Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
  • De waarheid
  • Grenswetenschap
  • Groene Evelien
  • Orbhunter
  • Goed nieuws
  • Welzijn
  • Robbert Vandenbroeke
  • I want to know it
  • Niburu
    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
  • zomaar
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • groeten uit overmere
  • Een fijn pinksterweekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wilfried1
    www.bloggen.be/wilfrie
    RiCo Journalistiek
    Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eerste voedselbedeling Sint Vincentius start het nieuwe jaar met een record, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 23/01/2013- Bij de eerste voedselbedeling in het nieuwe jaar werden 143 kratten klaar gemaakt in een loods achter de Delhaize. Elke vierde woensdag van de maand krijgen mensen die het moeilijk hebben een gratis voedselpakket. “Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze eerst bij het OCMW langs”, zegt voorzitter Eddy Devries. “ Met een speciale kaart worden de ophalingen afgestempeld. Twee jaar geleden hadden we 80 pakketten . Elke maand komen er meer bij dan er wegvallen. Eén keer per drie weken krijgen we van de Delhaize en de Carrefour producten waarvan de verkoopdatum verlopen is maar die nog een tijdje houdbaar zijn. Op de dag van de bedeling stellen twee bakkers hun brood van de vorige dag ter beschikking. Aan de overzijde hebben we een winkel waar kleding, huishoudelijke spullen en speelgoed wordt verkocht. Met een gedeelte van die opbrengst financieren we het voedsel. Ook moet daarvan de huur van ons pand worden betaald dat eigenlijk te klein is geworden. We hebben een dertigtal vrijwilligers maar we hebben nood aan meer mensen.” Info: 0497-22 65 44.


    Bijlagen:
    http:// www.vincentiuslimburg.net/houthalen.html   

    23-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Welzijn
    Tags:Sint Vincentius, voedselbedeling
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdherinnering: de kinderlokker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen WESTENDE-BAD- Zomer 1961- Uittreksel 'Brief aan mijn broer'

    Johnny, weet je nog die keer dat we een kinderlokker waren tegengekomen? We zijn nog nooit zo snel naar huis gerend! Onder in de hal stond een ouderwetse kinderwagen waarin ik had me had verstopt en jij hield je schuil onder de trap. Ik had het dekentje tot over mijn oren omhoog getrokken. Doodstil hield ik me tot er iemand aan de koets kwam rammelen. Mijn hart bonsde van angst toen het dekentje werd weggetrokken. Ik keek in de ogen van... de buurman. Gelukkig was het niet de kinderlokker!



    16-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Schrijfcursus
    Tags:Jeugdherinnering, kinderlokker, kinderwagen
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdherinnering: op sterrenjacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen WESTENDE-BAD- Zomer 1962-
    Toen ik vijf jaar oud was woonden we aan de zee. Mijn broertje, die twee jaar jonger was dan ik, vond het leuk om met mij langs het strand te wandelen en zeesterren te rapen. Bij eb was er van alles te vinden. We waren echte strandjutters. De levende zeesterren verzamelden we in een emmer en als die vol was gingen we ermee langs de deuren. Nee, niet om te verkopen, wel om ze gratis uit te delen. We vroegen niet aan de mensen of zij ze wel wilden hebben. Elke deur had een brievenbus en daar duwden we ze doorheen. Toen de emmer leeg was gingen we naar huis,tevreden over onze goede daad. Ik kan me niet meer herinneren of we dat hebben verteld aan onze moeder, waarschijnlijk wel, want we zijn daarna nooit meer op sterrenjacht geweest...

    10-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Schrijfcursus
    Tags:Zeesterren, jeugdherinnering
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pseudoniem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto: www.verenigdebooten.nl



    Als ik een pseudoniem moest kiezen zou het worden: Marianna Zang.
    De voornaam van mijn overgrootmoeder langs vaders zijde was Maria. Mijn oma langs moeders kant heette Anna. De eerste twee voornamen van mij zijn Maria en Anna. De meisjesnaam van mijn oma was Vogelzang. Ik heb dus het tweede deel van haar achternaam genomen.
    Mijn overgrootmoeder en oma zijn heel belangrijk voor mij geweest.

    09-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Schrijfcursus
    Tags:Pseudoniem, voornamen, meisjesnaam, achternaam
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingeborg Manshoven geeft cursus autobiografisch schrijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HASSELT- 07/01/2013- Voor de eerste keer geeft Vormingsplus Limburg een cursus van zes weken over autobiografisch schrijven. Docent 'Creatief schrijven' is Ingeborg Manshoven (46) die in 2008 aan de academie van Hasselt afstudeerde. Met haar eindwerk 'De Trapeze' behaalde ze de eerste prijs van de Hendrik Prijs te Sint-Truiden.Voor poppentheater Ellebieke schreef ze het scenario van 'Flor en de bende van de bakfiets'. In 2009  publiceerde ze 'Prinses Priscilla' in 'Als figuren leven' van Opendoek/Creatief schrijven.




    Zeven vrouwen en twee mannen in de leeftijd tussen veertig en zeventig jaar meldden zich voor de eerste les. "De werkwijze voor het schrijven van een biografie kun je vergelijken met het stuk gooien van een bord en nadien alle delen aan elkaar  lijmen", begon Ingeborg haar uiteenzetting. Elke  herinnering is de moeite van het vermelden waard."  Ze verzocht ieder om vijf woorden op te schrijven die op jezelf van toepassing zijn. Vervolgens mocht je je voornaam op het kaartje schrijven. "Schrijf nu je naam in het midden van het blad en maak associaties eromheen", verzocht Ingeborg. Daarna kregen we maximaal twintig minuten om een verhaal te bedenken over onze voornaam. Dat leverde heel wat leuke reacties op. Na de pauze was het de beurt aan een fictieve naam die je wel of niet voor jezelf zou kiezen, eventueel als pseudoniem. Zou je je ook anders voelen en je ernaar gedragen met die nieuwe identiteit, was de hamvraag. Daar kwamen ook hele boeiende schrijfsels uit voort. Tot slot moesten we in onze vroegste  herinneringen gaan graven en die aan onze  buurvrouw vertellen om het daarna op schrift te zetten. Daar werden dan nog details aan toegevoegd waardoor het verhaal heel levendig werd. De schrijfopdracht voor thuis luidde: 'Schrijf een brief naar iemand die in je verhaal over je jeugdherinnering voorkomt.' Ook moeten we de volgende les een kledingstuk meebrengen waar een herinnering aan kleeft. "Ik zou de cursus liever over een jaar uitstrijken en dan om de twee weken bij elkaar komen", aldus de schrijfster. "Dat blijkt hier echter organisatorisch niet haalbaar te zijn. Er zou wat meer tijd voor bezinning zijn en om thuis schrijfopdrachten te maken."Twee leestips gaf ze alvast mee: "Leven om het te vertellen" van Gabriel Garcia Márquez en 'Rouwdagboek'van Roland Barthes.Wie de smaak te pakken heeft kan nog naar het conservatorium in  Hasselt of de kunstacademie in Genk voor de driejarige hogere opleiding 'Woord'. In Leuven biedt de Universitaire Werkgroep Literatuur en Media een vierjarige opleiding in schrijftechnieken aan. Bij Creatief schrijven vzw kan je naar de Schrijvers Academie in Antwerpen.. Dit is eveneens een vierjarige opleiding voor gevorderden die met literair schrijven hun brood willen verdienen.





    Bijlagen:
    http://www.vormingpluslimburg.be   

    07-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Schrijfcursus
    Tags:Creatief schrijven, autobiografisch schrijven, Ingeborg Manshoven
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuwjaarsduik van team EB levert 8876 euro op voor stamcelonderzoek, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN-OOST- 05/01/2013- Familie en vrienden van Morgan van Baelen (6), die lijdt aan de blarenziekte Epidermolysis Bullosa (EB), hebben een sprong in het koude Noordzeewater van Oostende gewaagd Hun sponsors brachten 8876 euro bijeen voor stamcelonderzoek. Het Centrum voor Blaarziekten in Groningen heeft nood aan 60.000 euro voor stamceltherapie voor EB patiëntjes want een deel van de behandeling wordt niet vergoed door de overheid.”Morgan heeft de ergste dystrofische graad en het veroorzaakt wonden over het hele lichaam”, zegt mama Sandra Bulthé. “ De dagelijkse verzorging is zeer pijnlijk omdat de huid zo dun is als vlindervleugels. Er zijn maar een paar patiënten in België met deze vorm. Het merendeel van de personen met EB overlijdt ook op vrij jonge leeftijd. De tien ergste gevallen komen in aanmerking voor behandeling zodat hun levenskwaliteit verbetert en misschien zelfs hun leven redt. ” De actie werd ondersteund door het Zeldzame Ziekten Fonds Nederland en door Debra Nederland en België. Deze 25 ste editie werd voor de gelegenheid een 'Zeldzame Nieuwjaarsduik' genoemd.


    Bijlagen:
    http://www.debra-belgium.org   

    05-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezondheid
    Tags:Epidermolysis Bullosa, Nieuwjaarsduik
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benjamins en pupillen van DBC Houthalen op tweedaags trainingskamp, web HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 04/01/2013- De 12 -en 13 jarige meisjes van Dames Basketbal Club Houthalen waren twee dagen op trainingskamp in sporthal Lakerveld. “Slapen doen ze thuis”, zegt jeugdcoördinator Hilde Kreemers die met coach Lisa Gielen de sportsters begeleidt.“Normaal zijn de Minimen er ook bij maar hun coach had zelf een trainingskamp. Ze oefenen van 10 tot 16 uur om hun basis te verbeteren. 's Middags krijgen ze een kom soep waar ze hun meegebrachte boterhammen bij kunnen eten.” Natasha Wendelen is vrijwilligster van dienst en schept tomatensoep met kippenballetjes op. Dochter Myrthe (12) is al drie jaar lid van de club. “Ik ben begonnen op voorstel van een vriendinnetje. Die was gestopt met dansen. Elk jaar ga ik mee op kamp”. Een welkome bezigheid in deze regenachtige kerstvakantie vindt ze. “We zijn een afdeling van CUVA Houthalen en trainen drie keer per week”, zegt Hilde. “ Op maandag is het niet verplicht maar iedereen komt toch. Ze vinden het blijkbaar erg leuk. Er zijn altijd nog meisjes welkom om ons team te versterken”.

    Bijlagen:
    http://www.dbchouthalen.be   

    04-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:DBC Houthalen, sportkamp, CUVA
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste wensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Kleindochter Lola (17 mnd)  lacht het nieuwe jaar al tegemoet

    01-01-2013 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Nieuwjaar 2013, Beste wensen
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klasje Notenleer presenteert Nieuwjaarsconcert KH Hoeverheidegalm, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 28/12/2012- In de kerk van Lillo presenteerden vier kinderen uit de tweede klas Notenleer van Anne Dreesen het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm. Om de beurt mochten de achtjarigen het podium beklimmen om een muziekstuk en een wens uit hun nieuwjaarsbrief voor te lezen. De jeugd van het Muziekatelier speelde vijf nummers onder leiding van Filip Ceunen. Het laatste was het toepasselijke 'Happy New Year' van Abba. De Koninklijke Harmonie had acht nummers op het repertoire. Hun dirigent was Felix Ceunen. Ze begonnen met de 'Reitermarsch' van Johan Strauss junior en eindigden met de' Radetski Marsch' van Johan Strauss senior. Het vierde langste nummer 'Espana' mocht Noah, zoon van flamencodanseres Samira Carremans, aankondigen die hiervan bijzonder genoot. “Notenleer is toch wel een beetje moeilijk”, vinden de kids. Fier verkondigen ze dat ze drum, saxofoon, dwarsfluit en klarinet willen spelen. Lies, Maud, Lomme en Noah kunnen zo al hun eigen kwartet vormen in het nieuwe jaar.

    Bijlagen:
    http://www.khhoeverheidegalmlillo.be   

    28-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Notenleer, Muziekatelier, KH Hoeverheidegalm
    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.85 deelnemers voor eerste kerstwandeling van KSJ in Lillo , HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 22/12/2012- Het aanhoudende regenweer hield de wandelaars niet tegen om deel te nemen aan de eerste kerstwandeling die de KSJ organiseerde. Vorig jaar verhuisden ze naar het jeugdhuis Jezabel in de Hortelstraat. Noortje Demyttenaere(16) en Jolien Roelandts (15) zitten aan de ingang drankbonnetjes, fakkels en kerstmutsen te verkopen. Elke deelnemer krijgt een geplastificeerde routebeschrijving mee voor de kleine tocht van 2,5 kilometer die ongeveer een half uur zou duren. Buiten leveren de vuurkorven een gevecht tegen het hemelwater. Sommigen zitten binnen al eerder aan de chocomelk of een alcoholische opwarmer alvorens van start te gaan. Karim Sherif (15) staat verkleed als kerstman de wandelaars op te wachten aan de kerk om ze in de goede richting te sturen. “Ik was eerst bij de Chiro en daarna heb ik veel aan sport gedaan. Sinds vier jaar ben ik bij de KSJ en ik vind het erg leuk”, zegt hij.

    Bijlagen:
    http://www.ksjhouthalen.be   

    22-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:KSJ, Lillo, kerstwandeling
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVG verjongt het bestuur na 35-jarig bestaan tijdens kerstviering, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 22/12/2012- De Katholieke Vereniging van Gehandicapten (KVG) vierde haar 35-jarig bestaan in de parochiezaal in de Pastorijstraat . Ruim 70 van de 100 leden had zich ingeschreven voor de kerstviering. Er werden enkele leden in de bloemetjes gezet. Marcel Tiri (76) nam officieel afscheid. “Ik ben mede-oprichter van de KVG geweest in 1977 en de laatste 12 jaar was ik voorzitter. Nu draag ik de fakkel over.” Bart Clerix (34) heeft zelf een fysieke beperking en nam in mei al de functie van voorzitter op zich . “Drie jaar geleden was Marcel op zoek naar een opvolger en sprak mij daarover aan. Sinds twee jaar volg ik de vergaderingen op provinciaal en nationaal niveau. Ik wil mij hiervoor engageren. Het is nodig om jonge mensen te bereiken en daarvoor willen we in de toekomst een andere stijl hanteren, ”aldus Bart. Catia Vota (30) is ook een nieuw jong bestuurslid en tevens rolstoelgebruikster. Zij hoopt haar steentje te kunnen bijdragen voor toegankelijkheid.


    Bijlagen:
    http://www.kvg.be   

    22-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Welzijn
    Tags:KVG, Marcel Tiri, Bart Clerix
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rappers van Royalty Crew presenteren hun eerste CD tijdens voorstelling in CC Casino, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN-21/12/2012- De voorstelling van de rappers Royalty Crew in CC Casino was een project van Jongerenwerking Houthalen-Oost onder de bezielende leiding van Smail Sadiki. Eerst voerde Sin 'H&G Grimmiger' de moderne versie van Hans en Grietje op in een combinatie van theater en rap . “We willen onder andere via deze groepen de schouwburg voor allochtonen toegankelijker maken”, zegt Smail. Royalty Crew gaf hun kijk op de wereld doorheen een viertal nummers. Een 'nieuwslezer' kondigde onderwerpen aan over de sluiting van de Fordfabriek en de vele werklozen, een overval, gedode kinderen bij gevechten in de Gazastrook en de kindsoldaten in Afrika. Kreten als 'Alle mensen zijn gelijk-Doe mee, samen zijn we sterk-Tijd voor opstand-Laat je stem horen'- vulden de zaal. Het laatste nummer was 'Put your hands in the air' . Het veelal jongere publiek was laaiend enthousiast. “We want more”, riepen ze in koor en dat eindigde in een toegift. “Wanneer kunnen we jullie CD kopen?” was de vraag van iedereen. “Die staat gepland voor januari”, aldus Royalty Crew.

    Bijlagen:
    http://www.houthalen-helchteren.be/casino   

    21-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Royalty Crew, CC Casino, Smail Sadiki
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuterschool De Kleine Reus schenkt 570 euro aan Kindergeluk vzw, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 21/12/2012- De kleuterschool in Laak die sinds kort de naam 'De Kleine Reus' draagt, heeft 570 euro opgehaald met de verkoop van 285 kerstmutsen. Op de laatste schooldag voor de kerstvakantie mochten 153 kleuters hun kerstmutsen opzetten tijdens de kerstviering in zaal Paro. “We hebben daarbij gesproken over kinderen die door sociale omstandigheden, gezondheids- en/of leerproblemen het moeilijker hebben in onze maatschappij”, zegt Wendy Vanhout. De Koninklijke Vereniging Kindergeluk vzw geeft kinderen en jongeren nieuwe kansen op sociaal en cultureel vlak. Elk jaar kunnen zo'n 400 kansarme kinderen hun moeilijke thuissituatie even ontvluchten door de vakantiewerking. Ook is er een tussenkomst voor de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen in tehuizen. De viering werd afgesloten met de kerstfilm 'Kabouter Plop en de toverstaf'. Ondertussen werden ze verwend met wafels die versierd waren met slagroom en smarties.

    Bijlagen:
    http://www.kindergeluk.be   

    21-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onderwijs
    Tags:De Kleine Reus, Laak, Kindergeluk vzw
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisschool 't Centrum bakt koekjes met Sofie in de Carrefour, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 18/12/2012- De derde en vierde klassen van basisschool 't Centrum deden mee aan een workshop koekjes bakken bij hun overburen van de Carrefour. Broodverkoopster Sofie had alles tot in de puntjes geregeld voor de 85 kinderen die in vier groepen kwamen. “Wie heeft er al eens koekjes gebakken?”vroeg uitbater Wim Verstraeten. Daarbij gingen toch heel wat vingers in de lucht. Per twee kinderen stond er een mengkom klaar. Wat volgde was een oefening in rekenen want alles moest precies worden afgewogen voor de muffins: 150 gram zachte boter, 150 gram suiker, 200 gram bloem en 2 eieren. “Breek de eieren maar op de rand van de kom” zei Sofie. Bij sommigen lukte dat niet zo goed en belandden de eieren via de tafel op de grond. Dat waren vast degenen die nog geen ervaring hadden met koekjes bakken. “Wie sterk is mag flink roeren in het deeg”, vervolgde Sofie. “Met onze oudste leerlingen hebben we al pizza gebakken. We wilden ook eens iets doen met de jongere kinderen”, zegt meester Johan.

    Bijlagen:
    http://www.school-tcentrum.be   

    18-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Onderwijs
    Tags:Basisschool 't Centrum, Bakken, Sofie, Carrefour
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Van Briel-Bloemen, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- Op maandag 17 december zijn Pascal Van Briel (27) en Kim Bloemen (24) in het huwelijksbootje gestapt. Pascal is gemeente-ambtenaar en Kim werkt als audioloog en als zelfstandig logopediste.”We hebben elkaar op de middelbare school leren kennen en op onze trouwdag zijn we exact 10 jaar samen”, klinkt het.”We hopen tegen de zomer in onze nieuwbouw in te trekken.” De huwelijksreis gaat naar New York.


    17-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Huwelijken
    Tags:Huwelijk, bruidspaar
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenkenmarkt Fair Tradewinkel focust op India, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN-01/12/2012-Tijdens de jaarlijkse geschenkenmarkt in de Fair Tradewinkel rinkelde de kassa weer goed. “Deze keer hebben we de focus op India gelegd en dat blijft de hele maand zo vertelt medewerker Gust.” Onlangs hebben we met een groep van acht personen een inleefreis van twee weken naar Delhi gemaakt voor het Ruchika -en TARA project”, zegt Berte Ketelslegers. ”Zelfs de meest elementaire medische instrumenten zoals een bloeddrukmeter en een stethoscoop ontbraken in de slopppenwijken. Een deel van de opbrengst van het TARA-project wordt geïnvesteerd in onderwijs en een tweede medisch centrum. Kinderen hoeven niet meer in een zeepsteenfabriek te werken zodat ze voor hun tiende verjaardag komen te overlijden aan stoflongen. Dat werk doen nu de mannen en zij dragen beschermende mondmaskers en er zijn afzuigkappen geïnstalleerd.” De Indiase tassen gingen vlot over de toonbank. Die waren op één ochtend uitverkocht. Sieraden zijn ook een gegeerd object. Lauren Wouters (21) heeft een paar Indiase oorringen uitgekozen terwijl haar moeder opteert voor een zijden sjaaltje als kerstcadeau.

    Bijlagen:
    http://indiareiswereldwinkel-projectruchika.skynet   

    16-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Welzijn
    Tags:Geschenkenmarkt, Fair Trade, TARA-en Ruchikaproject
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sledehondenrace op Limburge 'prairie' beperkt het aantal deelnemers, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HELCHTEREN- 01/12/2012- De zesde sledehondenrace op het militair domein mocht 78 inschrijvingen noteren dat georganiseerd was door Mushing Belgium en FBMC. De ijzige wind die vrij spel had over het ruige terrein en het gehuil van de honden brachten de deelnemers en de bezoekers meteen in de juiste stemming. Alleen de sneeuw ontbrak nog maar er waren goede alternatieven voor de slee. Hardlopers, fietsers, steps, drie-en vierwielers lieten zich trekken door een of meerdere honden tot zelfs een roedel van acht tot tien Huskies. Een half uur eerder kregen de wolfachtigen nog extra krachtvoer toegediend. Eerst startten de recreatieve tochten over 17, 19, 21 en 24 kilometer. Dan volgden de sprintafstanden over 5, 7, 9 en 12 kilometer. “De meeste deelnemers komen uit België en onze buurlanden”, zegt Rudi De Pauw, de eerste gebrevetteerde wedstrijdleider van ons land. “Deze locatie is erg geliefd omdat wij de enige zijn met zo'n lang traject van 24 kilometer. Bovendien kom je onderweg niemand tegen. De natuurvereniging wil het aantal deelnemers ook beperkt houden tot circa 75.”

    Bijlagen:
    http://www.hondenschoolderoedel.be   

    16-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recreatie
    Tags:Sleddog Race, Mushing Belgium
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijnproevers degusteren ambachtelijke bieren in De Bennewed, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 14/12/2012- Wijkvereniging Kwalaak organiseerde in zaal De Bennewed bij De Plas op Kelchterhoef haar eerste bierproeverij. Een dertigtal liefhebbers, waarvan een derde deel vrouwen, schoven gezellig aan bij de kerstboom. “Wij komen met onze mannen mee maar lusten het zelf ook wel”, klinkt het. Biersommelier Peter Nulens wordt geassisteerd door zijn vrouw Lieve en enkele vrijwilligers van het wijkcomitée want er moeten heel wat glaasjes van vijftien centiliter worden gevuld. “Bier bestaat voor vijfennegentig procent uit water, dus dat kan niet slecht zijn”, grapt Peter. “Ik laat jullie vijf bieren van ambachtelijke brouwerijen proeven. We beginnen met het Limburgse bier de Toetëler wit uit Hoeselt met een alcoholpercentage van vijf procent. Dit wordt alleen rond de kerktoren verkocht.” De zwaardere bieren van acht procent zoals Flodder, Liefmans en Gauloise Christmas volgden. Met het toepasselijke 'Stille Nacht', een bier van twaalf procent, werd de avond besloten.Wie nog niet genoeg had geproefd kon verder gaan aan de toog.

    Bijlagen:
    http://www.bennewed.be   

    14-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Bierproeverij, Bennewed, Kwalaak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Savioschool Meulenberg verkoopt 'Soep op de stoep' voor Welzijnszorg, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 14/12/2012- Alle kinderen van de Savioschool sponsorden de soepverkoop ten voordele van Welzijnszorg. Thema is nu 'Armoede verjaart niet' en verwijst naar een steeds groter wordende groep ouderen die in de armoede belandt. De tweede klas van juf Lilian en Hilde mocht direct na de middagpauze de spits afbijten. Tweeëntwintig kinderen kwamen hun bekertje tomaten-groentensoep halen bij Fatma, Hatiche, Neslihan en Marie-Jeanne die voor de verdeling zorgen. Om het kwartier komt er een nieuwe groep en de gekleurde bekers moeten tussendoor ook nog worden afgewassen. “Voor Lamya heb ik een klusje want zij heeft een allergie en mag geen soep eten”, zegt Hilde. “Zij mag de centjes in de geldbox stoppen. De kinderen betalen elk een euro en anderen leveren een vrijwillige, liefst hogere, bijdrage. De laatste drie jaar brengt dit ongeveer driehonderd euro per keer op. Er zijn altijd genoeg vrijwilligers voor deze actie. Onze twaalf leerkrachten hebben elk vier liter soep gemaakt.”

    Bijlagen:
    http://vbsmeulenberg.wordpress.com/   

    14-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Onderwijs
    Tags:Soep op de stoep, Savioschool
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bib wint tweede prijs voor 'Beste etalage op het web' tijdens Bib Web Awards, HBvL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HOUTHALEN- 12/12/2012- Onze bibliotheek heeft de zilveren award gewonnen in de categorie E-talage tijdens de Bib Web Awards in de bibliotheekschool van Gent. Twee jaar geleden reikte de school voor het eerst prijzen uit voor verdienstelijke websites-en -toepassingen binnen de Vlaamse bibliotheek-, documentatie-en informatiesector (BDI). Er waren elf categorieën met elk vijf genomineerden. Een combinatie van publieksstemmen (vijftig procent) en vakjury (vijftig procent) bepaalde het eindresultaat. Bibliothecaresse Martine Mondelaers mocht de prijs in ontvangst nemen. “Dit had ik absoluut niet verwacht”, zegt ze. “Toen de vijfde en vierde plaats bekend was drong het tot mij door dat we een podiumplaats te pakken hadden. Wij gebruiken het bibliotheekprogramma Vubis . Na de verhuizing naar het NAC heb ik het Iguana beheersysteem ingevoerd. Het voordeel hiervan is dat we nooit uit het systeem moeten en de klant zijn gegevens zelf kan beheren.”

    Bijlagen:
    http://www.houthalen-helchteren.be   

    12-12-2012 om 00:00 geschreven door RiCo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Cultuur
    Tags:Bibliotheek, Web Awards


    Categorieën
  • Boeken (19)
  • BSD-kinderen (9)
  • Columns (6)
  • Cultuur (48)
  • Familieberichten (2)
  • G-Sport (31)
  • Gezondheid (23)
  • Huwelijken (13)
  • Levensverhalen (0)
  • Onderwijs (28)
  • Recepten (8)
  • Recreatie (37)
  • Schrijfcursus (26)
  • Spiritualiteit (19)
  • Ufo's/ Orbs (11)
  • Welzijn (22)

  • Inhoud blog
  • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
  • Onderzoeksjournalistiek
  • Het sociale leven in Brakel
  • Eet-adviesboek
  • De Manische Mannen doen Té Gek

    Archief per maand
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 10-2007

    Zoeken in blog


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    alternatievegeneeskunde
    www.bloggen.be/alterna

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs