Een rondvraag van De Telegraaf bij 1.825 vrouwen leverde enkele interessante cijfers op.
Zo geeft 55 procent van de vrouwen toe wel eens 'digitaal' verliefd geweest te zijn. Ze voelden met andere woorden vlinder voor met iemand die ze nog nooit hadden gezien. Hooguit werden een of enkele mails gestuurd of werd er een telefoongesprek gevoerd.
Daarna laat twee derde de gedachten de vrije loop en stelt ze zich voor hoe hij er uit zal zien. Bijna 8 op tien vrouwen kan die voorstelling ook ooit testen aan de werkelijkheid.
Geloven Opvallend is dat de mensen die zo'n digitale verliefdheid nog nooit is overkomen, zich daar ook maar weinig bij voor kunnen stellen. 40 procent van de vrouwen gelooft niet dat het haar kan overkomen, bij mannen ligt dit percentage zelfs op 45 procent.
Partner ontmoeten 'Digitale verliefdheid' is een gevolg van de gewijzigde manieren om een partner te ontmoeten. Het internet, met datingsites, chatboxen en sociale netwerksites, speelt daar een grote rol in. 63 procent van de vrouwen vindt het leuk om te flirten via deze weg, en 4 op de tien appreciëren het ook als hij dat terug doet. Humor en een mooie stem doen haar hart helemaal op hol slaan.
Veilig Terwijl enkele oudere generaties zich ongetwijfeld afvragen waarom je zou flirten met iemand die je nog nooit hebt gezien, hebben de jongere generaties geen enkel probleem mee. Het is veilig en het verlaagt de drempel naar een echte ontmoeting.
Toch ziet 17 procent van de vrouwen een ontmoeting niet zitten uit schrik dat het gaat tegenvallen en de relatie zal ophouden te bestaan. Ruim een op vijf houdt een meeting af uit schrik dat zij zelf gaan tegenvallen.
Enthousiast Maar wat blijkt? Wie wél de stoute schoenen aantrekt, en afspreekt, heeft daar maar zelden spijt van. 2 procent vond het verschrikkelijk, 11 procent gaf toe 'dat het een beetje tegenviel' en 15 procent kwam erachter dat de persoon niet aan de verwachtingen voldeed. De overige 70 procent daarentegen was heel blij met de date.
Relatie Bij twee op drie vrouwen leidde de ontmoeting tot een relatie. In de helft van de gevallen wordt het een langdurige relatie, de andere helft houdt het nog geen zes maand vol. (edp)
Bereidt Justine Henin een terugkeer voor? Vader José Henin: 'Ik weet het niet, eerlijk. Maar er zijn misschien aanwijzingen. Twee maanden geleden zou ik gezegd hebben: één kans op de vijf. Nu één op de twee.'
Officieel is er van een comeback geen sprake, al trekt Henin half november naar Dubai en begin december naar Charleroi voor een exhibitietornooi: zeg maar voor enkele vriendschappelijke matchen. Ook vader José Henin, veertien kilo vermagerd na een dieet, zegt er geen weet van te hebben wat zijn dochter van plan is.
'We bellen geregeld, maar nooit stel ik vragen in verband met tennis. Dat is haar keuze en die respecteer ik. Ik heb mijn lesje wel geleerd: nooit zal ik ook maar de schijn geven dat ik me wil bemoeien. Ik weet dus niet of ze een comeback plant. Eerlijk: het zou me niet verwonderen als ze zegt dat ze terugkeert, maar het zou me evenmin verwonderen als ze zegt dat ze niet terugkeert. Dat ze vooral doet wat haar gelukkig maakt.'
Maar, zegt hij, letterlijk: ' Il y a peut-être des signes .' 'Er zijn misschien wel aanwijzingen. Als ze zo nog gelukkiger kan worden, waarom niet?'
Pa Henin lijkt allerminst bezwaar tegen te hebben tegen een terugkeer. Integendeel. 'Als je me de vraag van een terugkeer zes of zelfs twee maanden geleden had gesteld, zou ik gezegd hebben: twintig procent kans. Nu zeg ik: vijftig procent kans op een comeback.'
Waarom? 'Ik lees in de krant dat Justine weer twee tot drie keer per week ernstig traint voor de tornooien van Dubai en Charleroi. Ze is gestopt na twintig jaar tennis, op haar 26ste, en is dus nog jong. Haar lichaam en geest hebben een tijd kunnen rusten, haar knieoperatie is bij mijn weten goed verlopen. Het spelniveau lijkt me ook allerminst verbeterd aan de top, en als ze zich fysiek goed voelt, waarom niet? Ik kan me niet voorstellen dat de passie weg is. Passie, dat komt altijd terug in een mensenleven hé, zelfs al heeft ze niks meer te bewijzen.'
José Henin zegt geen idee te hebben waarom zijn dochter haar tournée van veertig voorstellingen met een rol in een toneelstuk heeft afgezegd. Die was gepland van eind oktober tot einde december. Zijzelf gaf er geen uitleg over. Studeren doet ze al een tijdje niet meer. 'Wanneer zou ze daar nog de tijd voor hebben? Elle est fort occupée . Ik heb haar zelfs al een tijdje niet meer gezien. Stel u voor: met Clijsters en Wickmayer die zo goed bezig zijn... Als mijn dochter een comeback zou maken kan België de Fedcup nog eens winnen.' (lacht). (standaard vwf)
Zoals hij in zijn voorstelling Softie laat zien, was komiek Gunter Lamoot (39) helemaal geen stoere jongen op school.
Maar een modelleerling was hij ook weer niet. De schooltijd van Lamoot stonden in het teken van suikergevechten in de refter, spotprenten van leerkrachten en vuile zakdoeken op het internaat. Na meer dan twintig jaar keert hij terug naar het Sint-Leocollege van Brugge.
Dat je dagelijks een portie fruit moet eten was al bekend. Maar nu blijkt dat het nog veel belangrijker is dan tot nu toe werd gedacht.
Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat appels, perziken en nectarines vijf keer meer polyfenolen bevatten dan eerder werd vastgesteld.
Polyfenolen beschermen tegen hartproblemen, kanker en andere ziektes. Volgens professor Paul Kroon zijn polyfenolen goed, omdat ze bijvoorbeeld ook de activiteit bij antioxidanten stimuleren.
Polyfenolen zitten ook in popcorn, bessen, thee, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoten, pinda's en andere vruchten en groenten. (gezondheidsnet)
Ouders van peuters krijgen onvoldoende informatie over het belang van vitamine D. Die vitamine is belangrijk voor sterke botten en tanden. Peuters tussen de een en drie jaar krijgen hiervan via de 'normale wegen', zonlicht en voeding, te weinig van binnen. Daarom moeten zij op een andere manier extra vitamine D nemen, zo schrijft De Telegraaf.
Alle kinderen van nul tot vier jaar zouden dagelijks 10 microgram vitamine D moeten innemen, met uitzondering van kinderen die flesvoeding krijgen. Ook wie weinig buiten komt, een donkere huid heeft of vaak een sluier draagt, loopt kans op een tekort aan vitamine D doordat ze te weinig zonlicht opnemen.
De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert de Nederlandse regering om vitamine D toe te voegen aan zuivelproducten en olie om zo het tekort in de bevolking op te vangen (edp)
Serena Williams: 'misschien moet ik ook een baby krijgen'
"Ik wil ook een baby, dan word ik sneller"
De Amerikaanse Serena Williams grapte dat ze, net als Kim Clijsters, misschien ook maar een tijdje haar tennisracket aan de wilgen moet hangen en een baby moet krijgen. Het heeft onze landgenote immers zichtbaar goed gedaan.
Clijsters "lijkt nog sneller dan voorheen", zei Williams nadat ze zich geplaatst had voor de halve finales van de US Open. "Ik zou zo zeggen, misschien moet ik ook een baby krijgen, dan word ik ook zo snel".
Serena Williams (WTA 2) neemt het donderdag in de halve finales van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen, op tegen onze landgenote. (belga/vsv)
Prins Laurent laat dochtertje geen Nederlands leren
Zesjarige Louise zit voortaan op Franse staatsschool
Prinses Louise, het zesjarige dochtertje van prins Laurent en prinses Claire, is van school veranderd. Voortaan volgt ze les op het Lycée Français, een Franse staatsschool waar ze geen Nederlands zal leren.
Een Belgische prinses die naar een Franse staatsschool gaat: het was de voorbije dagen groot nieuws aan de overkant van de taalgrens. 'Is het Belgische onderwijs niet goed genoeg?', vroeg het tijdschrift Elle Belgique zich af. Want na enkele jaren aan een privéschool in Tervuren, waar ze tweetalig Engels-Frans werd opgevoed, gaat prinses Louise naar het Lycée Français in Ukkel.
Prins Laurent wil er zelf niet over communiceren, maar zijn zesjarige dochtertje zou van school veranderen omdat de eerste school te duur was - zo'n 25.000 euro per jaar. Het Frans lyceum kost 'maar' 500 euro. Ook aan Vlaamse kant klinkt nu protest tegen de schoolkeuze die de jongste zoon van koning Albert II voor zijn dochter heeft gemaakt.
'Er is in België misschien wel vrijheid van onderwijs, maar Laurent krijgt nog wel altijd de win for life -dotaties van de Belgische belastingbetaler', zegt senator Luckas Vander Taelen (Groen!). 'En als Belgische prinses zal ze aan het Lycée Français geen Nederlandse les krijgen. Maar ze zal later moeten werken voor haar geld en in de omgeving van Brussel is een gebrek aan kennis van het Nederlands een serieuze handicap. Laurent voedt zijn kind dus bewust met die handicap op.' Er is voor Vander Talen dan ook maar één oplossing: 'Laurent moet zijn dochter uit die school terugtrekken. Hij woont in Tervuren, daar zijn veel goede scholen.'
Zijn collega Pol Van Den Driessche (CD&V) zit op dezelfde lijn. 'Ik heb me niet te moeien met de schoolkeuze van anderen, maar het is wel alwéér een dom en onhandig signaal van het koningshuis. Met uitzondering van koning Albert zelf spreken alle leden van de koninklijke familie hun Nederlands met een stevig accent. In Vlaanderen leeft de idee dat de Franstaligen er de plak zwaaien.'
Filip en Mathilde besloten hun kinderen naar een Nederlandstalige school te sturen, maar Laurent doet dat niet. 'Louise zal wel geen verkoopster worden, maar een job uitoefenen die te maken heeft met haar naam en functie, Louise van België/de Belgique . Dan is het dom als je niet vloeiend Nederlands spreekt.'
'Ook de keuze voor een privéschool is niet slim', zegt Van Den Driessche nog. 'Het doet uitschijnen dat ze zich beter voelen dan de anderen. Het is een verkeerd signaal, tenzij Louise speciale begeleiding nodig heeft. Maar als ze een normaal begaafd kind is, zou ze beter naar een normale school gaan. Maar we zullen van Laurent nog wel wat stoten meemaken, zeker?' (nieuwsblad K.B)
Showtime!40 jaar geleden stond An Nelissen voor de eerste keer op de scène. Om dat te vieren pakt ze uit met een voorstelling rond één van haar favoriete auteurs: Dario Fo!
De bekendste stukken van de Italiaanse nobelprijswinnaar Dario Fo zijn ongetwijfeld "Mistero Buffo" en "Obscene fabels". Die laatste tekst werd in het begin van de jaren 80 in Vlaanderen onsterfelijk gemaakt door Jan Decleir. En nu is het dus aan An Nelissen om als eerste vrouw de uitdaging aan te gaan om de tekst naar haar hand te zetten.
"Die verhalen zijn geschreven vanuit de traditie van de commedia dell'arte. Dat is een klassieke vorm van volkstheater met maskers en een vaste reeks personages, maar als je dat goed leest, merk je ook dat het de basis is van wat vandaag doorgaat voor stand-up comedy. Het is heel maatschappijkritisch én ontzettend grappig," zegt An Nelissen daarover.
"Met deze voorstelling wil ik dan ook in de eerste plaats een brug leggen tussen het comedy-genre en zijn diepe roots: de middeleeuwse vertelling".
Sinds Jan Decleir zijn versie creëerde hebben heel veel mannen de verhalen van Fo gespeeld, ook in Vlaanderen. Dat schrikt Nelissen allerminst af. "Ik heb ondertussen meer dan 1000 solovoorstellingen achter mijn kiezen, dus begin ik zo langzamerhand te weten hoe dat soort werk in mekaar zit." (libelle)
Obsceen An Nelissen/Dario Fo Van 14 oktober tot 29 november 2009 Rode Zaal Fakkeltheater Op toernee in Vlaanderen vanaf februari 2010. Meer info: www.3pees.be
Schorpioen 24/10 - 22/11 De gevoelens staan centraal in het leven van de schorpioen. Ze zijn van een bijzonder kaliber. Lauwe gevoelens zijn onbekend, de schorpioen beleeft alles heel intens. Vaak is het moeilijk om die gevoelens onder woorden te brengen of op een andere manier duidelijk te maken aan andere mensen.
Vaak wordt taal als een beperking ervaren door schorpioenen, omdat met taal niet is uit te drukken wat de schorpioen van binnen voelt. De schorpioen is vrij snel gekwetst. Dat kan riskant zijn voor degene die de schorpioen kwetst, want de schorpioen laat het er niet bij zitten. Integendeel zelfs, de schorpioen kan enorme wraakgevoelens koesteren tegen mensen die hem/haar hebben gekwetst en met een enorme agressie terugslaan.
Die wraakgevoelens gaan ook niet snel over en de schorpioen zal ze ook niet onder stoelen of banken steken. Van alle astrologische tekens beschikt de schorpioen verreweg over de meeste intuïtie. De schorpioen gebruikt zijn/haar intuïtie om in te schatten wat de mensen om hem/haar heen denken en voelen. Zo is de schorpioen constant mensen aan het aftasten en aan het peilen. Dat kan bij andere mensen wel eens vreemd overkomen. De schorpioen is dan ook niet het type dat snel ergens vrienden maakt. Om vriend of vriendin te worden van een schorpioen, moet iemand eerst zijn/haar vertrouwen verdienen.
De schorpioen neemt veel tijd om over dingen na te denken, vooral over gevoelens. De schorpioen is niet alleen geïnteresseerd in zijn/haar eigen gevoelens. Ook het gevoelsleven van andere mensen hebben zijn/haar interesse. Daarom is de schorpioen geïnteresseerd in alles wat er over mensen en hun gevoelens is te leren. Thuis is de schorpioen niet erg tolerant. De schorpioen denkt vaak dat hij/zij gelijk heeft en is niet bereid zijn/haar mening bij te stellen.
De schorpioen heeft de neiging zijn/haar wil bij vrienden en familieleden op te leggen. Als vrienden en familieleden zich daartegen verzetten, heeft de schorpioen moeite daar begrip voor op te brengen, omdat hij/zij vindt dat hij/zij in hun interesse handelde. De schorpioen zal moeten proberen ook eens hun positie te begrijpen! (xmarcellex)
Eind deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat André Hazes overleed. Op 19 september brengt Luc Caals hommage aan de volkszanger tijdens een concert in het Kuipke in Gent. Dankzij Story kun je er gratis naartoe!
Onvergetelijk zijn de concerten die André destijds gaf in Ahoy Rotterdam en de Amsterdam ArenA. Diezelfde sfeer kun je herbeleven op 19 september.
Het wordt een totaal-spektakel-avond, 5 uur uniek amusement vanaf het moment dat je het Kuipke binnenkomt tot wanneer je het verlaat: het Vlaamse en Nederlandse lied staan die avond (nacht) centraal met als absoluut hoogtepunt Remember André Caals zingt Hazes.
Wil je erbij zijn? Dat kan! Story geeft 20 duotickets weg. Laat hieronder een reactie achter en misschien ben je een van de gelukkigen! (Story)
Wetenschappers hebben dé oplossing gevonden tegen een kater: veel water drinken en asperges eten.
Volgens de Zuid-Koreaanse wetenschappers zorgen de aminozuren en de mineralen in de asperges ervoor dat je sneller herstelt van een kater. Ook zouden ze de levercellen beschermen tegen de giftige stoffen in alcohol.
De onderzoekers bestudeerden voor het onderzoek het effect van aspergescheuten en bladeren op menselijke levercellen. Ze ontdekten onder meer dat de giftige stoffen in de levercellen minder aanwezig waren na een behandeling met het extract van asperges.
De onderzoekers vinden dan ook dat de resultaten van het onderzoek bewijzen dat asperges de effecten van een avondje doorzakken verminderen. (hln)
Wickmayer zet België aan het dromen na nieuwe winst.
Het zijn Belgische hoogdagen in New York want na Kim Clijsters heeft ook Yanina Wickmayer zich bij de laatste acht van de US Open geschaard. Onze 19-jarige landgenote (WTA-50) had heel wat moeite met de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-72) maar kon uiteindelijk na 2 uur en 3 minuten toch onder de huid van haar opponente kruipen: 6-4, 4-6 en 5-7 na een spannende doch weinig hoogstaande partij - niet dat we dat erg vinden. In de kwartfinales moet Wickmayer de baan op tegen de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-52), zeker een haalbare kaart. Het is de eerste keer dat ze de kwartfinales van een grandslamtoernooi bereikt. Haar beste prestatie tot nu toe was een tweede ronde eerder dit jaar op Roland Garros.
Last van opslag en forehand Wickmayer ging door op het elan van haar partij tegen Errani, wat leidde tot een snelle 2-0. Ze verloor daarop haar opslag (2-1), maar liep daarna weer uit, tot 4-1. Toen kwam Kvitova, die in de derde ronde de Russin Dinara Safina (WTA 1) uitschakelde, echter op dreef. Wickmayer verloor vijf games op rij, en zag de eerste set verloren gaan met 4-6 in 36 minuten. Onze landgenote had heel wat last met de opslag en forehand van de linkshandige Kvitova. Ze kon die nauwelijks lezen en werd keer op keer het bos ingestuurd.
15 breaks De eerste vier games van de tweede set waren identiek als in de eerste (2-0, 2-1 en 3-1), maar daarna kwam Kvitova terug tot 3-3. Bij 5-4 kreeg Wickmayer twee keer een kans om te breaken en de set binnen te halen. De tweede benutte ze: 6-4 in opnieuw 36 minuten. De hele partij leverde maar liefst 15 breaks op.
Eerste matchpunt het goede In de derde set verloor Wickmayer meteen haar service, maar ze maakte direct een rebreak. Daarna ging het gelijk op, tot Wickmayer in het zesde game opnieuw door de service van Kvitova ging (4-2). Bij 5-2 kreeg Wickmayer een eerste matchpunt op de service van Kvitova, maar ze kon het niet benutten. Daarna mocht ze tevergeefs opslaan voor de wedstrijd, 5-4. Daarna ging het naar 6-5, waarop Wickmayer drie break- en matchpunten kreeg. Het eerste was het goede.
Bondarenko in kwartfinale In de kwartfinales komt Wickmayer uit tegen Kateryna Bondarenko (WTA 52), die in haar vierde ronde met twee keer 6-0 de Argentijnse Gisela Dulko (WTA 40) naar huis speelde en in de eerste ronde de Servische Ana Ivanovic (WTA 11) uitschakelde. Het wordt de vierde ontmoeting tussen Wickmayer en Bondarenko. In 2008 won Wickmayer in de Fed Cup maar was de Oekraïense de beste in de finale van het grastoernooi van Birmingham. Enkele weken geleden was Bondarenko opnieuw de betere van Wickmayer, in de eerste ronde in Toronto. (dea/belga)
Belgisch astronaut Frank De Winne heeft in de nacht van maandag op dinsdag zeven collega's uitgewuifd.
Het gezelschap keert terug naar de aarde in de shuttle Discovery, die zich later op de dag losmaakt van het Internationaal Ruimtestation ISS.
Als afwikkeling van de hoofdzakelijk logistieke missie die de Discovery maakte naar het ISS, werd de in Italië gebouwde Leonardomodule met de robotarm van het station losgemaakt en in de vrachtruimte van de shuttle geplaatst om naar de Aarde terug te keren. Tijdens de heenreis stak in de drukmodule allerlei uitrusting voor het ruimtestation. Bij de terugreis bevat de module allerhande afval en afgedankte apparatuur.
Na de overbrenging van de Leonardo namen de zeven opvarenden van de shuttle en de zes van het ISS afscheid van elkaar. Nicole Stott, die met de shuttle naar het ISS gebracht was, blijft in het ruimtestation terwijl Tim Kopra naar de aarde terugkeert. Hij vertoefde sinds juli in de spacemeccano. De luiken tussen beide ruimteschepen gingen dicht om 05.41 uur Belgische tijd.
De Discovery ontkoppelt om 21.26 uur Belgische tijd, om normaal vrijdag om 01.05 uur te landen op het Kennedy Space Center in Florida. (standaard)
"En weemoed naar de cassettes van bompa en bomma in de auto." Een opmerkelijke gast tussen al de bekende Vlamingen tijdens The Sound of Music-première was niemand minder dan duivel-doet-al Tom Waes. De gekste uitdagingen gaat hij niet uit de weg. Maar hem bij een musical zien, was voor ons toch een heel aparte ervaring. Neen, mijn aanwezigheid hier is zeker geen promotiestunt naar aanleiding van Tomtesterom. Ik kan helemaal niet zingen. Zingen is een kunstvorm, waaraan ik me niet waag. De reden waarom ik hier dan wel ben? Eén brok jeugdsentiment. Ik ben twintig jaar lang heel intensief met mijn grootouders opgetrokken. In hun wagen staken twee van die oude cassettes. Eéntje van My Fair Lady.
Een ander van The Sound of Music. Ik ken alle nummers in de Engelse versie van die musicals uit het hoofd. Toen die uitnodiging kwam, heb ik geen seconde getwijfeld om hier naar toe te gaan. Alleen al het pure jeugdsentiment zoog me de Antwerpse Stadsschouwburg binnen. Neen, ik ben geen musicalman. Onlangs ging ik met mijn kinderen in Londen naar Grease kijken. Zij vonden het een geweldige ervaring. Ik zat daar heen en weer te draaien op mijn stoel. Grease was een genre dat me niet echt aanstond. Bij The Sound of Music ben ik wel onder de indruk.
TomTesterom Ik ben op dit moment volop bezig met de voorbereidingen op Tomtesterom 2. Normaal gezien komt dit in het voorjaar van 2010 op antenne. De meest beruchte uitdaging wordt ongetwijfeld de marathon in de woestijn. Focus je echter niet op die ene uitdaging alleen. Ik moet nog zeven andere afleveringen inblikken. En dat wordt zeker geen lachertje. Hoedanook wordt de tweede reeks een pak zwaarder dan de eerste. Alleen al omwille van die marathon. Dit is ronduit het allerzwaarste wat ik ooit in mijn leven zal doen ...
Madonna De deelname van Madonna aan dezelfde editie als ik is top. Ik hoop alleen dat ik voor haar kan blijven in de wedstrijd. Het laatste wat ik wil, is verslagen worden door een vijftigjarige vrouw. Ik geloof nooit dat Madonna in deze wedstrijd de ster Madonna zal blijven. Er is zo een band tussen die lopers dat ik er niet aan twijfel dat Madonna daar haar masker van ster moet laten vallen. Ik hoop dat ik ze kan ontmoeten, maar ze verslaan is nog beter voor mijn ego (lacht). Ik wil echt niet achter Madonna eindigen. (zangtalent)
Ouders kunnen kinderen beter geen ham of andere soorten bewerkt vlees bij hun kinderen op het brood doen. Hiervoor waarschuwt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.
Het gebruik van broodbeleg zoals ham en salami kan ertoe bijdragen dat kinderen wennen aan een voedingspatroon dat de kans op kanker later in hun leven vergroot.
Volgens de organisatie is er overtuigend wetenschappelijk bewijs dat bewerkt vlees het risico op darmkanker kan verhogen. Als niemand meer bewerkt vlees zou eten, zou een groot aantal gevallen van darmkanker kunnen worden voorkomen.
Ruim 40 procent van de gevallen van darmkanker in westerse landen kan voorkomen worden door minder rood vlees en geen bewerkt vlees te eten, minder alcohol te drinken, regelmatig te bewegen, een gezond gewicht te behouden en veel groente, fruit, volkorenproducten en peulvruchten te eten.
Daarom raadt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds aan het eten van bewerkt vlees te vermijden. In plaats van bewerkt vlees kunnen ouders ander beleg op het brood van hun kinderen doen, zoals vis of gevogelte, magere kaas en hummus. (gezondheidsnet)
Nederlandse radiozender geeft gratis borstvergroting weg
De Nederlandse radiozender Wild FM geeft een gratis borstvergroting weg. Al heel wat vrouwen hebben zich kandidaat gesteld, schrijft Gazet van Antwerpen. "Deze borstvergroting kost 4.000 euro. Onze vorige prijs, een paar maanden geleden, was een droombruiloft van 50.000 euro. Daarvoor hadden zich in een maand net zoveel mensen gemeld als nu in drie dagen tijd."
Wild FM zag zich zelfs al genoodzaakt om een extra computerserver in te zetten om de grote hoeveelheid bezoekers op de website, die nu bijna dagelijks 150.000 man trekt, aan te kunnen. Toch vindt niet iedereen de actie van de zender leuk. Enkele oudere mensen hebben al geklaagd dat het initiatief ongepast is.
Hoe kan je winnen? Vrouwen moeten een foto insturen waarop ze sensueel aan het zoenen zijn. De luisteraars kunnen per sms bepalen wie dat cupmaatje meer verdient. De wedstrijd loopt nog tot 2 oktober. (adv)
Van een man als Michel Vandenbosch (48) zou je verwachten dat hij een opleiding volgde voor dierenarts of bioloog, maar het boegbeeld van dierenrechtenorganisatie Gaia is gediplomeerd filosoof. Als kind droomde hij nochtans van een carrière als profvoetballer bij Club Brugge. Michel Vandenbosch neemt ons mee naar Vrije Basisschool Sint-Victor in Alsemberg.
Australische kinderen krijgen cannabis als kalmeermiddel
Ouders in de buurt van Sydney gebruiken een opmerkelijke methode om hun kinderen kalm te houden. Ze geven hun oogappels gewoon wat cannabis.
Hoge werkloosheid Volgens werkers van de Ted Noffs Foundation is het gewoon een trend geworden. "We zien steeds meer ouders die hun kinderen cannabis laten roken om ze kalm te houden of in slaap te krijgen", zegt klinisch psycholoog Michael Kirton. "Onze werkers merken dat deze praktijk steeds vaker toegepast wordt om het leven van de ouders makkelijker te maken".
Hij geeft ook een sociaal-economische verklaring voor de trend. Mount Druitt en de omliggende voorsteden van Sydney hebben te kampen met werkloosheidscijfers die oplopen tot twintig procent. "Kinderen worden er groot in families waarvan de gezinsleden al gedurende drie à vier generaties werkloos zijn en voor hen is druggebruik een doodnormale zaak geworden."
Problematische thuissituaties Intussen heeft de Ted Noffs Foundation een programma opgestart voor jonge verslaafden tussen 14 en 18. Maar ook jongere kinderen zoeken een vorm van begeleiding. Ze zijn vaak niet ouder dan twaalf. "Die kinderen zijn echt verslaafd aan drugs en alcohol", aldus Mark Ferry. "Om in die mate al verslaafd te zijn aan cannabis moet je al roken vanaf de leeftijd van acht of negen.
" De kinderen hebben ook meestal af te rekenen met extra problemen. "Ze hebben vaak al een lijdensweg afgelegd voor ze hulp zoeken. Sommige kinderen werden ook seksueel misbruikt of komen uit gezinnen waarvan een van de ouders in de gevangenis zit." Toch neemt ook het aantal kinderen dat uit gegoede families komt en hulp zoekt toe.
Ze krijgen allemaal een nauwgezet actieplan mee dat hen door de dag moet helpen en ze krijgen ook een opleiding met uitzicht op een baan. De eerste resultaten van het programma zijn hoopvol. Na drie maanden is er al een duidelijke daling merkbaar van het drug- en alcoholgebruik. Het programma loopt ook Randwick, Dubbo, Coffs Harbour en Canberra. (hlnsydney)
Op zijn 33ste gaat Flip Kowlier opnieuw naar school. De West-Vlaamse rapper/zanger volgt een opleiding tot meubelmaker. 'Meubels maken of muziek: het is allebei creëren, hé.'
Flip Kowlier houdt van hout. 'Wat nog niet betekent dat ik straks mijn gitaar verkoop en ga solliciteren bij een schrijnwerker.'
Het nieuwe schooljaar is begonnen. Ook voor de West-Vlaamse bard Flip Kowlier. Deze week maakte hij in het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) in Gent kennis met zijn klasgenoten voor de opleiding houtbewerking. 'Ik kijk écht uit naar die lessen', zegt Kowlier, die bekend werd als rapper bij 't Hof van Commerce.
'Vijftien jaar geleden studeerde ik af in het VTI van Izegem. Ik volgde er metaal en leerde dus boren, frezen en draaien. Maar eigenlijk had ik daar weinig voeling mee. Ik studeerde het gewoon omdat bijna al min moaten (mijn vrienden, nvdr) die richting volgden.'
'Achteraf heb ik beseft: ik had beter hout gevolgd. Een beetje uit liefde voor het materiaal. En vraag me niet waarom ik hout zo tof vind. Ik heb geen schrijnwerkers in de familie. Het is gewoon zo.'
Intussen is Kowlier dus ingeschreven voor het eerste jaar houtbewerking. 'Ik moet twee avonden per week naar de les. Telkens vier uur, speeltijd inbegrepen. Dat is intensief hé. Vroeger ging ik nochtans niet graag naar school. Omdat ik al vanaf mijn twaalfde met muziek in mijn hoofd zat. Maar ik moest met mijn muziek wachten tot ik een diploma had. Nu wil ik gewoon héél graag hout studeren. Ik zal dus een gemakkelijke leerling zijn.'
Volgens Kowlier hebben muziek en meubels maken raakvlakken. 'Hout, dat is mijn hobby. En muziek eigenlijk ook, maar dat is tegelijkertijd ook mijn werk. En veel verschillen die dingen niet van elkaar. Muziek en meubels maken: het is allebei creëren. Alleen zal ik wellicht nooit een deur maken voor 3.000 man.'
'In mijn huis heb ik een kleine homestudio en heel veel instrumenten. Het lijkt me leuk om een wandkast te maken waar ze allemaal in kunnen.'
Flip Kowlier geeft toe dat hij niet superhandig is. 'Wroeten en prutsen : dat doe ik wel graag. Maar veel mensen zijn oneindig veel handiger dan ik. Ik ben ook veel te rap content . Thuis zit ik met wat verbouwingen, maar daarvoor komen mijn lessen schromelijk te laat. Ik zal die werken uitbesteden. Ik vind ook: ik kan beter mijn geld verdienen met wat ik goed kan om dan dat geld te besteden aan mensen die ook goed zijn in hun vak. Want als ik hier zelf chauffagezou leggen, vrees ik dat we het dikwijls niet al te warm zouden hebben.'
Kowlier beklemtoont dat hij geen gas terug wil nemen met zijn muziek. 'Muziek blijft voor mij op de eerste plaats staan. Die lessen houtbewerking zijn op dinsdag- en woensdagavond. Dat zijn toch niet echt topavonden om op te treden. En ik kan gerust nog optreden na die avondlessen.'
In het avondonderwijs zal Kowlier ook examens moeten afleggen. 'Die schrikken me niet af. Ik maak me ook geen grote zorgen mocht het me niet afgaan. Het is zeker niet zo dat ik van plan ben om volgend jaar mijn gitaar te verkopen en te gaan solliciteren bij een schrijnwerker. Alhoewel, als de muziekbusiness zo achteruit blijft gaan...' (nieuwsblad Bjorn M)
Kim Clijsters staat in de kwartfinale van de US Open. In de vierde ronde schakelde ze Venus Williams (WTA 3), het derde reekshoofd, uit in drie sets: 6-0, 0-6 en 6-4.
Stellar Sunday was de slogan voor het dagprogramma gisteren in Arthur Ashe. Voor alle duidelijkheid: Stellar, met r. Sterrenzondag. De twee Williamsen met tussenin Rafael Nadal. Serena en Nadal hadden volmondig thuisgegeven met overtuigende zeges. En dan was het aan Venus tegen Kim Clijsters, the 2005 champ, zoals ze hier genoemd wordt.
De oudste Williams torst al dagen een indrukwekkend verband rond haar linkerknie. Maar ze blijft ondertussen wel doodleuk dubbelen. Wat het vermoeden voedde dat het geen levensbedreigende kwetsuur betrof.
Misschien niet levensbedreigend, maar wel hinderlijk. Zo bleek toch overduidelijk in de eerste set. Venus slofte over het terrein als een houterig oudje. Het lijkt wel of Venus jaren niet meer gespeeld heeft, in plaats van Clijsters, was de observatie van CBS-commentator John McEnroe.
Venus begon met twee dubbele fouten en werd meteen gebroken. Clijsters zette daar stevige return en quasi nihil foutenlast tegenover. Bij 3-0 was de tweede break een feit, bij 5-0 de derde. En na net geen half uur stond het 6-0 voor Clijsters. Venus gewoon van het plein weggeveegd. Onwezenlijk.
Maar, in Toronto had Clijsters Jankovic ook vermorzeld in de eerste set. Om nadien toch nog te verliezen, ondanks een 5-3-voorsprong in de derde set. Daar was al gebleken dat Kim het moeilijk heeft een terugval te vermijden na een emotioneel hoogtepunt. Gisteren bleek dat opnieuw.
Uiteraard ook - tennis speel je met twee - omdat Venus een tandje bijstak. Precies het talent dat Kim had geroemd bij de Williamsen. Op de kritieke momenten, kunnen ze iets meer.
Het was gisteren kritiek en Venus deed iets meer. Ineens kon ze wel lopen, ineens marcheerde haar opslag wel. Terwijl aan de andere kant van het net de vertwijfeling toesloeg in de vorm van fouten en dubbele fouten. De druk van de verwachtingen is in Kim geslopen, orakelde McEnroe. En hoe. Twintig minuten later was het 6-0. Voor Venus dit keer. En dus 1-1 in de sets.
In tranen
In de derde set kregen we eindelijk een match. Venus won haar zevende spelletje op rij, maar Clijsters maakte gelijk. En versierde vervolgens als eerste een breakpunt. Venus schonk de break weg met een dubbele fout en Clijsters zei dank u met 3-1. Een kloofje. Maar, we willen niet zagen, in Toronto tegen Jankovic had Clijsters ook een kloof in de beslissende set (5- 3), maar verloor alsnog. Gisteren sloeg de bibber opnieuw toe. Venus kwam terug tot 4-3. Clijsters, worstelend met de opslag, kon toch 5-3 uitlopen.
Net als in Toronto. En net als in Toronto, liet ze de tegenstander naderen 5-4. Maar, anders dan in Toronto maakte ze het nu wel af: 6-4 en kwartfinale tegen Na Li. Ongelooflijk, zon match, prevelde Clijsters in tranen.
Li wacht
In de volgende ronde komt Clijsters uit tegen de Chinese Na Li (WTA 19), het 18e reekshoofd, die eerder op de dag de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 28) uitschakelde. Clijsters en Li stonden al vier keer eerder tegenover elkaar; de stand is 3-1 in het voordeel van Clijsters.
De Limburgse won in 2006 in Sydney (6-3, 6-1) en in de kwartfinale van Wimbledon (6-4, 7-5), en in 2007 opnieuw in Sydney (6-1, 1-6, 7-5). De 27-jarige Li won hun laatste ontmoeting, in 2007 in Miami (4-6, 6-4, 6-2). (nieuwsblad Walter Wauters in New York)