Ingrediënten:
- 400 g pasta
- (penne of spiraaltjes)
- zout
- 2 blikjes tonijn naturel
- (2 x 185 g)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 kleine winterwortel
- 2 vleestomaten
- 3 eetl. olijfolie
- 1 eetl. tijm (diepvries)
- versgemalen peper
- 2 eetl. kappertjes
- 100 g geraspte oude kaas
 Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de tonijn af. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Verdeel de geschrapte winterwortel in plakjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en verdeel ze in stukjes. Verhit de olijfolie, roerbak hierin de aubergine, courgette, ui en winterwortel 8 minuten. Schep de tomaten, tijm, tonijn, peper en kappertjes erdoor. Schep de ratatouille op de pasta en bestrooi het gerecht met de kaas.
Wijnadvies: Hier zal een jonge Chianti uit Toscane voor een prachtige combinatie zorgen (16-18ºC).
Gerecht: hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Keukensoort: Frans
Bereidingstijd: 20 min.
|