Hoofdgerecht voor circa 6 personen Deze lekkere eenpanner suddert zachtjes gaar in de oven. Ingrediënten: 100 g ontbijtspek, in reepjes 2 el olijfolie 1 (boeren)scharrelkip van circa 1 1/2 kg, in stukken zout, peper 8 salieblaadjes 3 stengels bleekselderij, in stukjes 3 wortelen, in stukjes 3-5 dl kippenbouillon 1 kg krielaardappelen, geschrapt 3 el fijngesneden (blad)peterselie
Bereidingswijze: Bak de spekjes krokant in de olijfolie in een ovenvaste braadpan. Schep ze uit de pan. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze rondom bruin in het achtergebleven braadvet. Voeg de spekjes, salie, bleekselderij, wortel en bouillon toe. Leg de kip weer in de pan en stoof alles, afgedekt, circa 1 uur in een voorverwarmde oven op 180ºC. Voeg de laatste 30 min. de aardappelen toe. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
bron: Libelle
|