Ingrediënten: 1 kg aardappelen van gelijk formaat (gladkokers) circa 750 g tomaten circa 50 ml olie voor de ovenschaal en om te bedruppelen circa 1 eetl. oregano vers, gedroogd of uit de diepvries zout en versgemalen peper
Voorbereiding: Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in circa 15 minuten half gaar. Laat iets afkoelen en snijd ze in plakken van circa 1 cm dik. Snijd de gewassen tomaten in iets dunnere plakken.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie. Leg de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi met wat oregano, zout en peper. Bedruppel royaal met olie. Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de aardappel en de tomaat beginnen te kleuren. Dit gerecht is heel lekker bij gestoofde of gebakken vis.
Gerecht: bijgerecht
Aantal personen: 4
Keukensoort: Italiaans
Bereidingstijd: 30 min. De oventijd niet meegerekend
|