Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 g krieltjes- 1 kg groene asperges- 120 g gerookte ham, gesnipperd- 80 g daslook (eventueel te vervangen door een handvol bieslook en enkele teentjes verse knoflook)- 1 theelepel bouillonpoeder- 4 eetlepels wittewijnazijn- 2 eetlepels graanmosterd- 6 eetlepels slaolie- 3 eetlepels pompoenpitten- suiker- peper uit de molen en zout.
-Boen de krieltjes goed schoon. Kook ze 15 minuten in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze.
-Maak de asperges schoon, snij de harde stukjes onderaan de stengels weg. Snij ze in stukken. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht.
-Meet 125 ml aspergekookvocht af en los er het bouillonpoeder in op. Doe er de wijnazijn en de mosterd bij. Roer goed glad.
-Snij de aardappelen in plakjes. Vermeng ze met de dressing. Zet een half uur koel weg.
Spoel de daslook, snij de bladeren in fijne reepjes. Doe de daslook met de asperges en de slaolie bij de aardappelen. Schep om.
Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Strooi ze over de salade.
Werk af met de hamsnippers. Serveer licht gekoeld maan niet ijskoud.
|