Voor 4personen:.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3 eetlepels olijfolie
1 gesnipperde ui
1 venkelknol, schoongemaakt en in dunne reepjes
1 prei, schoongemaakt en in ringetjes
1 halfgrote rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
10 draadjes saffraan
1 eetlepel kokend water
1 blik (400 g) gepelde tomaten, ruw gehakt
2 l visbouillon
500 g stevige. visfiIet met,vel (mul, poon, red snapper),.in blokjes.
2 x 300 g ongekookte kleine krabben, schoongemaakt en elk in6 stukken
12 middel grote gamba's(450 g), gepeld maar met staart
8 sint-jakobsschelpen, geopend
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
Verhit een ruime steelpan op halfhoog vuur. Voeg olie, ui, venkel, prei en rode peper toe en fruit 6 minuten of tot alles goudbruin is. Doe ondertussen de saffraan in een hitte bestendig kommetje, giet er het kokende water op en laat 5 minuten staan.' , Doe tomaten, saffraan en bouillon in de pan. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten trekken.
Voeg de visfilet, stukken krab, gamba's en sint-jakobsschelpen bij de bouillon en laat 2 minuten pruttelen. Roer er de peterselie door en serveer in diepe borden",eventueel met wat rouille en croutons.
|