ingrediënten:
- 8-10 eieren;
- 7-8 eetl. melk;
- 2 eetl. fijngehakte peterselie;
- 2 theel. fijngehakte kervel,
- 1 theel. tijinblaadjes;
- zout,
- versgemalen witte peper;
- ca. 35 g boter;
- 2 eetl. fijngesneden bieslook
bereidingswijze: Klop de eieren en melk los. Roer peterselie, kervel en tijm er krachtig door. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met opstaande rand. Schenk de helft van het eimengsel in de pan op het moment dat het schuim van de boter begint weg te trekken. Temper de warmtebron. Schep het eimengsel voortdurend om en schuif het daarbij tegen een kant van de pan. Laat de omelet er niet veel langer dan 1 1/2 minuut liggen. Ze is dan gestold en nog zacht van binnen. Laat de omelet voorzichtig op een voorverwarmde schaal glijden. Bak hierna de volgende omelet. Bestrooi de omeletten met bieslook.
TIP: geef er een salade van tomaten met bosuitjes en sneetjes licht geroosterd witbrood bij. Zet voor de liefhebbers een schaaltje met (gezouten) boter op tafel.
|