Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  azucar
  www.bloggen.be/azucar
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  04-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswens.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 2015 zou een bijzonder jaar worden -in positieve zin- volgens spirituele bronnen. Toch blijf ik met beide voeten op de grond, al lukt dat nog niet van op mijn troon.

  04-01-2015 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:2015, bijzonder jaar, nieuwjaarswens, spirituele bronnen, troon
  15-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenaardsen brengen medium Robbert van den Broeke een bezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Eerder deze maand schreef ik het artikel 'Buitenaardse rassen koloniseren onze aarde'. Nu is er een andere versie van het verhaal zodat u zichzelf een mening kunt vormen.

  In de nacht van 14 op 15 december voelt Robbert (34) de liefdevolle aanwezigheid van twee buitenaardse intelligenties. Het zijn een grey en een reptiel alien.

  Robbert krijgt door dat de greys en de reptiel aliens de mensen oproepen te stoppen met negatieve verhalen over hen te verzinnen. Zoals bepaalde mensen negatief denken of doen, heb je ook buitenaardsen die wel eens fouten maken. Maar dat wil niet zeggen dat alle greys en alle reptiel aliens slecht zijn. Zij zijn ook geboren uit Gods liefde en het doet hun pijn dat ze nog steeds gediscrimineerd worden. We kunnen elkaar allemaal een handje helpen zonder vooroordelen. De greys en reptiel aliens zijn geen duivels.
  Als bepaalde mensen hen nu zouden zien, zouden ze bang kunnen worden door alle negatieve verhalen. De greys en de reptiel aliens roepen de mensen via Robbert op om te proberen om elke vorm van discriminatie -ook op aarde naar elkaar toe- los te laten. Om uiteindelijk rijp te worden voor het echte buitenaardse contact.


  Robbert voelt dat hij foto's moet maken, en daarop verschijnen zowel een grey als een reptiel alien. “Als mensen naar deze foto's kijken kunnen ze als ware het innerlijk van deze wezens voelen en zien dat zij ook schepsels van God zijn”, aldus Robbert.

  Oproep van buitenaardsen om te stoppen met discriminatie


  Bron: www.robbertvandenbroeke.nl

  Bijlagen:
  http://www.robbertvandenbroeke.nl/bijzondere-gebeurtenissen/Oproep_van_buitenaardsen_om_te_stoppen_met_discriminatie   
  http://www.robbertvandenbroeke.nl/indemedia   

  15-12-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Ufo's/ Orbs
  Tags:Medium, Robbert van den Broeke, greys, reptiel alien
  13-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbij Vandaag, een bijna- doodervaring.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bijna-doodervaring (BDE) verpleegkundige ‘bevestigt eens te meer dat er meer is tussen hemel en aarde’

  In 2011 werd Heerlenaar Gerard Heijnen uit Rheden plotseling getroffen door een ernstige ziekte en raakte in coma. Tijdens die levensbedreigende situatie, die twee weken duurde, beleefde hij een bijna-doodervaring.

  Heijnen (53) is verpleegkundige van beroep en heeft in de afgelopen dertig jaar regelmatig stervende mensen begeleid. Zijn ervaring was dermate indrukwekkend dat hij er een boek over schreef, Voorbij Vandaag.

  “De ervaring heeft me enorm veranderd,” zegt Heijnen. “Dat zie je bij veel mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Hoe ik nu in het leven sta, hoe ik tegen de dingen aankijk, wat de ervaring betekende voor mijn naasten. Het zijn allemaal vragen die ik probeer te beantwoorden, vragen die mijn leven nog steeds bepalen.”

  Bijna-doodervaringen kregen een aantal jaren geleden grote belangstelling door het boek Eindeloos Bewustzijn van de Arnhemse cardioloog Pim van Lommel.

  Op basis van ervaringen van zijn patiënten probeert hij een nieuwe theorie van bewustzijn te formuleren en botst daarbij herhaaldelijk met de gevestigde wetenschap, die een verschijnsel als de bijna-doodervaring niet kan verklaren.

  “Ik zie het als een taak het te beschrijven en een glimp te laten opvangen van mijn bijna-doodervaring,” zegt Heijnen. “Het geheel is eens temeer de bevestiging dat er toch meer is tussen hemel en aarde.”

  Soms weet Heijnen dingen die hij niet kan verklaren. Hij heeft aan die andere zijde dingen gezien, gevoeld en in zijn bewustzijn opgeslagen zonder dat hij ze bewust heeft ervaren. Toen hem gevraagd werd hoe hij de dingen weet die voortvloeien uit zijn bijna-doodervaring, antwoordde hij: “Ik heb geen idee waarom ik dingen weet. Ik weet ze gewoon.”


  De kans dat Heijnen zou ontwaken uit zijn coma was vijf procent. Een onbekende bacterie schakelde zijn longen uit. Ook andere vitale functies begaven het langzaam. Hij herinnert zich een vredig gevoel voordat de artsen hem in coma brengen.

  Heijnen ziet zichzelf liggen in het ziekenhuisbed. “Het begon met een witte vlek die ik zag. Daaruit kwamen mijn moeder en mijn nicht. Ik wist dat er iets niet klopte, maar wist niet wat. Ineens besef ik: zij zijn dood.”

  “Ik kwam vervolgens in een grote zandvlakte. In dat zand zaten de antwoorden op alles,” aldus Heijnen. “Ik zag ook water en velden met alleen gras, maar ik wilde met mijn handen door het zand blijven gaan. Daar voelde ik me fijn.”

  Na een kunstmatige coma van twee weken wordt Heijnen langzaam teruggehaald. Hoewel hij tijdens zijn bijna-doodervaring duidelijk voelde dat hij terug wilde naar het leven, heeft hij nu heimwee. Naar de kleuren, naar het liefdevolle gevoel dat hij tijdens zijn ervaring had. Met dit boek wordt de lezer min of meer gedwongen om na te denken over reïncarnatie.

  “Als ik mocht kiezen tussen een miljoen euro of een minuut terug naar waar ik was, dan kies ik het laatste. Geen seconde twijfel.”

  Bron: ninefornews

  Uitgeverij: Boekscout                                                                                                                                                                                   Prijs: € 15,95
  Categorie: Spiritualiteit
  Geïllustreerd: Ja
  Uitvoering/formaat: Paperback A5
  Aantal pagina's: 108
  ISBN: 9789402204261
  Verschijningsdatum: 6 december 2013

  gerardheijnen_40@hotmail.com

  Bijlagen:
  http://www.ninefornews.nl/bijna-doodervaring-verpleegkundige-bevestigt-eens-te-meer-dat-er-meer-tussen-hemel-en-aarde/   
  http://http://boekscout.nl   
  http://https://www.facebook.com/voorbijvandaag   

  13-12-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:BDE, Gerard Heijnen, Voorbij vandaag, coma
  12-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk Complot
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mission Escape

  Londen 1991
  ´Wat ik je nu ga vertellen, is niet voor andermans oren bestemd. Onthoud dat goed,waarschuwt de man. Want het terrein waar we ons op gaan begeven, is dat van hoogverraad. Dit complot mag nooit worden ontdekt!´

  John Major, de premier van Groot-Brittannië loopt de lange paleisgang door naar buiten. Zojuist is hij dus als eerste geïnformeerd over een onvoorstelbaar en onbevattelijk plan onder de codenaam ´Mission Escape´.

  Londen 1996
  Het sprookjeshuwelijk van Diana Spencer met de Britse kroonprins Charles, komt dramatisch ten einde. Diana accepteert dat ze Charles liefde nooit zal winnen en probeert zich terug te trekken uit de openbaarheid. Maar de opdringerige pers blijft haar tot in het absurde achtervolgen. Zelfs voor haar kinderen wordt het te veel.
  Diana, de meest gefotografeerde vrouw ter wereld, alom geliefd maar o zo eenzaam, leeft op dat moment een zwaar leven. Door haar instabiele en koppige karakter, haar loslippigheid en haar nieuwe liefdesescapades vormt ze een steeds grotere bedreiging voor het inmiddels onpopulaire Britse koningshuis.
  Zal Diana instemmen met ´Mission Escape´, geënsceneerd door niemand minder dan Dodi Fayed?

  Zeventien jaar onderzoek.
  Linda Udo verdiepte zich met uiterste gedrevenheid in het leven van Diana, de prinses van Wales. Na het bizarre auto-ongeluk in een Parijse tunnel, spitte ze omvangrijke archieven door, omdat ze het gevoel had dat de officiële lezingen niet klopten. Ze verdiepte zich in kronieken van het Britse koningshuis, geschreven door vermaarde historici. Filterde relevante feiten uit duizenden tabloids. Bestudeerde foto´s en analyseerde documentaires, reportages en politierapporten. Daardoor heeft zij een waarheid boven water gekregen, die het koningshuis, de Britse regering en de geheime diensten verborgen hebben weten te houden.
  Over Diana is decennia lang heel veel geschreven. Vaak relevante feiten maar niet altijd in de juiste context. Critici die twijfelden, lanceerden meestal eenzijdige theorieën en misten daardoor de brede samenhang. Linda onderzocht grondiger, spitte dieper en langzaamaan ontstond zo de adembenemende en spannende roman ´Koninklijk Complot´.

  Een van Diana´s eigen uitspraken: ´Kijk, dat is nu mijn leven. Alles is openbaar. Ik word gemanipuleerd door de paparazzi en de koninklijke familie. Geen moment heb ik voor mezelf. De wereld is compleet gehersenspoeld over wie ik ben´.

  ´Koninklijk Complot, het mysterie rond de dood van prinses Diana´: een spannende reconstructie van historische feiten, koninklijke dwaalsporen, intriges, verraad en romantiek op jetsetniveau.

  Bron: Bol.com

  Auteur: Linda Udo

  • Nederlands

  • 464 pagina's

  • NAU Uitgevers

  • augustus 2014

  Bijlagen:
  http://www.ninefornews.nl/video-lady-di-leeft-nog-en-woont-aan-de-amerikaanse-kust/   

  12-12-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Lady Diana, John Major, prins Charles, Dodi Fayed, Mission Escape, Linda Udo, Koninklijk Complot
  03-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Van Dijck beschrijft zijn 'Struggle for life' in een boek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  HECHTEL-Vandaag is het Wereldgehandicaptendag. Drie jaar geleden had Erik nooit kunnen denken dat hij dan één van hen zou zijn. Op 26 januari 2012 krijgt Erik een CVA (beroerte) op het voetbalveld. In plaats van 's avonds nog naar de verjaardag van zijn moeder te gaan belandt hij in het ziekenhuis. Vanaf de eerste dag houdt zijn mama een dagboek bij over die tragische gebeurtenis. Later herschrijft Erik alles en publiceert zijn boek 'Struggle for life'.

  Erik is 45 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen als het noodlot toeslaat. Hij werkt al 23 jaar als onderwijzer waarvan de laatste jaren als ICT- coördinator op zijn school. Daarnaast is hij trainer van jeugdige voetballers en is hij bezieler van voetbalschool HighFoot+.

  Het boek beschrijft van dag tot dag de comateuze toestand waarin hij verkeert en de medische handelingen die worden verricht. Een rollercoaster van ups en downs zijn de rode draad in het verhaal, zowel fysiek als mentaal. Erik is halfzijdig verlamd. Hij verblijft in twee ziekenhuizen, gevolgd door de revalidatie in twee gespecialiseerde centra. Bij thuiskomst wordt hij als G-sporter lid van de tafeltennisvereniging. De sportman die hij eerst was is helemaal terug. Na enkele maanden training wordt hij al Vlaams kampioen en behaalt ook nog eens de zilveren medaille bij het Belgisch kampioenschap.

  Nu blikt hij terug op twee jaar van kommer en kwel. “Er waren ook leerrijke en bemoedigende momenten. Ik heb het boek geschreven als een vorm van zelftherapie. Het liet me zien wat mijn CVA eigenlijk inhield, wat het betekende voor mijn familie en vrienden. Met dit boek hoop ik vooral veel lotgenoten aan te spreken en hen moed te geven in moeilijke tijden. Blijf positief want de wonderen zijn de wereld nog niet uit, is mijn boodschap.“

  Het boek telt 84 pagina's en kost 13 euro. Te koop bij Uitgeverij Het Punt:  www.deleeswinkel.be 

  http://www.deleeswinkel.be   
  http://www.facebook.com/wereldgehandicaptendag   
  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20141205_01413792/erik-van-dyck-beschrijft-zijn-struggle-for-life-in-een-boek#   
  http://www.wereldgehandicaptendag.nl/belgie/   

  03-12-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:CVA, beroerte, hersenbloeding, Struggle for life, HighFoot+, revalidatie, halfzijdig verlamd
  02-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenaardse rassen koloniseren onze Aarde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit lijkt een science fiction scenario, maar uiteenlopende bronnen bevestigen deze stelling. Het wemelt van het leven in ons melkwegstelsel. Politieke en religieuze leiders weten dit maar houden de lippen stevig opeen. Daar zijn diverse redenen voor. Eén daarvan is dat de mensheid er nog niet aan toe is om dit te aanvaarden. In het universum zijn wij een primitief ras dat zijn conflicten beslecht met oorlogen. Hoger ontwikkelde rassen hanteren de techniek van beïnvloeding en manipulatie om er hun voordeel mee te doen, ten koste van de mensheid.

  Het klinkt ongelooflijk maar er duiken steeds meer verhalen op van door buitenaardsen ontvoerde mensen. Ze durven er niet mee in de openbaarheid te treden uit angst om anders bij de psychiater te belanden. De trauma's die ze door zo'n ontvoering hebben opgelopen beheersen hun leven en maken het tot een hel. Hieronder geef ik de rode draad van al die verhalen weer. Het is de bedoeling om mensen wakker te schudden. Onderzoek zelf de mogelijkheid van andere realiteiten en dimensies Bekijk het nieuws kritisch en raadpleeg alternatieve nieuwsbronnen. Vergelijk deze en vorm uw eigen mening. Ontdek waarom wij bepaalde zaken niet mogen weten.

  Er zijn diverse buitenaardse rassen die geïnteresseerd zijn in onze Aarde vanwege de vele rijkdommen die ze bezit. De buitenaardsen kunnen op onze planeet niet leven. Daarvoor hebben ze de mens nodig voor hun kruisingsprogramma. Slachtoffers die ontvoerd zijn vertonen littekens van operaties die door hen zijn uitgevoerd. Ook implantaten werden aangetroffen die door onze chirurgen werden verwijderd. Zwangere jonge vrouwen bleken opeens niet meer zwanger te zijn bij terugkomst op Aarde. Wat wordt met deze gestolen embryo's gedaan? Helaas is dit geen fantasie maar werkelijkheid.

  Er worden hybriden gekweekt die steeds meer in aantal toenemen om uiteindelijk de macht over onze Aarde te krijgen. Dit doen ze op hun eigen 'vreedzame' manier. Ze benaderen belangrijke politici en religieuze leiders en in ruil voor hun diensten krijgen ze kennis over ontwikkelingen die bij ons nog in de kinderschoenen staan. Het is voor de aliens belangrijk om de gedachten van mensen te controleren en te beïnvloeden. De technieken die politici en religieuze leiders daarvoor gebruiken willen ze inzetten voor hun eigen doel. Onze Aarde wordt begeerd door diverse buitenaardse rassen want nergens in het universum is er zoveel natuurlijke rijkdom voorhanden als hier. Willen we als mensheid overleven moeten we onze authenticiteit bewaren en veilig stellen. Laten we elkaar niet bevechten maar ons verenigen tegen een reële bedreiging.


  Bijlagen:
  http://alliesofhumanity.org/nl/    
  http://www.ufowijzer.nl   
  http://www.youtube.com/watch?v=2v6w1ZkHVLg   
  https://www.youtube.com/watch?v=lN3A-WxoMrs   

  02-12-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Ufo's/ Orbs
  Tags:Aarde, buitenaardsen, aliens, kruisingsprogramma, implantaten
  23-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemtrails maken ons ziek, foto's

  23-11-2014 om 17:15 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Chemtrails, foto's
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemtrails maken ons ziek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na dit verhaal zult u vaker in de lucht kijken dan u gewend bent. De witte strepen die u op een mooie zonnige dag aan de hemel ziet zijn afkomstig van vliegtuigen. Helemaal goed! De doorsnee mens stelt zich daar geen vragen bij. Wie die strepen al tien jaar bestudeert is Peter Vereecke, oud-burgemeester van Evergem. Hij ontdekte twee soorten, de contrails en de chemtrails. De meeste mensen denken dat ze contrails zien: de waterdamp in de uitlaatgassen van vliegtuigen die tijdelijk bevriest. Deze verdwijnen bijna ogenblikkelijk op tien kilometer hoogte. Dit artikel gaat over de chemtrails, gesproeid op vijf kilometer hoogte die uren in de lucht blijven hangen.

  Het zijn brede dikke volle witte strepen die uitwaaieren en uiteindelijk een soort sluierbewolking teweeg brengen die verhinderen dat het zonlicht erdoor komt. Deze chemische sporen zijn in grote getale aanwezig en vormen vaak een raster of een ander patroon. Ze bevatten lichte metalen zoals barium en aluminium, cadmium, titanium, plutonium en strontium. Ook zitten er virussen in, bacteriën, schimmels en mycoplasma's die erg verwant zijn met de pathogene soorten die men in biologische oorlogsvoering gebruikt. Die zouden de oorzaak kunnen zijn van allerlei moderne ziekten: kanker, Alzheimer, Parkinson, fibromyalgie, CVS, MS, gedragsstoornissen en depressiviteit. Diverse chemische stoffen zoals polymere vezels en pesticiden, aluminumchloride, zilveriodide en turpentine zijn er ook bestanddelen van. In de toekomst wil men zelfs zwavel in de atmosfeer brengen om het broeikaseffect tegen te gaan. Nvdr: met de zogenaamde opwarming van de aarde slaan ze de plank helemaal mis. De aarde koelt eerder af en wel in in een hoog tempo.

  Waarom al dat gesproei? Om het weer en het klimaat te beïnvloeden via geo-engineering luidt de officiële verklaring. Hoe gaat dit in zijn werk? De chemtrails sproeien een massale hoeveelheid aluminium in de atmosfeer waardoor deze geleidend wordt voor elektromagnetische stralingen . Die worden uitgezonden via HAARP-installaties in Alaska. Op deze manier kan men bepalen waar het regent en waar het droog is, kan men natuurrampen triggeren of sturen zoals tornado's, tsunami's en aardbevingen. De mainstream media zwijgen erover in alle talen. Logisch want zij worden gecontroleerd door de politiek die op hun beurt wordt geïnstrueerd door de multinationals (nvdr).

  Volgens complotdenkers wil de nieuwe wereldorde (NWO) de overbevolking drastisch verminderen door ze als ongedierte te besproeien. (nvdr). Uit diverse studies blijkt dat een cocktail van de hierboven vermelde ingrediënten funest zijn voor de gezondheid. De microscopisch kleine deeltjes van10 micron of minder dringen via de ademhaling en de huid ons organisme binnen. Ze ondermijnen het neurologische- en immuunsysteem.

  Niet alleen militaire vliegtuigen en speciale sproeivliegtuigen houden zich hiermee bezig, ook lijnvliegtuigen- vooral de low cost- lossen die chemische troep boven onze hoofden. Dit alles is bijzonder goed gedocumenteerd met getuigenissen, rapporten en documentaires. Er blijken enorme strategische en economische belangen in het spel te zijn, dat is duidelijk. Wie ingaat tegen de kuddegeest en opkomt voor de waarheid stoot op weerstand. Peter Vereecke is oprecht bezorgd om onze gezondheid en streeft naar een betere wereld. Hij maakt deel uit van verschillende verenigingen die trachten op te roepen tot het stopzetten van dit criminele fenomeen dat voor hem kan omschreven worden als een misdaad tegen de mensheid. “Ik vraag de lezer niet om mij te geloven maar op eigen onderzoek uit te gaan”, concludeert hij.

  Nvdr: Er zijn dagen dat er veel gesproeid wordt zoals gisteren en vandaag. Dit heb ik kunnen constateren en vastleggen op foto's. In het grensgebied tussen Heerlen (NL) en Genk (B) was het gisteren strepen en ruiten troef aan het hemelfirmanent. Zo ook vandaag boven mijn woonplaat s. De aanvankelijk mooie blauwe hemel was nadien bewolkt met uitgewaaierde chemtrails.

  Docutip:  What in the world are they spraying?  &  Why in the world are they spraying? Te bekijken op You Tube

  Bron: Spiegelbeeld

  Bijlagen:
  http://www.belfort-group.eu/blog   
  http://www.olympiczion.nl   
  http://www.olympiczion.nl/chemtrail   
  http://www.spiegelbeeld.nl   
  http://www.youtube.com/watch?v=jf0khstYDLA   

  23-11-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Contrails, chemtrails, Peter Vereecke, HAARP,
  20-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief denken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoe werkt het en wat kun je ermee? Bij Vormingsplus Hasselt krijgen we daar antwoord op van Karolien Nouwen, sociaal-cultureel vormingswerker. In twee sessies maken we kennis met de technieken die ons de basisvaardigheden moeten bijbrengen. Onze groep cursisten bestaat uit vijf vrouwen en een man.

  Het worden interactieve sessies nadat we eerst wat theoretische uitleg hebben gekregen over hoe onze hersenen werken. De prefrontale cortex is bij kinderen nog niet geheel volgroeid en dat verklaart hun vermogen om te fantaseren. Bij volwassenen neemt dat vermogen af. We kunnen ons wel trainen om die creativiteit weer op gang te brengen. Die begint bij een nieuwe manier van kijken en los komen van vaste denkpatronen: dit heet creatief waarnemen. Nieuwe ideeën moeten niet direct worden afgeschoten maar worden bewaard om te rijpen volgens het uitstel van oordeel. Via flexibel associëren voegen we meer begrippen toe aan een bepaald woord. Dit worden denksporen. Met divergeren spuien we meer ideeën om een probleem op te lossen dan we spontaan zouden doen. Ten slotte is er de verbeeldingskracht die de slaagkans van een idee vergroot.

  De spelregels voor een creatieve sessie in een groep zijn als volgt:

  - Stel je oordeel uit   

  - Wees open
  - Geef extra aandacht aan naïeve ideeën
  - Geen hiëarchie of arrogantie
  - Lift mee op de ideeën van anderen                                                                                                                                                                          

  Het moeilijkste is om de probleemstelling goed te formuleren. De vijf W's van wie, wat, waar, wanneer en waarom moeten er zeker in terug te vinden zijn. Positief gerichte vragen inspireren en geven zin om na te denken over de vraag. In de brainstormsessie gaan we zoveel mogelijk ideeën genereren voor een probleem of doelstelling. Daar hebben we zeven technieken voor: de matrix, ja maar, de held, de concurrentie, de vooronderstelling, het tijdschrift en 10 miljoen.

  In de convergerende fase gaan we alle ideeën selecteren, uitwerken en verfijnen via selectietechnieken zoals COCD-box, hits, bolletjesparade en hoeden van de Bono.

  De ideeën worden verfijnd met de spiegeltechniek en de plus en min.


  Concreet zijn we aan de slag gegaan met twee probleemstellingen:
  - Hoe kunnen we een intrigerend beeld creëren? (Voor een cursiste die na vier jaar tekenacademie een eigen ontwerp moet realiseren).
  - Bedenk verschillende toepassingen met siersteentjes. ( Voor een cursist die als ondernemer aan de slag wil met grid).


  Het waren leerrijke avonden maar het tempo lag hoog vanwege tijdsgebrek. Iedereen is het erover eens dat een extra les zeer welkom zou zijn.

  Leestips:  'Hoe creativiteit werkt'  van Johan Lehrer

                   'Creativiteit. Hoe? Zo!'  van Igor Byttebier  20-11-2014 om 16:01 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Schrijfcursus
  Tags:Vormingsplus, creatief denken, Karolien Nouwen
  17-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Heilige Boek der Gevallen Engelen, deel 1
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het mysterie van onze schepping

  Dit boek heeft de kerk verboden. De vraag is waarom? Het bevat de volledige waarheid over wie wij zijn. De eerste mens is ontstaan in het laboratorium van de AN.NUNAKI's, een buitenaards ras. Wij zijn voor vijftig procent van buitenaardse afkomst. Het boek is gratis te downloaden zodat iedereen er kennis van kan nemen.

  De AN.NUNAKI's vestigden zich 442.000 jaar geleden op Aarde in het gebied tussen Tigris en Eufraat, ons bekend van het oude Mesopotamië. Ons zonnestelsel bestond in die tijd uit de volgende planeten: Zon, Mercurius, Aarde, Maan, Mars, Rahab, Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus, Pluto en Niburu. Later kwam daar Venus bij. Zij symboliseert het begin van hun tijdrekening die eindigt in 2012 en waar ze een nieuwe cyclus begint.

  De komeet Venus vernietigde later hun thuisbasis Rahab. Overblijfslelen daarvan zijn nu te zien als de astroïdengordel tussen Mars en Jupiter. De AN.NUNAKI's vestigden zich ook op Mars, de derde planeet die een atmosfeer had. Op Aarde en Mars waren al afstammelingen van onze voorouders aanwezig, de Leeuwmensen (Melchizedeks) en de Vogelmensen. De AN.NUNAKI's waren van reptielachtige afkomst en nakomelingen van de Vogelmensen.

  ANU (God) gaf zijn zoon EN.KI (Aartsengel Lucifer) de heerschappij over de Aarde om die te koloniseren. Om de atmosfeer van hun planeet Rahab te redden moesten ze goud delven. De AN.NUNAKI's waren reuzen. Ze bouwden tempels en steden en groeven rivieren uit. Op een gegeven moment hadden ze geen zin meer in dit zware werk. EN.KI kwam op het idee om slaven zonder bewustzijn te creëren. Daarvoor had hij de toestemming van ANU en de raad. Veertien mislukte experimenten gingen vooraf aan het resultaat. De eerste mens LU.LU was een humanoïde robot en een primitieve werker. Maar EN.KI wilde meer. Samen met zijn halfzuster Nincharsag experimenteerden ze heimelijk in het laboratorium. Hij nam vijftig procent levende stof van de aarde en vijftig procent van zijn eigen goddelijke DNA vermengd met het bloed van Kingu, een andere AN.NUNAKI. Deze eerste perfecte mens was een halfgod en kreeg zelfs een ziel.

  En God schiep de mens naar zijn beeld' (Genesis 1:27)


  Bijlagen:
  http://www.findingvoicesradio.com/images/Jeroen/E-boeken/Het Heilige Boek der Gevallen Engelen.pdf   

  17-11-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Ufo's/ Orbs
  Tags:AN.NUNAKI, Rahab, Venus, Niburu, Melchizedek, ANU, EN.KI, LU.LU, Genesis
  06-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijvers zien zwarte sneeuw.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Veronique Marien verdient 100 euro/maand als voltijds schrijver van haar nieuwste jeugdboek

  Dat Veronique Marien een roeping heeft, is wel het minste wat je kan zeggen. In 2009 zei ze haar goedbetaalde functie bij een internationaal IT-bedrijf vaarwel om een lang gekoesterde droom achterna te gaan: jeugdauteur worden. Haar missie: kinderen meeslepen in een steengoed, fantasierijk verhaal, en hen zo het pure plezier gunnen dat ze vroeger zelf aan lezen beleefde.        Twee jaar na die moedige beslissing won ze de John Flandersprijs Averbode voor het beste kortverhaal – een wedstrijd waarbij de winnaar door de kinderen zélf wordt uitgekozen. Een mooie bevestiging van haar talent en vooral ook van haar voeling met de doelgroep. Haar carriere als schrijfster was meteen gelanceerd en de publicatie van haar eerste roman 'De Maansteen' volgde al snel.

  Dat daarmee de strijd gestreden was, bleek echter ver van waar. Haar tweede roman 'De Toversleutel', voor jongeren vanaf 10 jaar, ligt op dit moment in de rekken en ondanks heel wat positieve reacties is het dikwijls knokken om op te vallen tussen de massa. "Het aanbod is zo groot, dat lezers zich er niet meer in terugvinden. Ze grijpen dan naar namen of reeksen die ze al kennen." Het gevolg: met een oplage onder de 1000 boeken, een winst van 10% van de aankoopprijs en 15% belastingsaftrek, komt de voorspelde winst voor 9 maanden voltijds werken uit op minder dat 100 €/maand.

  De oorzaak is daarbij niet alleen te zoeken bij de relatief kleine Nederlandstalige markt. Ook de verpletterende concurrentie uit het buitenland speelt een rol. Dat het grootste stuk van de taart naar de internationale concerns gaat bewijst een snelle blik op de top 10 bij de jeugdboeken: 6 van de 10 komen uit het buitenland. Verder is het ook opvallend te noemen dat slechts 4 van de 10 vermelding maken van de schrijver. In de schaduw van deze globalisatie én uitholling van het boek an sich, wordt het voor de ambachtelijke schrijver bijna onmogelijk om enige zichtbaarheid te verwerven.

  Veronique Marien laat zich echter niet ontmoedigen: "Ik ben toegewijd aan het schrijven van kwaliteitsvolle en authentieke jeugdromans, en dat vergt nu eenmaal tijd. Hierop beknibbelen is een stap die ik niet bereid ben te zetten. Gelukkig kan ik op veel begrip van mijn omgeving rekenen. Mijn man en ik hebben beslist om hier als gezin de nodige opofferingen voor te maken."

  Voor meer informatie, kan u Veronique bereiken op (+32) 474/17 99 18 of per mail naar veronique.marien@telenet.be.

  Kevin Hoekman

  06-11-2014 om 22:20 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Boeken
  Tags:Veronique Marien, De Toversleutel, De Maansteen
  26-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortverhaal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Ik volg de driedelige cursus 'Schrijf je eigen kortverhaal' bij Vormingsplus in Hasselt. Onze docente is Wendy Slenders (1976). Ze is afkomstig uit Bergeijk in Noord-Brabant (NL) en woont met haar gezin in As.Van opleiding is ze geschiedkundige en criminologe. Ze vertoefde enkele jaren in Zuid-Amerika. Daar begon ze met schrijven. Ondertussen heeft ze al vier publicaties op haar naam staan.

  Gouden afgrond: Salta (Noord-Argentinië) één van de vele legendes die de ronde doen over deze streek vormen het uitgangspunt voor deze roman.

  • De stenen: Helen, een jonge archeologe, trekt naar hartje Frankrijk om het mysterie achter de 'Pierre aux Neuf Gradins' bloot te  leggen.
  • De heks van de Moorsberg: jeugdboek

  • Scholen in het gelid: co-auteurschap over de geschiedenis van het katholiek onderwijs in de Mijnstreek (1906-1992)


  We zijn met zeven cursisten, zes vrouwen en een man. Telkens weer ondervind ik bij schrijfcursussen dat het vooral een vrouwenaangelegenheid is. Schrijvers zijn mensen met een groot inlevingsvermogen. Dat hebben vrouwen van nature al meer dan mannen. Misschien is dat een plausibele verklaring?

  Wendy geeft eerst een stukje theorie en dan mogen we zelf aan de slag.We pakken elk een briefje uit drie verschillende glaasjes : eentje met een onderwerp, eentje met het soort tekst en eentje met een woord dat in de eerste regel moet voorkomen. Ik moet een journalistiek stuk schrijven over een misdaad waarin het woord KIND in de eerste zin voorkomt. Fictie is voor mij onontgonnen terrein maar na enkele minuten krijg ik toch iets op papier. Er komen ons verrassende verhalen ter ore.

  Voor de volgende les moeten we een verhaallijn klaar hebben. Dat wordt in de groep besproken en iedereen kan meedenken om het vorm te geven. Voor non-fictie is het moeilijker om naar een climax toe te werken dan bij fictie. Het merendeel van de cursisten zal het daar nog moeilijk mee krijgen.

  Ik ga schrijven over een gebeurtenis in het leven van Rineke (54). Zij is gezondheidstherapeute en wordt beschuldigd van opzettelijke mishandeling, oplichting en kwakzalverij. De farmaceutische industrie en de inspecteur van Volksgezondheid hebben een val voor haar opgezet waar ze met open ogen in trapt. Derde medeplichtige in het complot zijn de media die een ware karaktermoord op haar plegen. Het is een biografie die leest als een thriller, geschreven voor een groot publiek. Mensen moeten zich ervan bewust worden dat niets is wat het lijkt.

  In de derde les mogen we ons verhaal voorlezen en het moet een tot vier pagina's tellen. Wendy geeft ons nog een goede tip mee. Uitgeverij Het Punt biedt de mogelijkheid om kortverhalen van 30 A5- bladzijden te publiceren. Zo'n boekje heeft de naam Leespuntje.


  Bijlagen:
  http://www.uitgeverijhetpunt.be   

  26-10-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Schrijfcursus
  Tags:Wendy Slenders, Schrijf je eigen kortverhaal, Vormingsplus Hasselt
  21-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romain Maes publiceert twee nieuwe boeken .
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sinds vorige week heeft Houthalens meest productieve auteur alweer twee nieuwe boeken op de plank liggen. In 'Het kan ook jou overkomen' heeft hij ervaringen van lezers verzameld die na het lezen van zijn trilogie 'Tussen geest en materie' zelf opmerkelijke gebeurtenissen zijn gaan meemaken. Tientallen tips en aangereikte inzichten uit zijn boeken hebben deze mensen aangespoord om een andere visie te ontwikkelen en hun leven te veraangenamen. “Het doet mij bijzonder veel deugd dat vele lezers door mijn toedoen de deur naar spiritualiteit hebben open gezet om op hun beurt 'kippenvelmomenten' te mogen ervaren”, aldus Maes. Het is een boekje van 136 pagina's en kost 15,95 euro.

  Romain Maes is een man met een missie. In zijn zevende boek 'Er is zoveel wat wij niet wisten' kaart hij het probleem van de zuurpruimen, zwartkijkers en doemdenkers aan. Zij scheppen een wereld waarin het niet prettig is om te leven. Onbewust ondergaan wij die invloeden. Romain reikt tools aan voor een positievere houding en zo je eigen leefwereld te creëren. Met aandacht voor de wet van aantrekking en synchroniciteit kan je leven een hele andere wending nemen. Heel wat mensen zijn op zoek naar zichzelf. De auteur is je gids en begeleidt je naar honderd procent jezelf kunnen zijn. Zoals arts Marc Elsen opmerkte: “Ik zorg voor de lichamelijke gezondheid van mijn patiënten en Romain voor het geestelijk welbevinden van zijn lezers."

  Het boek is in zijn bekende dialoogvorm en toegankelijk geschreven, telt 219 pagina's en kost 23,95 euro. Dit weekend verkrijgbaar tijdens de Openboekdagen bij De Standaard Boekhandels, te bestellen bij Dirk Hermans: info@vertelpunt.be GSM : 0475-65 58 47 en bij de auteur zelf: rmaes46@gmail.com GSM: 0475-25 67 67

  Bijlagen:
  http://www.vertelpuntuitgevers.be   

  21-10-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Romain Maes, Het kan ook jou overkomen, Er is zoveel wat wij niet wisten
  07-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een orgonite amulet voor positieve energie.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb een amulet, voor het eerst in mijn leven. Niet dat ik bijgelovig ben maar het is iets spiritueel.

  Via een kennis op Facebook kwam ik op de website van sieradenontwerpster Jacqueline Smit terecht. Mijn aandacht werd meteen getrokken door een ronde amulet met turkoise kraaltjes in de buitenste ring. Tussen de Turkoise kraaltjes liggen kraaltjes van Lapis Lazuli afgewisseld met vergulde kraaltjes. In de binnenste ring rond geschikte graankorrels. Deze komen uit de 10e formatie graancirkel van medium Robbert van den Broeke. In het midden een saffier. Allemaal blauwe kristallen die ik intuïtief heb gekozen. Bij het nalezen van hun werking vind ik dat ze treffend bij mij passen.

  De aarde is bezig met haar transformatie naar de vijfde dimensie. De energieën worden hoger. Om dit proces te kunnen bijbenen is het noodzakelijk dat we zoveel mogelijk negatieve energie weren. De thymus zet de lage frequenties van negatieve energieën om in hoge frequenties van positieve energieën.  Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Ik draag dit sieraad dan ook net onder het kuiltje van mijn hals aan een kort leren kettinkje. Zou mijn vriendin, die twee jaar geleden is overleden aan thymuskanker,  hier misschien baat bij hebben gehad? Wist ik het maar.

  Orgone is een soort Geigerteller om de energie van ons etherische lichaam te meten. Die ontdekking deed dr. Wilhelm Reich al in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Zijn werk werd enkele decennia later verder gezet door verschillende Russische wetenschappers. Het echtpaar Don en Carol Croft perfectioneerde de uitvinding in het jaar 2000. Door een natuurkundig proces wordt alle negatieve energie omgezet in positieve energie. De uitgebreide beschrijving van dit procedé en de toelichting voor de kristallen vindt u in de bijlagen.

  Website Jacqueline Smit:  http://healthspirit.info/healthspirit.info/Orgonite_Amuletten.html

  Website van Robbert van den Broeke:  www.robbertvandenbroeke.nl/graancirkelarchief/10e_formatie_2014
  Bijlagen:
  Aanvullende informatie Orgonite Amulet.docx (14.1 KB)   
  Orgonite Amulet Hanger Ria.pdf (619.7 KB)   
  http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/orgonite-krachtig-natuurlijke-energie-gratis-voor-iedereen/   
  http://www.orgone-giftshop.com   
  http://www.orgone-giftshop.com/wat-is-orgone-en-orgonite   

  07-10-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Orgone, Geigerteller, amulet, energie, Jacqueline Smit, Robbert van den Broeke
  06-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIFI is een oorlogsinstrument
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Valt het u ook op dat iedereen tegenwoordig kanker krijgt? Het komt steeds dichterbij. De vraag is wanneer u aan de beurt bent. Electromagnetische straling is de grootste bedreiging voor onze gezondheid. U ziet het niet maar het is er wel! De straling muteert onze genen. Ons organisme is niet opgewassen tegen de lawines aan stralingen die ons nu overspoelen.

  In de Russische ambassade in de USA werd, zonder dat de personeelsleden er iets vanaf wisten, een WIFI-kastje geplaatst. Vier jaar na deze actie hadden de werknemers allemaal kanker en moest het voltallige team worden vervangen. Dat kan geen toeval zijn. Sterker nog, het was gepland.Ver gezocht? Complottheorie? Dan bent u ook gehersenspoeld door de media. Zij worden namelijk gecensureerd door de multinationals en de politiek.

  Eén procent van de mensen op aarde zwaait de scepter over de negenennegentig procent slaven die wij zijn. Deze machtswellustelingen creëren bewust oorlogen door volkeren tegen elkaar op te zetten en daarvoor gebruiken ze de media. Zij zijn het doorgeefluik van professionele leugenaars. De handel in wapentuig levert immers een behoorlijke duit op. Het nieuws dat wij dagelijks voorgeschoteld krijgen moet u eens vergelijken met de berichtgeving op alternatieve nieuwssites. U zult verbijsterd staan van de tegenstrijdigheden. Vorm dan uw eigen mening en ga af op uw gevoel. Dat is wat WIFI en alle andere electromagnetische straling bewerkstelligt: uw intuïtie wordt stuurloos. Een handig instrument om de vijand uit te schakelen!

  Overal vind je hot spots en 4G masten. Wist u dat een monteur maximaal anderhalf uur in de buurt van zo'n mast mag werken? In diezelfde omgeving wonen wel mensen met kinderen! Hoe zou het toch komen dat steeds vaker kinderen leukemie en een hersentumor krijgen en dat er steeds meer jonge volwassenen onvruchtbaar worden? De straling die smartphones uitzenden zijn dezelfde als die van magnetrons en daar lopen ze dan continu mee in hun broekzak of houden hem aan het oor. KPN Nederland heeft het monopolie over alle 4G zendmasten. Kijk op www.antenneregister.nl waar die allemaal staan. Eigenlijk hebben we voldoende aan 2G. Waarom dan het dubbele?

  Deze bijzondere tijd waarin we leven maakt een einde aan de doofpotten. Denk maar aan de klokkenluiders die al de revue zijn gepasseerd. Mensen hebben recht op eerlijke en betrouwbare informatie. Het is belangrijk om te beseffen hoe we om de tuin geleid worden. De domme massa ontwaakt in een steeds rapper tempo. Getuige daarvan zijn de opstanden, petities en demonstraties. Onze zogenaamde democratie is een wassen neus. De jaarlijkse geheime Bilderberg conferentie bepaalt hoe we moeten leven met nieuwe wetten en regels die alleen voor de elite goed uitpakken. We zijn het zat om onder het juk van deze families te moeten leven. Onze vrije wil wordt beknot. Zo erg zelfs dat we nog geen zeggenschap meer hebben over onze eigen gezondheid. Eeuwenoude kruidengeneeskunde en homeopathie wordt door de mainstream media afgeschilderd als oplichterij. Uiteraard. Wiens brood met eet, wiens woord men spreekt.

  In de bijlage vindt u een You Tube voorlichtingsfilm onder de noemer Nieuwsverlichting.

  Bijlagen:
  http://www.antenneregister.nl    
  http://www.youtube.com/channel/UCnbZULtMexS6B2zULDoj87A   

  06-10-2014 om 12:52 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Electromagnetische straling, WIFI, zendmasten, hot spots
  27-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante muesli

  Maak je eigen cruesli zonder suiker.

  100 g kokosvet en 50 g ongezoete appel-perenstroop en 100 honing in een pannetje laten smelten. Een half zakje natuurlijk vanille-aroma en een snuf zout erbij doen en goed roeren met een garde. Eventueel 1 tot 2 eetlepels water toevoegen als het mengsel te dik is.

  500 g grove havermout erdoor mengen. Daarna 35 g pompoenpitten en 35 g hazelnoten. Alles uitspreiden op bakpapier en in de oven op 160 graden 15 min. bakken. De bakblikken een voor een uit de oven nemen en 35 g kokosschaafsel eroverheen strooien. Nog 5 min.bakken. Na de baktijd 35 g stukjes walnoot en 150 g gedroogd gesneden fruit ( dadels, abrikozen) toevoegen.

  Laten afkoelen en in bakjes doen.  Een heerlijk tussendoortje of als ontbijt. In de koelkast bewaren.  Bewaren

  27-09-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recepten
  Tags:Muesli, cruesli, havermout, abrikozen, hazelnoten, noten, gedroogd fruit
  20-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleenstaandenclub Orchis bezoekt stroopfabriek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  BORGLOON- 10/08/2014

  Onlangs bezochten de leden van de alleenstaandenclub Orchis de stroopfabriek in Borgloon.

  Onderweg werd halt gehouden bij het Doorkijkkerkje en de Kleehoeve. Dit cultureel uitstapje was onderdeel van een wandeling die de club wekelijks organiseert. Deze keer was Staf Eerdekens de organisator. “Plaats van samenkomst was het speelhof in “Café de Kapelaan” achter de kerk," zegt Staf. “De 11 deelnemers waren bijna een uur eerder daar. Zo konden we alvast gezellig babbelen. Na de wandeling, die 8 km lang was, zijn we nog met de groep een hapje gaan eten.”

  “Elke zondag zitten we in een andere gemeente van Limburg”, zegt voorzitter Marcel Willekens.“Onze club telt 40 leden maar 30 jaar geleden waren dat er nog 60. De ouderen zijn inmiddels weggevallen. Bent u alleenstaand en zou u graag de zondag op een prettige manier doorbrengen? Bij ons vindt u vriendschap en gezelligheid. De eerste drie wandelingen zijn vrijblijvend om kennis te maken. Wordt u lid dan betaalt u slechts 25 euro per jaar inclusief verzekering. Iedereen heeft inspraak op de activiteitenplanning. Weet u iets leuks om te organiseren? Gooi het in de groep en als er genoeg animo voor is prijkt uw evenement op de kalender.

  Aanstaande zondag zijn we in 'De Teut' in Zonhoven.

  Samenkomst: aan de kerk “Café Zonnehof”, Heuvenstraat 8
  Info: Lode Nivelle 0497-175781

  Kijk voor meer activiteiten op onze website:

  Info en aanmelden lidmaatschap: willekensmarcel@hotmail.com GSM: 0477-722035

  Bijlagen:
  http:// www.orchis-alleenstaanden.be   
  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20140820_01226039/alleenstaandenclub-orchis-bezoekt-stroopfabriek   

  20-08-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Alleenstaandenclub, Orchis, Borgloon, stroopfabriek, Doorkijkkerkje,Kleehoeve
  18-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortel-bleekseldersap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een heerlijk fris drankje bij tropische temperaturen!

  Gezond en lekker.


  1 bos wortels (met loof), ongeveer  een 1/2 kilo

  ½ struik bleekselder

  ¼ bosje peterselie


  Was de groenten in water waaraan een theelepel zuiveringszout is toegevoegd. Dit is niet nodig als je biologische groenten hebt.

  Doe eerst de peterselie in de sapcentrifuge, vervolgens de in stukken gesneden wortels en  bleekselder. Schuim af bij het overgieten in een karaf.

  Versier het glas met een takje peterselie en serveer met een rietje en een ijsblokje.


  Het wortelloof en de groentenpulp voer je aan de kippen als je die hebt.

  Ze zijn er dol op!


  Weetje:

  Dit is een goed drankje tegen stress.

  WORTEL  is een ideale sapgroente. Kinderen zijn er dol op vanwege de zoete smaak. Wordt gemixt met tal van andere sappen. Hij zuivert het bloed en bevordert de darmwerking. Geeft energie en is licht verteerbaar. Rijk aan caroteen, de grote celvernieuwer en kankerbestrijder.

  Als je veel wortels eet of sap drinkt kan de huid licht oranje verkleuren. Dit is echter niet schadelijk.

  SELDER sap werkt erg verfrissend. Het neutraliseert een te hoge zuurgraad in het lichaam omdat het veel natrium bevat. Selder elimineert het teveel aan kooldioxide en is vooral belangrijk als je woont in een streek met veel luchtvervuiling (fijnstof).

  PETERSELIE is de gezondste groente. Boordevol ijzer en chlorofyl. Bloedzuiverend en bevordert de spijsvertering. Bevat tal van mineralen en vitaminen om je lichaam gezond te houden.


  18-07-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Recepten
  Tags:Wortel-bleekseldersap
  15-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Levensbeschouwelijke tekst voor onze schrijfgroep VOC (Vrijzinnig Ontmoetings Centrum)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  BORGLOON- 26/06/2014

  Onze schrijfgroep maakt een cultureel uitstapje naar het Doorkijkkerkje van Borgloon. Staf, Lut, Carine en ik hebben onze tekst over levensbeschouwing op voorhand gemaakt om hem in het kerkje aan elkaar voor te lezen. Marijke is er niet bij want zij trouwt over twee dagen. Hendrik heeft het te druk met zijn eindexamen voor het leraarsdiploma. De wandeling vanuit het centrum naar dit openluchtmuseumstuk is aangenaam en voert ons door het glooiende landschap van de fruitstreek. Staf gidst ons via een andere weg terug. In de Kapelanij genieten we nog na met een lekker drankje.

  Ieder zijn eigen waarheid

  De kerken lopen leeg. De grote bouwwerken als teken van macht verliezen hun status en de Kerk als instituut haar geloofwaardigheid. We leven in een tijd van klokkenluiders. Mensen willen de waarheid horen en leren weer naar hun gevoel te luisteren. Het ego en het verstand raken steeds meer op de achtergrond want het heeft ons alleen maar afzondering gebracht. We zijn allemaal met elkaar en het universum verbonden. Samenwerken kan onze redding zijn.

  Onlangs was ik op een symposium over de Aarde. Mensen die daarheen gaan zijn op zoek naar informatie vanuit een innerlijk weten dat ze alleen bevestigd willen zien. De derde dimensie heb ik al achter me gelaten. Ik verkeer nu in de vierde dimensie en sommigen al in de vijfde. De sluiers tussen de dimensies worden dunner zodat we meer kunnen waarnemen. Een zesde zintuig hebben we allemaal, we gebruiken het alleen niet.       Het universum telt negen tot negentien dimensies. We hebben nog een lange weg te gaan.

  De Aarde is bezig met haar trilling te verhogen door middel van de Schumannresonatie. Als we daarin willen meegaan moeten we ons openstellen om een hoger trillingsniveau te bereiken. Dat kan door je af te sluiten voor alle negativiteit rondom je. De mainstream media zitten nog vast in het oude systeem. 'Goed nieuws is geen nieuws. Slecht nieuws dat is pas nieuws'.

  Daarom kijk ik nog sporadisch naar de TV en lees zelfs geen kranten meer. Waar het in het leven echt om draait zul je er toch niet in vinden. Dat hebben enkele uitgevers ook goed begrepen. Zo ontstonden tijdschriften als Ode, Happinez, Change, Flow, Spiegelbeeld , Paravisie, Genoeg en Frontier voor bewuste mensen met een langetermijnvisie.

  Geld en leugens regeren de wereld. Er is een kleine elitegroep die met hun geld de politiek, de media, de economie en de gezondheidszorg bepalen. Ontstaan uit de Vrijmetselarij, tegenwoordig de Illuminatie genoemd. Zij hebben maar één doel voor ogen en dat is steeds rijker en machtiger worden. Het ultieme middel daarvoor is angst zaaien en afhankelijkheid creëren. Daarom wordt het UFO-fenomeen ook stelselmatig in de doofpot gestopt of belachelijk gemaakt. In het geheim willen ze hun technologie ontrafelen om het te kunnen gebruiken voor oorlogsdoeleinden.

  Overal op de wereld worden groepen mensen wakker en komen in opstand tegen de oude systemen. Als we onze kinderen en kleinkinderen nog een leefbare wereld willen achter laten moeten we acuut handelen. Over tweeënveertig jaar is alle zuurstof opgebruikt voor de aardbewoners als de ontbossing in dit tempo doorgaat. Onze nakomelingen zijn ten dode opgeschreven maar dat zal deze elite een zorg zijn. Tegen die tijd hebben zij de vlucht genomen naar een andere planeet en zo begint de hele geschiedenis weer van voren af aan. Dan zijn zij misschien de goden die een nieuw mensenras gaan scheppen door hun DNA te vermengen met het leven daar. De mens is geschapen door buitenaardsen, een product van meerdere experimenten. Dat ontkent de Kerk in alle toonaarden terwijl de bewijzen voor het oprapen liggen.

  Ik geloof niets meer en ga op zoek naar mijn eigen waarheid. Die heb ik inmiddels gevonden. Na mijn verblijf hier op aarde, keer ik terug ga naar de Bron waar alles vredig en goed is. Van daaruit zal ik reïncarneren naar een nieuw tijdelijk leven in een ander menselijk omhulsel, net zo vaak tot ik alles geleerd heb wat ik moet weten. Ons bewustzijn is onsterfelijk en dat hebben al diverse artsen geconstateerd middels bijna-doodervaringen. We gebruiken maar vijftien procent van onze hersenen en het merendeel van ons DNA is slapende. Waar zijn we in de toekomst nog allemaal toe in staat? Ooit zal ik het weten.  15-07-2014 om 14:47 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Spiritualiteit
  Tags:Levensbeschouwing, Doorkijkkerkje, Illuminatie, Vrijmetselarij
  13-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ufo's bestaan gewoon, deel 7, Coen Vermeeren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dwight David Eisenhower (1890-1969)


  Sinds WO2 zijn er dertien Amerikaanse presidenten geweest en allemaal hebben ze wel iets met ufo's of buitenaardsen gehad: Roosevelt, Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan, Bush sr., Clinton, Bush jr. en Obama. Je zou verwachten dat Mister President over alle informatie dient te beschikken. Niets is minder waar. Als je een A-4tje in regels indeelt komt de president net boven het midden uit. Hun regeerperiode wordt te kort beschouwd voor echt grote belangen als het gaat om geld, olie, energie, wapens, farmacie, grondstoffen, transport, en voedsel. Kortom, hun invloed is beperkt.

  Roosevelt was president van 1933 tot 1945, het jaar waarin hij overlijdt. Tijdens de oorlog meldden zowel piloten van de geallieerden als de asmogendheden onbekende objecten die de bijnaam 'Foo Fighters' kregen. Op het einde van WO2 wordt melding gemaakt van een vliegtuig van de RAF met een ufo. Churchill was toen premier van Engeland en beval om het incident geheim te houden voor tenminste vijftig jaar. Churchill was niet alleen bang voor massale paniek bij de bevolking maar ook dat zij het geloof in de kerk zou verliezen.

  In 1950 vertelde luchtmachtkapitein Jack Adams in het bijzijn van de weduwe van president Roosevelt in een radioprogramma over zijn ufowaarneming. Die was op korte afstand voor zijn vliegtuig langs gevlogen met een snelheid van zo'n 900 km/u. Het had de afmeting van een DC3. Met meer dan 7000 vlieguren op de teller kon hij niet zeggen wat het was. Eleanor Roosevelt viel het destijds al op dat veel getrainde waarnemers dergelijke voorvallen meldden. Ze zei ook heel sceptisch te zijn geweest dat deze mannen het zich allemaal zouden hebben verbeeld.


  Battle of Los Angeles

  Op 25 februari 1942 gingen 's nachts de sirenes af in Los Angeles. Na Pearl Harbour werden steden bewaakt tegen luchtaanvallen. Opgemerkte stilhangende objecten boven de stad werden meer dan een uur beschoten met luchtdoelartillerie. Er vielen burgerdoden door het eigen geschut en enkelen stierven door een hartaanval in de ontstane paniek. De objecten zelf bleven onaangeroerd en zweefden op een gegeven moment langzaam weg om vervolgens gewoon te verdwijnen. Een goede uitleg werd nooit aan de opgeschrikte bevolking gegeven.

  Truman, die regeerde van 1945-1950, was de eerste president die publiekelijk met het ufodossier moest omgaan. “Ik kan u verzekeren dat vliegende schotels, gegeven het feit dat die bestaan, niet gemaakt zijn door welke macht op Aarde dan ook,” zei hij. Presidenten krijgen alleen de hoofdzaken van het nieuws te horen dat wordt geselecteerd door de inlichtingendiensten die ook betrokken zijn bij het ufofenomeen.

  Officieel mogen ze zich alleen met buitenlandse informatie bezig houden.Generaal Landry van de Amerikaanse luchtmacht had één keer per drie maanden een gesprek met Truman over ufo's inzake nationale veiligheid. Daarvoor moest hij eerst bij de inlichtingendienst langs om het laatste nieuws te vernemen. De inlichtingendiensten beweerden publiekelijk dat ze zich niet bezig hielden met ufo's omdat dit eigenlijk een illegale activiteit was.


  Eisenhower is de belangrijkste president in het ufo-dossier

  Dwight David Eisenhower (Ike) was opperbevelhebber van de geallieerde strijdkrachten in Europa. Daarna werd hij de 34ste Amerikaanse president van 1953 tot 1961.

  Halverwege de jaren vijftig was de Koude Oorlog in volle gang en moest Eisenhower grote budgetten vrij maken voor militaire doeleinden. Hij kwam er kennelijk achter dat hij als de machtigste gekozen man in de VS niet overal iets over te zeggen had. Dat maakte hem zeer ongerust. Bij zijn afscheid als president gaf hij één van de meest bijzondere toespraken die een staatshoofd ooit heeft uitgesproken. Hij deed een boekje open over de machten achter de regering. De belangen die enkelen hebben ten koste van velen als het gaat om het in stand houden van tegenstellingen en conflicten. “Samen moeten we leren hoe we verschillen kunnen overstijgen, niet met wapens maar met intellect en deugdelijke intenties. Omdat deze noodzaak zo groot is, moet ik bekennen dat ik mijn officiële verantwoordelijkheden op dit terrein neerleg met een duidelijk gevoel van teleurstelling.” Hij eindigt met de profetische woorden: “Laten we bidden dat mensen van alle geloven, alle rassen en alle naties, hun grote menselijke behoeften bevredigd zien; dat zij die de mogelijkheid daartoe nu ontberen, deze in de toekomst volledig kunnen genieten; dat allen die ongevoelig zijn voor de noden van anderen, zullen leren te geven; dat de ellende van armoede, ziekte en onwetendheid van deze Aarde zal verdwijnen en dat, gegeven de tijd, alle volkeren samen zullen leven in een vrede die is verzekerd door de bindende kracht van wederzijds respect en liefde.” Hij was iemand die begreep dat de belangrijkste opdracht van de mensheid ligt in haar spirituele ontwikkeling!


  Contact met ET

  Een hardnekkig verhaal doet de ronde over een drietal ontmoetingen die Eisenhower zou gehad hebben met buitenaardsen. Op 20 februari 1954 zou president Eisenhower zijn vakantie in Palm Springs hebben afgebroken om in de nachtelijke uurtjes naar de in de buurt gelegen luchtmachtbasis te reizen om daar twee 'bezoekers' te ontmoeten. Dit wordt beweerd door dr. Michael Salla, werkzaam als vredesambassadeur bij het American University's Center for Global Peace. Op Edwards Air Force Base zouden de twee bezoekers hem technologie en kennis hebben willen verstrekken in ruil voor het beeïndigen van haar nucleaire wapenprogramma. De reden hiervoor was dat bepaalde nucleaire technologie ingrijpt in de tijd-ruimte en daar krijgen ook anderen- in de kosmische zin van nabuurschap- problemen door. Aanvankelijk weigerde Eisenhower maar later kwam het toch tot een deal. De buitenaardse Greys kregen toestemming om te experimenteren met menselijk en dierlijk DNA. Dit gegeven zou ontvoeringen en dierverminkingen kunnen verklaren.

  Salla schreef het boek Exopolitics: Political Implications of the Extraterrestrial Presence en runt de website: www. Exopolitics.com


  De ufo-golf in 1952

  Boven het Witte Huis in Washington DC werden ook ufo's waargenomen.

  Een groep electronicaspecialisten werkt op 13 mei aan een nieuwe radarinstallatie en ziet een object van zo'n 80 meter doorsnede op ongeveer 22 kilometer boven Washington een bepaald rechthoekig patroon afleggen. Ook andere radarstations bevestigen deze waarneming. Na drie uur verdwijnt het object van het scherm.

  Diezelfde dag zien twee politiemensen twee andere objecten boven de stad gedurende een uur en een kwartier. De Washington Post meldt dan dat de objecten boven het Witte Huis waren gesignaleerd om daarna nooit meer iets over het incident te zeggen.

  Op 19 juli worden op de radar op DC National Airport zeven objecten gezien terwijl er geen bekende vliegtuigen in dat gebied zijn. Luchtverkeersleider Howard Cocklin : “De objecten werden door meerder radarstations opgemerkt. Op enig moment was er ook visueel contact, een helder oranje licht, ik kan niet zeggen wat het was.”

  Frank C. Feschino jr. beschrijft uitgebreid een hele reeks goed gedocumenteerde incidenten in zijn boek Shoot Them Down.

  De USS Franklin D. Roosevelt was onderdeel van de Amerikaanse zesde vloot en het eerste vliegdekschip met nucleaire wapens aan boord. Ook oud-generaal Eisenhower was opvarende. Op 20 september voer het in NAVO-verband in de buurt van Engeland op de Atlantische Oceaan. De Operation Mainbrace vond plaats om de Sovjet -Unie te imponeren. 80.000 man en 160 schepen namen eraan deel. Met een aantal zeelieden zou Ike 's nachts zo'n 10 minuten hebben staan kijken naar een fel blauw-wit licht. Eisenhower vroeg de mannen dit voorval te vergeten.

  Een snelle vliegende schotel zou door velen zijn gezien en driemaal gefotografeerd door een journalist die toevallig aan boord was.
  Dezelfde dag onderzocht de Royal Air Force (RAF) waarnemingen van een bommenwerper die was gevolgd door een ufo boven Yorkshire. Chester C. Grusinski was als bemanningslid getuige van een sigaarvormige ufo die verscheen, het schip volgde om er vervolgens recht op af te komen en erboven te blijven hangen. Het voorval duurde zo'n vijf minuten en werd door 25 man waargenomen.
  Andere waarnemingen,visueel en op de boordradar vanaf het vliegdekschip, waren er onder andere in 1953 en 1956 en vonden plaats op diverse locaties in de wereld.

  Veel ufo-gerelateerde documenten in de archieven van Eisenhower zijn verplaatst naar andere geheime diensten. De Eisenhowerbibliotheek is dan vervolgens in staat om te zeggen dat daar geen ufo-documenten zijn, zonder te liegen!

  Bijlagen:
  http://www. Exopolitics.com   

  13-05-2014 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Ufo's/ Orbs
  Tags:Ufo's bestaan gewoon, Coen Vermeeren


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  rick1957
  www.bloggen.be/rick195

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!