Ingredienten
- 400g varkenshaas
- 1 Spaanse rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 4 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 100g peultjes
- 200g diepvries tuinererwten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 50g ongezouten pinda's
- Snij 400g varkenshaas in plakken
- Was 1 Spaanse rode peper, verwijder de zaadjes en snij de peper in reepjes
- Pel 2 teentjes knoflook, pers deze boven een kom en voeg 2 eetlepels balsamico-azijn, 4 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels sojasaus en de peper toe
- Marineer het vlees in de marinade
- Haal 100g peultjes af en kook 200g diepvries tuinerwten met de peultjes in ca. 5 minuten bijna gaar. Spoel de groenten koud
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roerbak het vlees ca. 4 minuten
- Voeg de groenten en 50g ongezouten pindas toe en roerbak nog ca. 3 minuten. Blus af met een beetje warm water en serveer het gerecht direct.
Gerechtsoort hoofdgerecht vlees Seizoen Lente Voor aantal personen 4 Bereidingstijd 15 minuten Tip: lekker met mihoen
|