benodigdheden
300 gram witte rijst vloeibare margarine of olijfolie 2 kleine uien, gesnipperd 1 teentje knoflook, uitgeperst 400 gram kipfilet 1½ eetlepel kerriepoeder Kippenbouillontablet 250 ml crème fraiche zout en peper naar smaak 800 g gekookte broccoli (of sperzieboontjes)

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui en de knoflook in een beetje vloeibare margarine of een scheut olijfolie tot ze zacht en glazig zijn. Doe de kip erbij en bak het geheel tot de kip een beetje bruin is. Schep alles wel regelmatig om!
Voeg de kerriepoeder toe en bak dit kort mee. Los het kippenbouillontablet op in ¼ liter water en schenk dit erbij. Laat de kip zonder deksel in 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Roer de crème fraiche door het kip-kerrie mengsel tot het een romig geheel wordt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de kip-kerrriesaus met rijst en groente (bijv. broccoli of sperzieboontjes)
|