel Wuyts, Eddy Planckaert, Yevgueni en de kersverse Belgische kampioen wielrennen
Op zondag 27 juni wordt in Leuven het Belgisch kampioenschap wielrennen gereden en op 3 juli gaat de 97ste Ronde van Frankrijk van start. Redenen genoeg voor Marcel Vanthilt om zondag een wielerspecial van Villa Vanthilt te brengen. Zullen van de partij zijn: de kersverse Belgische kampioen wielrennen, een peloton bekende Vlamingen met een hart voor koers en enkele straffe BMX-ers.
De Belgische kampioen wielrennen en Niels Albert Zondagnamiddag rond 17.00 uur weten we wie de nieuwe Belgische kampioen wielrennen is. s Avonds zit de winnaar al samen met Niels Albert in Villa Vanthilt. Albert, die ook deelneemt aan het BK, is alvast in bloedvorm. Bij Marcel doet hij samen met de nieuwe kampioen het relaas van zijn koersdag.
De wielerpassie van Rik Torfs Niet iedereen weet het, maar Rik Torfs is al van kindsbeen af bezeten door wielrennen. Wat de Ronde van Frankrijk betreft, is hij een wandelende encyclopedie. Speciaal voor Marcel zet hij zijn favoriete momenten uit de wielergeschiedenis op een rij.
De geschiedenis van de fiets met Michel Wuyts Hoe zag de allereerste fiets eruit? Wie heeft hem uitgevonden? En zullen de fietsen uit de toekomst nog wel wielen hebben? Wielercommentator Michel Wuyts vertrekt over enkele dagen al voor de negentiende keer naar de Ronde van Frankrijk, maar doet in Villa Vanthilt eerst de geschiedenis van de fiets uit de doeken. Hij brengt daarvoor heel wat bijzondere fietsen mee uit het wielermuseum van Roeselare.
De beklimming van de Mont Ventoux onder leiding van Eddy Planckaert De Mont Ventoux spreekt vele wielerliefhebbers tot de verbeelding. Daarom nemen drie ex-wielrenners het zondagavond tegen elkaar op in een echte beklimming van de Mont Ventoux. Ze doen dat op speciale hometrainers die een beklimming van de berg simuleren. Nico Mattan, Dave Bruylandts en ex-veldrijder Paul Herijgers wagen hun kans onder het strenge oog van interim-coach Eddy Planckaert.
BMX-stuntriders Voor de villa van Marcel rijst zondagavond een heus BMX-park op. Enkele BMX-freestylers zullen er het beste van zichzelf geven.
Yevgueni Het derde album van Yevgueni is inmiddels een jaar oud. Sindsdien stond de groep al 32 weken in de Ultratop en is hij aan de verovering van Nederland begonnen. Zondagavond brengt Yevgueni zijn laatste single We zijn hier nu toch. (Showbizzsite)
Zondag vindt in Brussel de tweede editie van de Spirit Run Olivia Borlée plaats.
Dit is een belangrijk jaar voor mij. Kim Gevaert is er niet meer bij omdat ze een kindje wil, wat de druk op mijn schouders hoger legt. Ik moet bewijzen dat ik ook individueel goede prestaties kan neerzetten, en het Europees Kampioenschap eind juli in Barcelona is daar een geschikte kans voor.
Ik kijk er heel erg naar uit om in het stadion te lopen van de Olympische Spelen uit 1992. Samen met mijn broertjes en de andere Belgische atleten hoop ik op enkele topresultaten en vooral veel plezier. Zon kampioenschap brengt heel wat stress met zich mee, maar uiteindelijk overheersen de emoties en het kippenvelgevoel.
Als ik wedstrijden moet lopen, pas ik mijn trainingen aan in de week ervoor. De intensiteit wordt wat teruggeschroefd en ik probeer zo veel mogelijk te rusten. Speciale voeding komt er niet aan te pas, ik probeer gewoon een gezonde afwisseling op mijn bord te krijgen. Hoewel de zomer een leuke periode is om buiten te lopen, raad ik toch aan om intense activiteiten te schrappen als de thermometer boven de 30 graden klimt. (nieuwsblad)
Miljoenen mannen wereldwijd hebben er ongetwijfeld al van gedroomd, maar dankzij een nieuwe iPhone-app is het nu ook mogelijk: wakker worden naast Pamela Anderson.
Wakey Wakey is een video-alarmklok waarin een in lingerie geklede Pamela Anderson gebruiker oproept om uit bed te komen.
Pamela twijfelt zelf aan het succes van de app. ,,Ik heb altijd moeite gehad om de mannen uit mijn bed te krijgen, dus ik weet niet of dit effectief zal helpen", verklaarde de blonde babe met een knipoog aan The Daily Telegraph.
Met de zomer en de schoolvakantie voor de deur is het altijd interessant om weten waar je heen kan met je kids.
Zeker wanneer ze klein zijn en liefst zoveel mogelijk spelen en ravotten.
Recreatiedomeinen zijn dan een welkome afleiding (en bovendien goedkoop), maar je kan ook altijd naar een buitenspeeltuin.
Kom tijdig een kijke nemen naar een overzicht in de verschillende Vlaamse provincies.
Provinciaal Domein Huizingen Provinciaal Domein Huizingen biedt verschillende speeltuinen aan voor de verschillende leeftijdsgroepen. Terwijl de kinderen zich naar hartelust uitleven, kunnen de ouders zich bij een drankje ontspannen op het aangrenzende terras.
Voor kinderen tot 8 jaar is er de themaspeeltuin "Het betoverde boomvolk".
Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen terecht in de gloednieuwe speeltuin met als thema "Over de muur". Het is een spectaculair, vernieuwend en uniek speellandschap met onder andere een klauterveld, schommels en een reuzentoren met 3 supersnelle glijbanen.
Prijs: kinderen tot 3 jaar - gratis; jongeren tot 12 jaar - 1,50 euro en volwassenen - 2,50 euro
Meer gezinnen nemen hun hond, kat of fret mee op vakantie. Volgens Britse cijfers van Eurochannel, staken al meer dan 475.000 huisdieren de tunnel over. Heel wat gespecialiseerde organisaties stippelen zelfs de vakantie voor je hond uit.
Animal Airlines, Petair UK, Jets4Pets and Jet Set Pets, het zijn maar enkele klinkende namen die de vakantie-uittocht van de Britse huisdieren leveren. Van de doortocht door de douane tot de gepaste hondenoutfit: ze arrangeren alles om het dier veilig en wel mee te laten vliegen. "Ooit werden enkel celebs gespot met hun viervoeter, maar nu nemen we al wekelijks enkele dieren mee", stelt Eurochannel woordvoerder John Keefe. "Tijdens de vakantiemaanden piekt dat aantal tot 100 diertjes per dag. Niet enkel katten en honden zijn welkom, ook paarden reizen massaal mee. Net als fretjes, die trouwens zeer opgezet lijken met het reizen, kunnen baasjes ook hun guinese biggetjes muizen, vogels, reptielen of insecten meezeulen".
Kunnen baasjes dan niet meer zonder hun diertjes? "Niet alleen vinden mensen het uiterst aangenaam om de hond mee te nemen, volgens eigenaars is het stukken goedkoper dan je dier in een kennel te laten", aldus de woordvoerder. Tips Al wordt het reizen binnen Europa steeds makkelijker met dieren, toch gelden er in elk land verschillende regels. Achterhaal deze ruim op voorhand voor je vertrekt, niemand wil meemaken dat hij Coco of Minouche in het vakantieland moet achterlaten.
Hoe neem je een hond mee op het vliegtuig? In de cabine: je vliegt altijd samen met je hond en je hond moet in een reistas passen. Het gewicht van je hond en de afmetingen van de reistas verschillen per maatschappij. In het bagageruim: je vliegt altijd in hetzelfde vliegtuig als je hond. Je hond wordt vervoerd in een bench die aan bepaalde regels moet voldoen.
Als cargo: er is hierbij geen garantie dat je in hetzelfde vliegtuig als je hond reist. Lijkt niet ideaal voor het dier, maar valt wegens de lage kostprijs te overwegen bij een lange vlucht. (lvl)
Vakantiegangers die er deze week met de wagen op uit trekken, mogen zich verwachten aan enorme files op de Europese wegen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Vertragingen van vier tot acht uur zullen geen uitzondering zijn, waarschuwt de automobilistenorganisatie VAB.
Door de crisis kiezen er nu eenmaal meer reizigers voor de wagen en op de Europese wegen zijn er meer werken dan anders. Dan weet je gewoon dat er recordfiles in de maak zijn. Neem dus zeker een volle frigobox en je goed humeur mee.
Oostenrijk "De grootste ellende verwachten we onder meer in Oostenrijk", zegt Marc Van Damme, woordvoerder van VAB. "Wie daar langs de A10 moet, kan zelfs tot negen uur vertraging oplopen. Door de stijgende populariteit van vakantielanden zoals Kroatië en Slovenië is het daar echt druk geworden. De vele tunnels op de route kunnen de stroom niet aan."
Highway to hell Voor wie door Duitsland rijdt, belooft de A3 richting Oostenrijk de 'highway to hell' te worden. Op verschillende plaatsen zijn grote werken aan de gang. Ook de klassieke knelpunten rond Frankfurt, Nürnberg en München beloven niet veel goeds.
Parijs Richting Spanje of het zuiden van Frankrijk is het al niet veel beter. Op sommige plaatsen rond Parijs vernieuwen ze het wegdek dit jaar al vanaf juli. En tussen Lyon en Orange, Narbonne en Perpignan en rond Montpellier zal het van file tot file gaan.
Gotthardtunnel Naar Italië dan? "Aan de Gotthardtunnel in Zwitserland is het 's zomers geregeld twee uur aanschuiven", aldus Van Damme. "Als je dan eindelijk door die tunnel bent, begint er een nieuwe file."
Alternatieven Voor Italië is er wel een alternatief. "Je rijdt dan via Straatsburg, Mulhouse, Basel en Luzern naar Chiasso. In plaats van de Gotthardtunnel te nemen, rijd je dan misschien beter langs de Gotthardpas," weet Van Damme.
"Je kan ook via Reims en Orléans richting Spanje en het zuiden van Frankrijk rijden. Concreet rij je dan van Orléans naar Limoges. Van daaruit kan het richting Toulouse en Narbonne", vermeldt de woordvoerder van de VAB. (hln/kve)
Tom Boonen (29) zal zijn Belgische driekleur komende zondag niet verdedigen in Leuven. De uittredende Belgische kampioen heeft nog te veel last van een knieblessure die hij opliep in de Ronde van Californië, een euvel dat verergerde na een nieuwe val in de Ronde van Zwitserland. Daardoor moet hij ook de Ronde van Frankrijk van zijn programma schrappen. In de selectie wordt Boonen vervangen door Kevin Hulsmans of Wouter Weylandt. Die beslissing valt na het BK.
Boonen blesseerde een eerste keer zijn linkerknie in mei, in de Ronde van Californië. "De spectaculairste val uit mijn carrière", zei de Quick.Step-troef achteraf. Er leek niets ernstigs aan de hand, tot hij ook in Zwitersland op diezelfde knie belandde na een dwaas schouderduel tussen Mark Cavendish en Heinrich Haussler (onderstaand filmpje). Boonen had nog goede hoop op deelname aan het BK en de Tour, maar na een duurtraining van vijf uur én een bezoek aan de specialisten in het ziekenhuis van Herentals besliste hij om de komende weken rust in acht te nemen.
"Serieuze domper" "Tom sukkelt met een ontsteking aan zijn knieschijf en aan de aanhechting van zijn kniepees", meldt ploegleider Wilfried Peeters. "Hij heeft gisteren nog een duurtraining afgewerkt, maar kreeg daarbij af te rekenen met pijnscheuten. Daarop trok hij vanmorgen naar het ziekenhuis van Herentals voor onderzoek. Iedereen raadde hem aan om twee weken te rusten om het verdere verloop van zijn seizoen niet in gevaar te brengen. Door de passage in Brussel en over de kasseien van Parijs-Roubaix, was Tom enorm gebrand op succes in deze Tour. Het is een serieuze domper voor hem én voor het team." "Zwaar ontgoocheld" "Ik zit er serieus mee in", vertelt Boonen. "Na drie dagen rust, heb ik gisteren vijf uur gereden op het BK-parcours en ik had de hele tijd pijn aan de knie. Tijdens het laatste uur moest ik enkele keren stoppen omdat het niet meer ging. De miserie is begonnen met de val in Californië en is nog verergerd door de tuimeling in Zwitserland. Ik vind dit heel spijtig voor mezelf, het team, de sponsors en alle fans die me in de Tour aan het werk wilden zien, vooral dan tijdens de passage door België. Ik wil nu 100 procent fit worden om een goed najaar te rijden." "Balen, maar het leven gaat verder" Ook manager Patrick Lefevere reageerde aangedaan. "Dit is verschrikkelijk nieuws voor ons. De Tour gaat door België en Nederland, het team rijdt dus vier dagen in zijn achtertuin. Zelfs de passage door Arenberg was belangrijk, gezien Boonens en Quick.Steps palmares op de kasseien. Maar opgeven is geen optie, het leven gaat door. De andere jongens in de Tour zullen hun stinkende best doen. Uit negatieve zaken kan je vaak iets positief halen." (dea)
Karel en Ken willen via de showbizzsite een oproep doen want ze zoeken gemotiveerd personeel.
"Wij hebben twee weken geleden de finale van Mijn restaurant! gewonnen. We hoopten op een welverdiende vakantie, maar dat werd niets. Er waren dringende werken uit te voeren, zodat alles een beetje praktischer kan verlopen tijdens de service. Een restaurant met een trap is geen sinecure. Vandaar dat enkele kleine ingrepen de organisatie een stuk kunnen verbeteren. Nu de heropening, 1 juli, zachtjes dichterbij komt moeten er toch nog enkele praktische zaken geregeld worden. De belangrijkste zijn personeel en sluitingsdagen.
Omdat wij zoveel steun kregen van Aalst, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en de rest van Vlaanderen krijgen we veel reservaties binnen. Stuk voor stuk mensen die achter ons stonden tijdens de reeks en er eigenlijk voor gezorgd hebben dat wij onze droom konden realiseren. Onze bedoeling is dan ook om zo weinig mogelijk mensen te leur te stellen. We onderzoeken of het haalbaar is om zeven dagen op zeven open te zijn.
Hiervoor hebben we veel personeel nodig. Aangezien er enkele personeelsleden afvallen en afgevallen zijn zoeken we ondermeer mensen om ons keukenteam te versterken, nog een sous- chef, met toch wat zin voor creativiteit, een chef de parti voor de warme kant en een chef de parti voor de koude kant. Ook in de zaal zijn we nog op zoek naar medewerkers. Ervaring voor de zaal is niet echt vereist maar wel een pluspunt.
Heel belangrijk is dat iedereen die wil komen werken, gemotiveerd is om heel hard te werken en deel wil uitmaken van het bekende super tof Karnivale team. Iedereen die zich geroepen voelt mag zich aanmelden voor het restaurant op dinsdag 29/06 tussen 10.00h en 11.00h."