ingrediënten:
3 eetl. (arachide)olie, 4 teentjes knoflook, in dunne plakes; 400-500 g borstfilets van kip, in smalle reepjes, 800 g Thaise groentemix (witte of Chinese kool, uien, prei paprika, rode Spaanse pepers); 11/2 eetl. Thaise vissaus (Nam pla); Zout; peper, 2 theel. allesbinder evt. 1 á 2 eetl. fijngehakte koriander.
bereidingswijze: Verhit de olie in een wok. Laat de knoflookplakjes er goudbruin en knapperig in bakken. Schep ze uit de olie en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Voeg het kippenvlees bij gedeelten aan de resterende olie toe en laat alles, onder voortdurend omscheppen, 3 minuten bakken. Doe de groentemix erbij en laat alles, onder voortdurend omscheppen, nogmaals 3 minuten bakken. Voeg de vissaus en 2 deciliter kokend water (of kippenbouillon) erbij. Laat alles 3 minuten zachtjes koken. Strooi wat zout, peper en allesbinder erover. Roer en schep alles goed om. Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal. Verdeel de knoflookplakjes erover. Strooi er daarna, noodzakelijk is het niet, verse koriander over.
TIP: geef (pandan)rijst erbij of dien het gerecht op een bedje van heel licht in olie gebakken mie of mihoen op.
|