Ingrediënten:
6 eetl. gezeefde tomaten, uit pot, pak of blik; 5 eetl. olijfolie; zout; versgemalen zwarte peper; 1 grote voorgebakken pizzabodem, middellijn ca. 28 cm.; 2 rode paprika's, ontveld, vruchtvlees in reepjes; 6 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes; 6 basilicumblaadjes, in smalle reepjes; 1 theel. fijngehakte verse oregano; 2 teentjes knoflook
Bereidingswijze: Vermeng gezeefde tomaten met 2 eetlepels olie en voeg wat zout en peper toe. Bestrijk de pizzabodem er mee. Schep paprika-en tomatenreepjes, tuinkruiden en knoflook luchtig door elkaar. Verdeel alles over de pizzabodem. Strooi er wat zout en peper over. Besprenkel alles met 3 eetlepels olijfolie en strooi de geraspte kaas erover. Leg de pizza op een mei wat olie bestreken bakplaat. Bak de pizza in het midden van de tot 210 °C voorverwarmde oven in circa 18 minuten af.
|