Voor 4 personen:
Kruid 3 kipfilets (elk +/- 200 g) met peper en zout. Bind ze op tot een rollade. Leg ze in een stoommandje, met 600 g wortelplakjes. Stoom 20 minuten. Bestrijk de kiprol met 3 eetlepels olijfolie, bestrooi 'm met 6 eetlepels sesamzaadjes en 1 eetlepel roze peperbessen. Druk lichtjes aan. Laat de kiprol een tiental minuten kleuren in een pan met antiaanbaklaag. Pureer de wortelen met 1/2 koffielepel gemalen komijnzaadjes, 1 geperst knoflookteentje en 15 cl room. Kruid bij met peper en zout. Verwarm de puree 5 minuten op een zacht vuur. Haal de touwtjes van de kiprol en snij 'm in duimdikke plakken. Lekker op een bedje van wortelpuree! Zet er no geen kommetje aardappelpuree bij, en er wordt gegarandeerd gesmuld
|