Sterrenkundigen hebben voor de eerste maal de kleur van een exoplaneet weten vast te stellen. De afstand van de gasreus tot zijn ster is slechts zeer gering, en bijgevolg bedraagt de temperatuur er dan ook waarden die oplopen tot de 1000 graden Celsius. Er scheert ook een wind langs het oppervlak met een snelheid van zo'n 7000 km / h.
Voorheen werden er nog geen accurate beelden verworven wat betreft de kleur van exoplaneten. Teneinde deze te achterhalen van de planeet in kwestie (genaamd HD 189733) moesten de lichthoeveelheden met veel toewijding onder de loep genomen worden. Ze werden bepaald op de tijdstippen waarbij de planeet de posities naast, voor, en achter zijn ster innam. De gehele hoeveelheid daalde in waarde nadat de gasreus zich verplaatste naar de locatie achter zijn zon. Ook was er een zeker kwantum blauw minder opgenomen in het spectrum. De andere kleuren werden echter wel hierin behouden. Uit dit feit valt dan ook op te maken dat het hemellichaam een azuurblauw uitzicht geniet.
Nader onderzoek van bovenstaande bevindingen geeft gegevens vrij over de oorsprong van de kleur. Siliciumdeeltjes zouden in de dampkring een smeltproces ondergaan en glasscherven vormen. De scherven manipuleren dan op hun beurt het licht.