Benodigdheden
- 350 g basmatirijst
- zout
- 2 1/2 el wokolie
- 100 g taugé
- 2 el ketjap asin
- 3 el seroendeng
- 1 zakje uien gesnipperd à 175 g
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 rode peper, ontzaad en in ringetjes
- 250 g hamlapjes, in stukjes
- 1 zakje mix voor nasi goreng, geweld
- 250 g haricots verts, schoongemaakt
- 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes

- Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui met de knoflook en de peper al omscheppend goudgeel en glazig.
- Bak de hamlapjes al omscheppend 5 min. mee.
- Schep de gewelde mix, de haricots verts en de paprika erdoor en bak alles totdat de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de rijst, de taugé en de ketjap toe en roerbak totdat
- de nasi door en door warm is.
Wijntip
Sacred Hill, rosé, Australië
- Hoofdgerecht
- 30 min.
- 4 personen
|