Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    sint_martinus_oudenaarde
    www.bloggen.be/sint_ma
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    phaedrake
    www.bloggen.be/phaedra
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cullinair
    www.bloggen.be/cullina
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dansrustroest
    www.bloggen.be/dansrus
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    17-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.magnetronweetjes en wetenswaardigheden

     

    · Koken in de magnetron gaat wat anders dan “gewoon” koken.
    Neem eerst eens rustig de tijd om eraan te wen­nen. Lees vooral de gebruiksaanwijzing goed door en begin eenvoudig. Zeker de eerste keren zal er vast nog wel eens wat mis gaan. Maar als u doorzet zult u uw magnetron beslist leren waarderen. Behalve de kortere bereidingstij­den is het voordeel van koken in de magnetron vooral dat de ingrediënten (met name groenten) hun natuurlijke kleur be­houden en, zeker niet in de laatste plaats, ook hun natuurlijke smaak behouden.

    · Begin altijd met de kortst aangegeven bereidingstijd. Houd rekening met het “nagaren”, ver­leng, in­dien nodig, de bereidingstijd.

    · Voor een lager Wattage, voor bijvoorbeeld de bereiding van vis of eieren, raadpleeg de handlei­ding van uw magnetron!

    · Er kan altijd iets overkoken of spatten. Maak de binnenruimte dan meteen schoon met een voch­tig doekje. Vergeet vooral de deur en kunststof sluitrand niet, want vuil trekt microgolven aan.

    · Pasta en rijst worden in ruim water gekookt en dat gaat op het vuur beslist sneller dan in de mag­netron. Restjes pasta en rijst opwarmen gaat in de magnetron weer wél uitstekend.

    · Kookvertraging kan optreden bij het in de magnetron koken van vloeistoffen (het borrelen en overkoken begint dan pas buiten de magnetron). Dit kunt u voorkomen door tijdens de berei­ding een glazen of plastic lepeltje in de vloeistof te zetten.

    · Om overkoken te voorkomen kunt u het beste een grote (glazen) maatbeker of kom te gebrui­ken. Bovendien roert dat ook eens makkelijker.

    · In de magnetron wordt het eten zo intensief verhit dat het garen, ook buiten de magnetron, ge­woon door­gaat. Dit “nagaren” komt doordat de golven nog doorwerken in het gerecht. Het nagaren is dan ook een onderdeel van het bereidingsproces. Houd het voedsel afgedekt om warmteverlies te voorkomen en controleer de gaarheid pas na een paar minuten. U kunt van dit nagaren ook nog gebruik maken om bijvoorbeeld bij bloemkool, in plaats van een sausje, de bloemkool zodra hij uit de magnetron komt te bestrooien met belegen geraspte kaas. Tijdens het nagaren zal de kaas dan gaan smelten.

    · Kook nooit eieren in de magnetron want ze exploderen erin. Dit komt omdat de druk in de schil te hoog word. Eigerechten kunt u echter wel in de magnetron bereiden. Houd dan rekening met tere de structuur van eieren en ga bij de bereiding niet boven de 500 Watt uit.

    · Metaal weerkaatst microgolven, dus gebruik in de magnetron geen pannen, metalen schalen en alu­minium vormpjes.

    · Gebruik nooit van die leuke bekertjes van b.v. crème fraîche, slagroom e.d. want ze zakken door de hitte van het gerecht als een kaartenhuis in elkaar.

    · Verwarm nooit vloeistof die luchtdicht is afgesloten, want tijdens het verhitten stijgt de druk on­der de verpakking enorm waardoor bij het openen de hete vloeistof omhoog spat.

    · Het voedsel afdekken doet u bij voorkeur met een glazen deksel, een speciaal magnetrondek­sel, een bord of met speciaal magnetronfolie. Zorg er bij het gebruik van aluminiumfolie voor dat dit niet op het voedsel rust. Het afdekken gaat niet alleen het spatten tegen, maar verkort ook de berei­dingstijd doordat de gerechten minder indrogen. Inkoken doet u uiteraard wél zonder dek­sel.

    · U kunt een bord of schaal testen of deze geschikt is voor de magnetron. Alleen als het na 15-20 seconden op de hoogste stand nog koud aanvoelt is het geschikt voor gebruik in de magne­tron.

    · Voedsel dat veel suiker of vet bevat wordt sneller warm dan voedsel waarin veel water zit.

    · Microgolven dringen ca. 3 cm door, daarom worden de ingrediënten bij voorkeur in stukjes van ge­lijke vorm en formaat gesneden.

    · Leg ingrediënten die sneller gaar zijn in het midden en ingrediënten die meer tijd nodig hebben aan de buitenkant.

    · Gebruik voor niet vloeibare ingrediënten een grote lage ronde schaal zodat alles naast elkaar kan liggen. Roer af en toe van buiten naar binnen.

    bron: wat eten we vandaag?



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    windowsgids
    www.bloggen.be/windows
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tilloenk
    www.bloggen.be/tilloen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chev1
    www.bloggen.be/chev1
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs