Ingredienten
- 100g koude boter
- 225g bloem
- 1ei
- 30g fijne suiker
- 350g roomkaas
- 80g fijne suiker
- 3 eieren
- 1½ citroen
- 60g blanke amandelen
- 100g pure chocolade
- springvorm
- 4 eetlepels frambozenjam
- (200g frambozen)
- poedersuiker
- Snij 100g koude boter in blokjes
- Zeef 225g bloem boven een kom en meng met de vingertoppen de boter en een snufje zout tot een kruimelig deeg
- Meng 1 ei, 3 eetlepels ijskoud water en 30g fijne suiker door het bloemmengsel. Kneed het tot een egaal deeg en vorm er een bal van. Zet het deeg afgedekt ca. 20 minutenin de koelkast
- Klop 350g roomkaas los en voeg geleidelijk en al kloppend 80g fijne suiker en 3 eieren toe
- Was 1½ citroen en rasp 1 citroen. Pers de citroenen uit
- Hak 60g blanke amandelen fijn
- Rasp 100g pure chocolade
- Meng achtereenvolgens het citroensap, de citroenrasp, de amandelen en de chocolade met het roomkaasmengsel. Laat het mengsel koud worden in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 175°C)
- Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van een springvorm (Ø 24cm)
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem en de rand van de vorm met het deeg
- Verdeel het chocolademengsel over de deegbodem en strijk de bovenkant glad
- Bak de taart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar en laat de taart afkoelen
- Bestrijk de bovenkant van de taart met 4 eetlepels frambozenjam en verdeel er eventueel 200g frambozen over
- Bestrooi de taart met poedersuiker.
Gerechtsoort Nagerecht Seizoen Zomer Voor aantal personen 8 Bereidingstijd 30 minuten
|