Zalig en dan heel klassiek met gekookte aardappelen. Trendy en dan heel verrassend met gestoomde rijst.
Voor 4 personen:
Braad 4 konijnenbouten 15 minuten in 40 g boter. Giet het braadvet weg. Fruit 1 fijngesneden rode ui glazig in wat olie. Leg er de konijnenbouten bij. Voeg er nog 2 klontjes suiker, 40 g geweekte rozijnen en 2 blaadjes laurier aan toe. Kruid met 1 mespunt vijfkruidenpoeder, peper en zout. Overgiet met 10 cl gevogeltebouillon, 10 cl droge witte wijn en 2 eetlepels rode-wijnazijn. Laat 30 minuten stoven onder deksel. Laat 300 g perziken (uit blik, zonder toegevoegde suiker) uitlekken. Voeg de perziken en 2 eetlepels balsamicoazijn bij het konijn. Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte dille. Serveer met gestoomde aardappelen.
|